Aurora 9 a Aurora 9x přestavba modulu?
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Aurora 9 a Aurora 9x přestavba modulu?
Ahoj kolegové, vlastním dvě výše uvedené vysílačky, se kterými jsem naprosto spokojen. Využívám je jako učitel/žák, ale jelikož už se téměř nedají sehnat přijímače tak si pohrávám s myšlenou nahradit stávající modul nějakým modulem yeti -> nebo je to hovadina a mám oboje prodat a koupit něco jiného... Určitě zde již někdo řešil a nechám si poradit.
Re: Aurora 9 a Aurora 9x přestavba modulu?
Zvaž také cenu přestavby. Navíc, pokud koupíš nový stroj, nebude riziko nějaké závady opotřebením, resp. stářím. Mám Auroru 9x a jako žákovský Optic 6 Sport, takže to není odrazování od této značky. Tak bych asi uvažoval já. Zatím se mě to netýká, mám pár přijímačů v zásobě.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Zvaž také cenu přestavby. Navíc, pokud koupíš nový stroj, nebude riziko nějaké závady opotřebením, resp. stářím. Mám Auroru 9x a jako žákovský Optic 6 Sport, takže to není odrazování od této značky. Tak bych asi uvažoval já. Zatím se mě to netýká, mám pár přijímačů v zásobě.
Vlastním také Auroru 9 a jak píšeš přijímače již nikde neseženeš v obchodě. Zakoupil jsem proto další rádio Radiolink AT9s Pro s jedním 9. kanálovým přijímačem. oproti auroře jsou 9. kanálové přijímače poloviční cenu. Přikoupil jsemn pro jistotu 5 ks. a na to moje polétání 100% stačí.
Zaboha se mi ten příspěvek nedaří sehnat, ale toto téma tady bylo nedávno. Pokud mě mysl nešálí, tak přesně tento dotaz. Aurora ti bude fungovat například s ELRS moduly. Nově podporují PPM a Aurora má volné přiřazení kanálů (ch5 u ELRS vyžaduje jiné zacházení.
Dá se to ubastlit. Mám takhle oživenou Futabu FF9. Auroru mám rád, nevidím důvod ji vyhazovat.
Dá se to ubastlit. Mám takhle oživenou Futabu FF9. Auroru mám rád, nevidím důvod ji vyhazovat.
Já mám v Auroře9 Jeti modul TF. Jenže ten jde bez úpravy jen do Prism7 a nevím jestli do Optic nebo Flash. Už jsem zapoměl, kterej má výměnej modul. Pro Auroru se ale musí upravit konektor na desce co je pod TF modulem. Teď můžu mít přijímačů od Jeti lopaty včetně telemetrie na přidaným Jetiboxu. Jenže je problém, že ten modul TF už je asi taky nesehnatelnej. Ale možná se dá sehnat líp, než přijímače Hitec.
Úplně ideální by bylo sehnat bazarovej Jeti modul TA, ale ten byl nedostupnej už před osmi lety. Ten TF jsem koupil v tý době v Semtíně jako poslední.
Jestli by šel do šachty od modulu nabastlit Jeti modul TU, kterej je stále k sehnání, jsem nezkoušel. Myslím, že se nevejde na dýlku. A taky ten modul není zrovna levnej.
Vím, že do Hitecu šly dát 2,4 moduly Corona nebo Frsky ale nic bližšího k tomu nevím.
V Jinu snad ještě mají přijímače Maxima9 pro Auroru 9X za 969.
Úplně ideální by bylo sehnat bazarovej Jeti modul TA, ale ten byl nedostupnej už před osmi lety. Ten TF jsem koupil v tý době v Semtíně jako poslední.
Jestli by šel do šachty od modulu nabastlit Jeti modul TU, kterej je stále k sehnání, jsem nezkoušel. Myslím, že se nevejde na dýlku. A taky ten modul není zrovna levnej.
Vím, že do Hitecu šly dát 2,4 moduly Corona nebo Frsky ale nic bližšího k tomu nevím.
V Jinu snad ještě mají přijímače Maxima9 pro Auroru 9X za 969.
Už se tu někde řešilo ("honem" jsem nenašel). Stručně:
- Aurora 9 (co není X) může do šachty dát externí modul, tuším, že přímo, bez úprav tam tuším šla Corona ve verzi Futaba (šachta typu Futaba)
- Aurora 9X takto jednoduchou změnu nepodporuje
- dá se dobastlit něco na PPM výstup, ale bude to ošklivé a téměř jistě bez telemetrie (tedy pokud se nepoužije JETI s nějkým tím inteligentím JETI boxem - ale je to ještě větší bastl a za ty peníze je barevné dotykové rádio, co i ty HiTec Rx umí)
---
Není to YETI, ale JETI - firma pánů JElen-TInka.
- Aurora 9 (co není X) může do šachty dát externí modul, tuším, že přímo, bez úprav tam tuším šla Corona ve verzi Futaba (šachta typu Futaba)
- Aurora 9X takto jednoduchou změnu nepodporuje
- dá se dobastlit něco na PPM výstup, ale bude to ošklivé a téměř jistě bez telemetrie (tedy pokud se nepoužije JETI s nějkým tím inteligentím JETI boxem - ale je to ještě větší bastl a za ty peníze je barevné dotykové rádio, co i ty HiTec Rx umí)
---
Není to YETI, ale JETI - firma pánů JElen-TInka.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Aurora 9 má modulovú šachtu alá Futaba, teda rozmerovo a uložením konektora.
Ja v nej používam externý modul FrSky.
V druhej mám modul Assan.
Existuje možnosť vložiť aj iný modul s púzdrom ala Futaba, alebo bez krabičky, ale treba už vedieť, čo a ako.
A existuje aj redukcia z púzdra JR na Futaba a naopak, ale neviem, či sa ešte dajú zohnať.
Uvedený modul FrSky má len 8 kanálov, ale v podstate mi to nevadí, ten 9.kanál používam ako pomocný, keďže Aurora (a všetky Hitec) nevedia mix kanála "sám do seba".
Existuje možnosť vložiť aj iný modul s púzdrom ala Futaba, alebo bez krabičky, ale treba už vedieť, čo a ako.
A existuje aj redukcia z púzdra JR na Futaba a naopak, ale neviem, či sa ešte dajú zohnať.
Uvedený modul FrSky má len 8 kanálov, ale v podstate mi to nevadí, ten 9.kanál používam ako pomocný, keďže Aurora (a všetky Hitec) nevedia mix kanála "sám do seba".
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
mior píše:Aurora 9 má modulovú šachtu alá Futaba, teda rozmerovo a uložením konektora.
Ano, ale modul Jeti TF (tedy Futaba) nejde bez úpravy konektoru do Aurory9, rozdílný rozložení kvůli napájecímu napětí. Krabička modulu je shodná. Už se to tady několikrát řešilo i s obrázkama proč to nejde bez úprav.
Mimochodem jaky je rozdil mezi Aurora 9 a Aurora 9x z tohoto pohledu? 9 byla docela rozsirena. Mel jsem ji, ma ji muj tata i bracha. Ale tu 9x jsem snad nevidel ani na pulte. To byla asi labuti pisen Hitec.
Po mem prvnim rozhorceni byly nektere veci v SW opravene a docela prijemne se to radio programovalo. Zatim asi nejlepe, ze vsech radii co jsem mel.
Po mem prvnim rozhorceni byly nektere veci v SW opravene a docela prijemne se to radio programovalo. Zatim asi nejlepe, ze vsech radii co jsem mel.
Mě přišla 9X z toho, co jsem měl v rukách a trochu něco umělo asi tak nejchaotičtější.warhawk píše:... Zatim asi nejlepe, ze vsech radii co jsem mel.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)