Jaký vrtulník pro začátek

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vrtulník pro začátek

#91 Příspěvek od pkotatko »

Dekuju. Alespon jsem si overil, ze jsem lidem nelhal. :D
A jinak, ten sim bych dal moc rad. A nepocitam s tim ze by to bylo zadarmo. Ale jako bezny smrtelnik se na nej nedostanu ani za penize. B737 sa da vyzkouset, ale to me moc nelaka. Heli, to je jina.
Mel jsem moznost si prolezt RLP jeste kdyz byli na Ruzyni. Dve hodiny se mi venoval sef smeny a vsechno vysvetloval. To byl pro me hodne silny zazitek na ktery se nezapomina.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Troll

#92 Příspěvek od Troll »

Ten simulátor je levnější než by člověk čekal, popravdě řečeno, není to nic nedostupného. Pro mne byl šok jak je to málo . Myslím, že by to mělo jít zařídit. Kluci jsou tam velmi ochotní a vstřícní. :) Jenomže Ty bydlíš trošku z ruky. To je asi ten největší problém. Až tady budeš nějakou delší dobu, tak bych to mohl zkusit nějak vyjednat. Ale je tam furt narváno tak to není úplně snadné.
BoŠ

#93 Příspěvek od BoŠ »

Tak jsem koupil toho Rexe 500 z inzerátu, simulátor Phoenix, a mám za sebou 4 hodiny tréniku visení na simulátoru. Chci se jen zeptat, jak je realistické chování T-Rexe 500 v Phoenixu, můžete někdo porovnat věrnost chování v simu vůči reálu? Dík
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
bonis
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od bonis »

Tak za mne je to kazde uplne jine a simulator je obtiznejsi.
Na simu mam problem heli nejak udrzet ve vzduchu, zatim co v realu jsem byl schopen s Rexem 500 zaletet vse, krome 3D. Samozrejme i vis ve vsech polohach, coz je na heli to nejtezsi.
Pokud jsem to zkousel ve Fenixu, byl jsem rad, kdyz jsem to nerozbil, o udrzeni presne pred sebou se rozhodne mluvit nedalo.
Ja na simulator nikdy nebyl. Ucil jsem se bez neho, rovnou s heli s krizem na podvozku a ten jsem po ~10baterkach taky sundal, protze mi vic prekazel, nez pomahal.
Tak at se dari.
Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
kolaCZek

#95 Příspěvek od kolaCZek »

Pokud v simu jaks taks zavisis, tak nasad kriz a hura ven. Realita je neco uuuplne jineho. A kdyz na to pujdes pozvolna a polehoucku, tak se neni ceho bat. ;-)
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
BoŠ

#96 Příspěvek od BoŠ »

Dĕkuji za reakce, na simu už to jakž takž jde, je pravda, že jsem kdysi poletoval se 4kanálem. No, stejnĕ musím ještĕ dokoupit nĕjaké vĕci, takže trénink na simuto jistí. Jinak s tréninkovým křížem jsem mĕl tehdy kříž, takže jsem ho po pár vzletech sundal.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
bonis
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od bonis »

Tak to bych se toho vubec nebal a poslal to do vzduch.
:wink:
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
BoŠ

#98 Příspěvek od BoŠ »

Tak další dvě hodiny na simu, vis, trocha poletování. Jeden dotaz, používáte někdo exp výchylky, nebo je nedoporučujete? S expama to lépe uvisím, ale bez nich to jde taky.
Bozha

#99 Příspěvek od Bozha »

Každému vyhovuje něco jiného. Někdo má radši kolem středu menší citlivost, jsou tací co si tam naopak dávají větší. Seber heli a jdi viset ven. Viset - žádné poletování. Až venku postupně zjistíš jaké potřebuješ křivky, expa, ATV, úhly támhle a támhle a co já vím ještě...

Já poletoval na simu celou zimu a jaro, a stejně mi trvalo aspoň čtyři dny pokusů o visení než mi hrudní pumpa přestala vysazovat :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od OPR »

Trex 500 je sice na zavisení hodný ale připrav se na trošku prudčí reakce na výchylky v řízení oproti simulátoru. Páčkuj jemně a s citem. Já vím, mne se to říká co? :lol: :lol: :lol:

Ale neboj, to dáš.

PS: pokud budeš poskakovat se cvičným křížem, doporučuji, jej vyhotovit o něco menší, než je průměr disku rotoru. Účel to splní také a hlavně, co je důležité :!: , nezkresluje to chování vrtulníku, který by byl bez toho břemene, a nebo ne tolika. Nepřenáší to vibrace, a vůbec se to chová líp.
BoŠ

#101 Příspěvek od BoŠ »

Díky za reakce. Pokusím se kontaktovat někoho z brněnských vrtulníkářů a první lety se pokusím udělat pod dozorem.
Thedos

#102 Příspěvek od Thedos »

Ahoj, hledám vrtulník vhodný pro natáčení videií. Zatím bych si postačil s něčím jednoduchým. Chtěl bych ale aby se s ním dalo létat venku i za mírného větru a tak by to měl být asi jednorotorový. Prvně jsem chtěl MJX t-40C ale prý se s ním nedá létat za větru a kemra stojí za nic. Většina odpovědí byla že si mám pořídit vrtulník bez kamery a tu si pak dokopit. A vrtulník mi byl doporučen MJX f45 2.4GHZ 4ch. Já ale nevím a tak se ptám na nějaký vrtulník se kterým se dají natáčet videa o velikosti cca 50-80cm, elektrický! A zhruba do 4000Kč. S RC modely už si hraji delší dobu ale zatím to byl jeden vrtulníček micro někde za 700. A pak jsou to 3 auta. Chtěl jsem skusit vrtulníky už jsem s nimi skoušel létat a později bych jich chtěl mít více a lepších.

Ještě jednou: Stabilní vrtulník, 50-80cm, cca 400Kč, Elektrický, se kterým by se daly natáčet videa, co nejdelší doba letu, j jedno jestli s kamerou nebo bez.

Předem Děkuji za odpověď.

Thedos. :wink:
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od raptor181 »

Thedos: Ahoj, i když s heli nemám žádné zkušenosti (pouze s coptéry) je mi jasné že: 4000 Kč bude málo, vrtulníček za 700 Kč se nedá považovat za RC model ale za hračku, tím pádem nejspíše neumíš lítat s heli. Takže bych začal učením s heli na simulátoru.
dagx
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od dagx »

Thedos:V dnešní době už je nějaká coptéra na natáčení lepší než vrtulník.Měl by ses asi podívat tímhle směrem.Za ty 4000 se dá něco něco základního postavit nebo koupit v bazaru.Do vrtulníku nasypeš x krát víc peněz a nebude to stále ono.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od raptor181 »

dagx píše:Thedos:V dnešní době už je nějaká coptéra na natáčení lepší než vrtulník.Měl by ses asi podívat tímhle směrem.Za ty 4000 se dá něco něco základního postavit nebo koupit v bazaru.Do vrtulníku nasypeš x krát víc peněz a nebude to stále ono.

4000 Kč bude málo i na coptéru. Pokud nemá ani pořádnou RC soupravu a jen hračky. Viděl bych minimum 7000 Kč.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“