Výběr auta na rekreační ježdění
Re: Výběr auta na rekreační ježdění
Já vím že je to maketa na trial.No na expe sem to ještě neviděl.Všelijaký pikapy apod,makety aut to jo.Já bych s tebou nejel
,to se nedá srovnávat.To radši s tatrou.
sigi123 píše:Já vím že je to maketa na trial.No na expe sem to ještě neviděl.Všelijaký pikapy apod,makety aut to jo.Já bych s tebou nejel,to se nedá srovnávat.To radši s tatrou.
Tak ještě jednou ti povídám že toho crawlera chci na trial
Zdar pánové modeláři,
tak jsem s pořídil Firestorma a ... paráda, lítá jak rakera skoky super - prostě masakr. Jsem takhle živou potvoru nečekal (v dobrém slova smyslu). Bohužel už třetí den mám docela závažný problém, alespoň z mého hlediska. Po jednom skoku se mi začali sekat zadní kola = prostě když pustím plyn, tak místo, aby jel Fire dál (jako na neutrál), tak prostě se jakoby seknou zadní kola a začne brzdit (jde o smyku). To samé se děje i na zpátečku. A když zmáčknu plyn, zlehka přidávám, tak to v motoru nejdříve piští a až po chvilce zabere, ale skokově - ne postupně, ale jakoby začal až někde u 15% výkonu. Jsem úplný laik (Fire je moje první RC), tak nechci do ničeho zbytečně lézt a raději si vyslechnu rady/tipy od zkušených RC modelářů. Fakt mě to úplně zdeptalo a nevím si rady
.
Zatím děkuji, Jirka.
tak jsem s pořídil Firestorma a ... paráda, lítá jak rakera skoky super - prostě masakr. Jsem takhle živou potvoru nečekal (v dobrém slova smyslu). Bohužel už třetí den mám docela závažný problém, alespoň z mého hlediska. Po jednom skoku se mi začali sekat zadní kola = prostě když pustím plyn, tak místo, aby jel Fire dál (jako na neutrál), tak prostě se jakoby seknou zadní kola a začne brzdit (jde o smyku). To samé se děje i na zpátečku. A když zmáčknu plyn, zlehka přidávám, tak to v motoru nejdříve piští a až po chvilce zabere, ale skokově - ne postupně, ale jakoby začal až někde u 15% výkonu. Jsem úplný laik (Fire je moje první RC), tak nechci do ničeho zbytečně lézt a raději si vyslechnu rady/tipy od zkušených RC modelářů. Fakt mě to úplně zdeptalo a nevím si rady
Zatím děkuji, Jirka.
Náš první mazlík: RTR E-FIRESTORM 10T s DSX-2 TRUCK karoserií, 2,4GHz RC souprava
Mně se jednou stalo že jsem nepěkně doskočil a nějak (netuším jak) se mi trochu ohnulo převodové kol (spur gear) a trochu vždycky dřelo gearbox. Měl jsem ale doma jiné tak jsem to neřešil.
Zkoušel jsi jestli jdou kola stejně lehce protočit jako před poruchou?
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Čau, já si myslím, že se stáhla kluzna spojka. Podle mě ten motor brzdí a proto nejde od začátku z plynem. A nadměrne brzdí při ,, neutrálu".
Zkusil bych povolit spojku.
Stiwo píše:Mně se jednou stalo že jsem nepěkně doskočil a nějak (netuším jak) se mi trochu ohnulo převodové kol (spur gear) a trochu vždycky dřelo gearbox. Měl jsem ale doma jiné tak jsem to neřešil.
Ahoj, jj vše šlo v poho - mám ho 3.den. Jsem z toho krapet zoufalý. Jsem čekal, že první budu řešit nějaké drobnosti z opotřebení a teď toto
Mrkni na video na mém Facebooku: JirkaMisa Kovářovi (vůbec ho nepoužívám, ale tady mi přislo nejlepší dát to video
Náš první mazlík: RTR E-FIRESTORM 10T s DSX-2 TRUCK karoserií, 2,4GHz RC souprava
Nedostal se ti někde nějaký kamínek nebo nenamotala se ti někde tráva?
Jinak už fakt nevím
Podívej se na tu spojku. Já bych řekl že tam něco asi drhne (i když to není slyšet). Vymontuj a motor a zkus ho protočit jestli nejde nějak ztěžka a to samé kola.
To bude podle mně jen nějaká maličkost. Není možné aby po tak krátké době HPI odešlo.
To bude podle mně jen nějaká maličkost. Není možné aby po tak krátké době HPI odešlo.
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Robil píše:Čau, já si myslím, že se stáhla kluzna spojka. Podle mě ten motor brzdí a proto nejde od začátku z plynem. A nadměrne brzdí při ,, neutrálu".
Vypadá to, žes měl pravdu. Povolil jsem tu kluznou spojku a doma už to má dobrý zvuk. Uvidím zítra odpoledne po práci jak Fireho projedu. Dík moc za radu.
Utažení spojky by na to nemělo mít vliv. Pokud bude povolená moc tak na zemi bude jen stát a prokluzovat. Spíš se motor posunul moc na spur a tím to brzdí i špatně rozjíždí.
jednou sem se stormem udelal efektni otocku a motorem sem trefil obrubnik, sroubky na motoru povolili a odnesl to spur. doporucuju prekontrolovat sroubky na motoru, pripadne povolit, nastavit novou polohu a dotahnout. mezi pastorkem a spurem by mel projit prouzek papiru bez velkyho odporu. spojka se ma dotahnout na fest a potom asi 6x otocit zpatky.
Prosím o radu při výběru.
Všechny zdravím, můžete mě prosím poradit co vybrat, nebráním se i něčemu jinému a děkuju za rady
http://www.autanavysilacku.cz/test/inde ... il&d=11239 nebo
http://www.rc-auta.eu/zbozi/13705/Team- ... RtR-2-.htm
http://www.rc-auta.eu/zbozi/13705/Team- ... RtR-2-.htm
Re: Prosím o radu při výběru.
Ahoj, já osobně bych Ti doporučil auto na elektriku. Modely z spalovacím motorem jsou dost náročné na údržbu. Auto s elektromotorem ma rychlejší odpich. Také záleží kde bydlíš, jestli na vesnici, tak by hluk motoru tolik nevadil, ale v městě už to je trošinku horší. Já mám Traxxas Slash 4x4 a jsem na prosto spokojený. Kvalitní auta vyrábí také HPI. Toto je můj názor. 
MPX Mentor, 3D acro z HK + Spektrum dx8 // TRX Slash 4wd + Futaba 3pm
Mám spalováka HPI Trophy Buggy a spokojenost. Jenom kravál to dělá vážně pořádnej. Na některých RC dráhách spalováky z tohohle důvodu nechtěj. Taky někdy člověk víc startuje než jezdí. Ale smrádek je smrádek 
Chápu že nitro je někdy více starostí a leze do peněz, ale má to své kouzlo, jezdit mám kde, téměř za barákem je halda od bývalé šachty
jen finanční strop mám cca 10 tisíc 
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli tyto auta jsou shodná?
http://rc-store.cz/2526/traxxas-slash-vxl-2wd-short-course-truck-brushless-2-4ghz-tqi-traxxas-5807-tra5807.html
a
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/rc-auta-auta-na-dalkove-ovladani/rc-auta-elektro/short-course/tra5807-traxxas-slash-1-10-vxl-brushless-tqi-rtr
Můžu do těchto rc aut dát 3S Lipo baterii, popřípadě jaký to bude mít efekt?
Děkuji
http://rc-store.cz/2526/traxxas-slash-vxl-2wd-short-course-truck-brushless-2-4ghz-tqi-traxxas-5807-tra5807.html
a
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/rc-auta-auta-na-dalkove-ovladani/rc-auta-elektro/short-course/tra5807-traxxas-slash-1-10-vxl-brushless-tqi-rtr
Můžu do těchto rc aut dát 3S Lipo baterii, popřípadě jaký to bude mít efekt?
Děkuji