Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: stř 03.04.2024 20:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2008
Příspěvky: 260
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Zdravím pánové,

ačkoliv už třetí model, tak je edge 580 PRO můj první model stavěný mnou od začátku. Aktuálně se potýkám s bindováním přijímače a vysílače.

Mám Jumper T16 a chtěl bych ho spárovat s FrSky RX6R. Přijímač jsem koupil z https://rcstudio.cz/cs/accst-a-access-2 ... -rx6r.html, takže obsahuje firmware LBT.
Vysílačku mám spárovanou u jiného modelu s FrSky S6R, tak jsem čekal, že to bude bez problému.

Zkouším štěstí zde, pokud by měl někdo nějaký tip, než začnu přehrávat FW na přijímači, protože to je zatím asi nejpravděpodobnější můj další krok podle google.

Verze FW, typ HW, přijímač zapnutý v režimu bindu a typ přijímače nastaveného pro bindování ve vysílači naleznete v přiložených fotkách.

Díky a mějte se.
Příloha:
Poznámka: 1
IMG_5131.JPG
IMG_5131.JPG
[ 80.05 KiB | Zobrazeno 1192 krát ]


Příloha:
Poznámka: 2
IMG_5132.JPG
IMG_5132.JPG
[ 95.17 KiB | Zobrazeno 1192 krát ]


Příloha:
Poznámka: 3
IMG_5133.JPG
IMG_5133.JPG
[ 94.82 KiB | Zobrazeno 1192 krát ]


Příloha:
Poznámka: 4
IMG_5134.JPG
IMG_5134.JPG
[ 90.12 KiB | Zobrazeno 1192 krát ]


Příloha:
Poznámka: 5
IMG_5135.JPG
IMG_5135.JPG
[ 92.67 KiB | Zobrazeno 1192 krát ]


Příloha:
Poznámka: 6
IMG_5136.JPG
IMG_5136.JPG
[ 93.66 KiB | Zobrazeno 1192 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: stř 03.04.2024 22:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1754
Bydliště: Lysice,Brno.
Obrázky: 12
Pokud by na displeji T16 svítilo EdgeTx V2.9.4 a verze multimodulu byla 1.3.4.0 tak by bylo veseleji.Nicméně v tom RX6R bude zcela určitě firmware ACCESS a ty potřebuješ ACCST D16.
Někdy je dobré obětovat trochu času co se vyplatí.
https://edgetx.org/
https://downloads.multi-module.org/


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: stř 03.04.2024 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3840
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
teorie 2 - pokud byl S6R pořízený někde kolem roku 2020, tak by mohl jako ACCST fungovat, zatímco nový RX6R, jako ACCST ne.
Z druhé strany - někdy kolem roku 2020-2021 se objevila ACCST v2. Pokud v rádiu, resp. ve vysílacím modulu nelze nalézt protokol FrSkyX2, spárovat nový RX6R nepůjde.

Jednodušší řešení vidím v updatu FW v přijímači na v1, rozumnější minimálně vysílací modul rádia na něco novějšího(ideálně poslední) - tady hrozí, že si s novějším FW modulu hůř poradí FW rádia. Která verze uměla číst protokoly z vysílacího modulu už si moc nepamatuju. Možná i ta, 2.2.3, ale pravděpodobnost je malá, takže update aspoň na poslední (?) OTX. Tato cesta by moc bolestivá být nemusela.

Nebo trochu kuráže, zazálohovat rádio a, jak píše blembondo, rovnou EdgeTX, updatu FW interního modulu se ale vyhnout nelze.

Za mě první zkusit update interního modulu, zkusit, jestli tam lze vybrat FrSkyX2 sub LBT (v případě nouze - X2 není vidět - protokol 64, subprotokol 2) a zkusit párování s RX6R. Pak teprve vymýšlet další věci.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: čtv 04.04.2024 8:31 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 6058
Bydliště: Praha ČR
RX6R mám tuším dva kusy k FrSky. Dobré RXy, mimochodem se k nim dá udelat i hezká krabička 3D tiskem.
Ale jak tu padlo - umí ACCTS, ACCTS V2 i ACCESS, ale vždy se změnou firmwaru, není to univerzál. Podle mne řešení bude jen o výběru vhodného fw - vše dostupné na https://www.frsky-rc.com/rx6r/ , flash klasika po kablíku z TX.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: čtv 04.04.2024 21:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2008
Příspěvky: 260
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Děkuji za nasměrování pánové. Snad si na to do konce týdne najdu čas a pak poreferuju. Pěkný večer.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: pát 05.04.2024 7:30 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 3840
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Ještě jsem si vzpomněl, že do některých Rx se dá dát nějaký univerzální FW, co uměl všechny ACCST verze (v1, v2 obojí EU a nonEU)
Zmínka třeba na RC Group.
Zrovna pro RX6R by TO mělo jít.
Česká zmínka na FrSky forum.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2024 17:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2008
Příspěvky: 260
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Zdravím,

tak se mi to podařill napárovat. Updatoval jsem FW rádia a FW externího modulu. Akorát starý modely letadel mi nejdou, takže je budu muset "překlikat" manuálně.

Aktuálně jedu na MULTI FrSkyX2 LBT(EU) V1.3.4.0 AETR

Až budu doma, musím vyzkoušet, jestli pořád dokážu spárovat svoje předchozí modely, tj. přijímač FrSky S6R a Jumper SF810.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2024 21:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 4
Pokud jsi updatoval primo na nejnovejsi EdgeTx, tak to uz vypustilo konverzi modelu primo v radiu pri prvnim spusteni - ta byla tusim do verze 2.8
Melo by to ale jit pres EdgeTx Companion, pokud mas zalohovane puvodni nadtaveni.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2024 22:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2008
Příspěvky: 260
Bydliště: Zábřeh na Moravě
Zálohy jsem si udělal, tak to můžu zkusit, ale když jsem dal v té appce možnost "Read models ...."., tak mi vyskočil warning, že to jde jenom pro Taranis rádia a měl bych pokračovat jenom pokud opravdu takový rádio mám (nebo něco takového). Ale zkusím to ještě jednou. Jinak budu muset zvolit metodu takovou, že mám v rádiu zase starý FW s modelama a na PC simuluju nový FW, kde si nastavení můžu naklikat a pak hodit po updatu FW do rádia.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bind Jumper T16 s FrSky RX6R
PříspěvekNapsal: pon 08.04.2024 22:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 375
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 4
Jestli jsi se vracel ke starsi verzi, aby jsi mel nastaveni modelu, tak muzes udelat mezi-upgrade na EdgeTX 2.6, provest pri prvnim spusteni konverzi modelu di YAML formatu a nasledne updatovat na nejnovejsi.

A pres companion takto https://manual.edgetx.org/installing-and-updating-edgetx/update-from-opentx-to-edgetx

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Janek2 a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz