Multiplex XENO

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
yupee
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplex XENO

#76 Příspěvek od yupee »

RiMr píše:Tak jo no... Máš holt dobré oči. Já mám problémy s řiditelností éra 3,5m rozp. v pěti šesti stovkách.

Zkousels bryle (a ted nemam na mysli projekcni :-) ja si je kvuli tomu poridil :-)
Yup
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od RiMr »

Zkoušel, někdy s nima lécu někdy ne.
Ale to byla jen taková poznámka pod čarou, já stejně nemůžu výš, než tak abych se mohl rychle zdekovat. Mám v okolí letiště a hlavně v podvečer se to tam (do Letňan) stahuje jak švábi na pivo, aby to rychle rychle do toho západu stihli... :)
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od LV »

yupee píše:2m minimoa je v 810m porad pekne videt ale barvy uz clovek nerozezna ;-)
Yup.

Mal som v 800m 5m Sperbera co je tvarovo podobne Minimoe. Ale ze by bol dobre viditelny? To urcite nie. A to ti garantujem, ze v dialke precitam to, co polovica ludi ani netusi ze tam napis je.
Takze "porad pekne videt" je nezmysel.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
yupee
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od yupee »

LV píše:Mal som v 800m 5m Sperbera co je tvarovo podobne Minimoe. Ale ze by bol dobre viditelny? To urcite nie. A to ti garantujem, ze v dialke precitam to, co polovica ludi ani netusi ze tam napis je.
Takze "porad pekne videt" je nezmysel.

Rozhodne jsem ho byl schopen v pohode ridit a dostat ho v klidu dolu - proste si uzivat co spousta lidi ani netusi ze tam je :-)
Muzeme se tu klidne dalekosahle rozepisovat o tom co je "pekne videt" a tak ale myslim ze uz ted jsme dost "off topic"

Yup
Multiplex MiniMAG Hacker FreeBEE Hacker MIG3 Hacker EXTRA 330 Multiplex XENO MsComposite MaxiSWIFT
miťo

#80 Příspěvek od miťo »

Crazy Horst, autor skvělých videí z létání, byl s Graupnerem Rookie také přes 800m vysoko. Rookie má 1400mm rozpětí. Je asi třeba mít výborný zrak, ale běda, jak z modelu spustíte oči, pak je konec. Mně se jednou v zatáčce ztratilo Toro900 nad Plzní, mám to žlutomodré, prostě barva špinavé oblohy. Musel jsem točit, dokud jsem neuviděl ty bílo černé pruhy zespodu. Nic příjemného. A Xeno, jakožto letící štíhlá deska, se může taky lehce ztratit.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
dokopy

#81 Příspěvek od dokopy »

Tak to je presne význam pomaľovania. Ja to mám vždy zospodu jednofarebné a zhora strakaté s širokými pruhmi. U samokrídla nemôže byť na škodu pomaľovanie z ktorého je poznať kde to má predok.
jio

#83 Příspěvek od jio »

Zdravím.
Zrovna také kompletuji XENO a protože mi "zbyl" motor MPJet AC 28/10-13, který jsem předtím používal u jiného cca metrového samokřídla, tak ho chci použít. Motor je trošku větší než doporučené a bylo tak třeba zesílit jeho uchycení. Snad to ten plastový díl po vyztužení cuprextitem z obou stran vydrží.

U originální tuningové sady jsem si v popisu všiml, že používají jako náhon uhlíkovou hřídel. A protože ta trubička moc důvěry nevzbuzuje a ložiskem propadává, tak u něm uvažuji také. Používáte také někdo jako hřídel uhlík?
yupee
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od yupee »

jio píše:Zdravím.
Zrovna také kompletuji XENO a protože mi "zbyl" motor MPJet AC 28/10-13, který jsem předtím používal u jiného cca metrového samokřídla, tak ho chci použít. Motor je trošku větší než doporučené a bylo tak třeba zesílit jeho uchycení. Snad to ten plastový díl po vyztužení cuprextitem z obou stran vydrží.

U originální tuningové sady jsem si v popisu všiml, že používají jako náhon uhlíkovou hřídel. A protože ta trubička moc důvěry nevzbuzuje a ložiskem propadává, tak u něm uvažuji také. Používáte také někdo jako hřídel uhlík?

Je to koukam celkem macik - neco takoveho taky planuju na blbnuti.
Uhlikovou trubku pouzivam.
Uchyceni je za vlepenou mosaznou trubicku.
http://rc.sklenik.net/fotky/moje/XENO/i ... style=html
To je po fatalnim "rozpadu" behem vyvoje finalni varianty - ram nahonu plastova trubka (viz ostatni obrazky)
Mosazna trubka je ted jeste vystuzena ocelovym jadrem a hlinikova spojka na hridel motoru je z lodicky a misto pevneho prisroubovani je tam napric kolik (na strane uhlikove hridele - na volno - nelze to udelat absolutne souose) na strane motoru na tvrdo utazene.
Bohuzel jsem nenasel fotky a v trubce je to dobre zakrytovane.

Yup
petsild
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od petsild »

Včera konečně zalítl Xeno, které měl postavené delší dobu. Můžu jen doporučit parádní křídlo na pohoda létání. Komponenty dal silnější než doporučuje výrobce motor NTM 35-30 1400KV sklopka 9x7 a regl Dualsky 45A celé to žene lipol 3S 2200mAh. Na tohle osazení musím vyměnit serva protože nestíhaj no.

Foto: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=8206

video: http://www.youtube.com/watch?v=blpocznA ... WIEOOadxYQ
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
jio

#86 Příspěvek od jio »

yupee:
Jo, je to macík a vleze tam jen tak tak. Je mezi ním a krytem jen 1 mm volného místa. Ty tvé fotky z destrukce jsem už viděl dříve a to byl také důvod, proč jsem o té hřídeli psal.

petsild:
Vidím, že jsi si s tím vyhrál. Pěkné. Ty páky zhora jsem také uvažoval, ale pak lenost a to, že to mají dole standardně zvítězily. No a ten pohon už je supertuning. :-) Jinak z minulých samokřídel jsem si zvykl házet jak diskem se zapnutým motorem. Mám přece jen o své prsty strach.
yupee
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od yupee »

jio píše:yupee:
Jo, je to macík a vleze tam jen tak tak. Je mezi ním a krytem jen 1 mm volného místa. Ty tvé fotky z destrukce jsem už viděl dříve a to byl také důvod, proč jsem o té hřídeli psal.

petsild:
Vidím, že jsi si s tím vyhrál. Pěkné. Ty páky zhora jsem také uvažoval, ale pak lenost a to, že to mají dole standardně zvítězily. No a ten pohon už je supertuning. :-) Jinak z minulých samokřídel jsem si zvykl házet jak diskem se zapnutým motorem. Mám přece jen o své prsty strach.

K destrukci doslo kvuli tomu ze ram byl slaby plastovy profil se spoustou der a jednoduse se to ukmitalo.
Uhlik je fakt v pohode - ted uz je tam spoustu desitek motohodin.
Xeno je na hazeni v pohode i se zapnutym motorem (na rozdil od swifta ktery mi trochu pocuchal kloub :-)

Yup
petsild
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od petsild »

Pro jistotu mám v šachtách na prsty nalepený smirek :) tahle nepatrná úprava dělá mnohem lepší stabilitu na správné hození modelu a bez ztráty prstů. Při prvním hodu neměl dobrý pocit, ale ruka jde švihem vlastně ve stejném směru a dolů rovnou na páčku vysílače.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
yupee
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od yupee »

petsild píše:Pro jistotu mám v šachtách na prsty nalepený smirek :) tahle nepatrná úprava dělá mnohem lepší stabilitu na správné hození modelu a bez ztráty prstů. Při prvním hodu neměl dobrý pocit, ale ruka jde švihem vlastně ve stejném směru a dolů rovnou na páčku vysílače.

Ja hodil swifta - ruka sla taky dolu na packu ale poryv ho priplacl o 20cm niz a ja s preseklym kloubem a useklymi listy jeste pristal. :-)
Ale xeno ma vyrezy relativne daleko vpredu.
Yup
coro

#90 Příspěvek od coro »

Hádzať model s tlačnou za behu motora, mi pripadá dosť brutálna lotéria o prsty..
Ak to nie je nejaký mamut alebo strašná stíhačka čo by po vrhnutí padla a vôbec neplachtila, tak by sa to asi malo strialať z gumy, ale inak mi pripadá normálne že to človek kĺzne a až po odhode si pridá plyn.. Hádžem tak kilové Tornado11 a ak si ho náhodou nešokovne nehodím nejak blbo sebe pod nohy (hádžem za odtokovku ponad hlavu a nemám to často vôbec natrimované), tak s tým problémy nemám. Ale o tom sa tu už kedysi dávno reči viedli.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“