Registrován: 8.7.2015 Příspěvky: 1932 Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
Příloha:
IMG_20240921_081925.jpg [ 103 KiB | Zobrazeno 1294 krát ]
Tak jsem dnes zachranil z vytopeneho sklepa Jedno stare ero. Ale myslim ,ze to je hybridek z nekolika typu. Neb jsem nenasel co by to melo byt. Asi Taxi jednicka . Pokud by nekoho napadlo neco jineho?Podle smerovky jinak fakt nevim. Fakt nevim.
Přílohy:
IMG_20240921_094303.jpg [ 122.4 KiB | Zobrazeno 1294 krát ]
Kridlo je bez vady ,kostrukcni, potazeno balzou. Kormidla taktez. Podvozkove nohy ,predni riditelna vse org. Graupner Vse oloupu a pak uvidim ,zda to neni ono. Napasuju prestavbu asi na Cizka. https://www.lmk205kz.cz/radoslav-cizek- ... taxi-taxi/
Tak jsem prosel vsechny katalogy od 1956 a je to opravdu skadacka z nekolika modelu. Jedine co je fajn ,ze napr. podvozek je org. made in Japan. Zacinam odstranovat potah . Az se dostanu pod ty vrstvy napaplanych barev a zvetraleho potahu ,se uvidi.
Příloha:
IMG_20240922_113428.jpg [ 78.97 KiB | Zobrazeno 2768 krát ]
Tak jsem se pustil do renovace nalezu. Kdyby to kridlo nebylo konstrukcni potazeno balzou a pekne postavene i s negativy ,tak by jsem se na to vy..s.. Trupove bocnice jsou preklizkove na nich je ,balza,,kloboukovy papir ,a dve vrstny napaplanych barev. Ty jsou uz pryc,tuny barev. To ohorele je prave ten nacucany rycinem kloboukovy papir. Co melo odpadnout to odpadlo asi kostni kllih nebo uhorelo. Zitra na to pustim excentricke brusky! Kdyby tam uvnitr nebyl ten letopocet 1967 tak uz mam postaveny novy trup!.
Přílohy:
IMG_20240930_140304.jpg [ 71.69 KiB | Zobrazeno 1058 krát ]
IMG_20240930_140519.jpg [ 151.06 KiB | Zobrazeno 1043 krát ]
Registrován: 9.1.2007 Příspěvky: 9295 Bydliště: Praha 8, ČR Obrázky:9
Ty jo, to je jako bys do Laurinky namontoval atomový reaktor . Ale jo, já jsem v tomhle trochu staromilec, já bych tam čuďáka dal. Kdyby to byla "novostavba", tak bych to bral s baterkama spíš. S kolegou jsme předělávali jeden starší plán na současné technologie, tak tam jsme elektru dali už jen z důvodu, že malé čuďáky už nejsou pořádně k sehnání.
Registrován: 9.1.2007 Příspěvky: 9295 Bydliště: Praha 8, ČR Obrázky:9
Vzhledem k tomu, že asi oba předpokládáme, že se svými modely nebudeme chodit po soutěžích historiků (i když tenhle ještě do kategorie historiků nepatří). Kdysi tu byla debata o Plutu, původně na čuďáčka (jedničku až jeden a půlku). Stavěli jsme to na kroužku, úpravy - motor elektro a "rozhýbaná" všechna kormidla (původně jednokanál). Takže jsme z toho udělali retro, ne repliku. A je to fantastický model. Tak nás prosím informuj o průběhu reinkarnace a pak jak to létá.
Registrován: 23.4.2010 Příspěvky: 10705 Bydliště: Nový Bydžov ČR Obrázky:14
Teda vyřezávat balzu na pásovce. Já to kdysi zkoušel na oranžový malý stolní pásovce, co se tu prodávala už za bolševika a bylo to chlupatý až hrůza. Nojo, asi moc hrubej pás, tenkrát nebylo v pásech na výběr. Překližku na pásovce PPK115, postavenou nasvislo pásem na železo 18zubů na palec vyřezávám běžně. Akorát se musí po předchozím řezání kovu všecko odmastit, pás, kola, vodítka, což je pakárna.
A propo, Taxi. Co to mělo do boku asi 5 mm vycabený motorový lože? Maxi?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru