|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Sagitt62
|
Napsal: ned 01.09.2024 17:08 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
Registrován: 2.7.2017 Příspěvky: 276 Bydliště: Olomouc Obrázky: 62
|
Zdravíčko,pánové a pantátové Konstatoval jsem,že některá má ASPéčka (2T) už mají ložiska zralá na výměnu. Originály nehrozí,takže jsem si zjistil rozměry a krytí. Ovšem zarazil jsem se na druzích ložisek. A to např. "high speed ceramic". Vím,že do motoru by měla jít nějaká lepší sorta,než kupříkladu do skateboardu... Ovšem netuším jaká. Díky za každou radu a nasměrování. S62
_________________ FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
|
|
Nahoru |
|
|
|
|
|
Celeron
|
Napsal: úte 03.09.2024 12:33 |
|
Mazák
|
|
|
Registrován: 23.4.2010 Příspěvky: 10706 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky: 14
|
Kup obyčejný SKF a nebo ZKL a víc to neřeš. Akorát budeš mít problém sehnat rozměr zadního na klice. Ani do F3D motorů, co točily 30000 ot/min jsme to neřešili.
|
|
Nahoru |
|
|
Sagitt62
|
Napsal: úte 03.09.2024 14:56 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
|
Díky,Celerone. Potěšil jsi,nebudu se stresovat a koupím vyšší řadu SKF. S62
_________________ FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
|
|
Nahoru |
|
|
VTjr
|
Napsal: úte 03.09.2024 15:54 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
Registrován: 9.2.2010 Příspěvky: 7096 Bydliště: Žilina, SK Obrázky: 15
|
Pokud bys sehnal ložiska s označením C3, tak to by asi bylo pro motory to nejlepší. Jenže ty běžně v nabídkách nejsou, tak přesně jak psal Celeron, kup obyčejná a nic neřeš. Keramiku bych tam určitě nedával. Spíš když lítáš hodně, tak motoru nejvíc pomůže pravidelná výměna ložisek po cca 30 motohodinách. I když se zdají ještě dobrá. Stejně tak pravidelná výměna svíčky. Je dobré občas se podívat na její vlákno, když už je matné a stenčené, tak bez milosti vyměnit a nečekat až se samo přeruší. Cena svíčky je zanedbatelná proti výměně výbrusu, pokud píst kousek vlákna sežvýká, navíc na mnohé starší motory už výbrusy nikde neseženeš.
_________________ Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
|
|
Nahoru |
|
|
MS COMPOSIT
|
Napsal: stř 04.09.2024 19:36 |
|
Platící zákazník RCManie
|
|
|
|
tobex.cz
Tam vyber ,mají Japan a lepší čínu,a lepší čína je kolikrát lepší než renomované značky,
a všechny ložiska nají automaticky v C3.Cena dobrá,posílají i v obálce do schránky.Vyzkoušeno osobně na mnoha motorech.
Ono ani SKF není co bejvalo,jako všechno.
_________________ Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
|
|
Nahoru |
|
|
VTjr
|
Napsal: pát 06.09.2024 0:12 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
|
MS COMPOSIT píše: ...a všechny ložiska nají automaticky v C3... Tak s tím bych si dovolil nesouhlasit. Dodatečné označení C3 znamená zvýšenou radiální vůli, to jsou ložiska, kde se předpokládá provoz při zvýšené teplotě. To je konkrétně případ spalovacích modelářských motorů, ale například pro elektromotory je to zbytečné, ne-li přímo nevhodné, škodlivé. A tedy to určitě není standard, to je spíš na objednávku (spíš větší) pro konkrétní použití. Netvrdím, že se v nabídce Tobexu taková nevyskytují vůbec, ale určitě automaticky ne všechny.
_________________ Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
|
|
Nahoru |
|
|
Sagitt62
|
Napsal: pon 09.09.2024 6:35 |
|
Zkušený debatér
|
|
|
|
Díky všem,chlapi. Dal jsem tam SKF, budu si psát kolik naběhala. A ta s označením C3 nachystám na další výměnu,příp. do dalších motorů. Tedy jestli ty "čmoudy" někdo v Bruseli nezakáže... S62
|
|
Nahoru |
|
|
VTjr
|
Napsal: pon 09.09.2024 11:34 |
|
Mecenáš serveru
|
|
|
|
Ja bych to nehrotil. Samozřejmě C3 jsou na to lepší, ale já jsem je stejně nikdy nesehnal. Tedy jsem je kupoval většinou vždy narychlo, v nedaleké kamenné prodejně, kde jsem byl rád, že vůbec nějaká i obyčejná požadovaného rozměru mají. Takže jsem tam dával ta obyčejná a nebyl s tím žádný problém. 30 hodin to vydrželo a pak jsem tam dal nová. V Tobexu jsem objednával jen to, co v kamenných prodejnách neměli (většinou to byla drobná ložiska pro elektromotory). Totiž oni ty teploty ložisek v klikové skříni 2-T motorů nejsou zas tak vysoké, protože prostor je neustále intensivně chlazen přísunem nové studené směsi sacím kanálem z karburátoru. U 4-T je to asi o dost horší, tam takový průvan není (tedy s výjimkou motorů Yamada, které taky nasávají směs přes skříň), takže tam se ložiska i celý vnitřek skříně mnohem víc hřeje než u 2-T. A když budeš ložiska pravidelně, preventivně měnit, tak motor se Ti odvděčí dlouhou životností.
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|