Zloději zasr..ý

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
rakos
Kontaktovat uživatele:

Zloději zasr..ý

#1 Příspěvek od rakos »

Tak přátelé, mám dočasně po náladě :x

V paneláku v suterénu mám krásnou velkou místnost. Na dveřích (po projití zamčenými dveřmi do prostoru) jsou mříže s obrovským zámkem (bývalý sklad CO) a za ní normální zamčené dveře. Uvnitř je velká skříň, na které je závora a visací zámek.

Ve skříní mám uložené na regálech lodě. Jsou to polomakety, největší je, resp. byl remorkér Grimeshorn, asi 110cm. Smutné je, že jsem ho celé léto vyšperkovával, kompletně osadil, vč. packu baterií na pohon, LiPo dvoj.čl. na osvětlení, motor 550 s převodovkou na ložiskách (pan Gribl, pamětníci možná pamatují) samozřejmě servo a regl na pohon a druhý na osvětlení vč. reflektoru, vrátek na kotvy atd... +přijimač,
vysilač jsem měl vtipně hned vedle něj na regále. Občas jsem si zkušebně "zavrtěl" motorem, vše krásně šlapalo.

Byl jsem tam večer ve 22,30 a vše bylo v pořádku, no a dopoledne v 10,00 bylo vymalováno. Visací zámky přeštípnuté, dveře vylomené a dokořán... lod se vším co pobrali pryč.
Policie sepsala, nafotila...

Škoda, že nepřišli za měsíc, mám rozpracovaný kamerový systém sklepů a mých prostor... ale nějak jsem pomalej.
Ted se to urychlí současně s větším mechanickým zabezpečením dveří.

Prostě je to pakáž zlodějská.... a bojím se, že bude hůř. :cry:

Jinak o té lodi jsemm tu nedávno psal, že ja uvnitř vylitá epoxydem a jsou tam zalitá závaží pro vyvážení a tudíž po naložení baterkama je to moc těžké, tak jsem sondoval, jak to "vydlabat" Jinak lod je naprosto poznatelná, ale pochybuji, že se někde objeví na servru.

Tak jsem si musel poštěžovat a už je trochu líp :?
keby49
Kontaktovat uživatele:

Re: Zloději zasr..ý

#2 Příspěvek od keby49 »

Chlape, to mě moc mrzí. Znám ten pocit když někam přijdeš a to co tam mělo být tam již není... Držím palec.

Ale vzhledem k tomu, že modeláři drží spolu, hoď jsem i foto a případně i link na to fórum... Někdo ji může poznat, nebo někdo bude odpovídat na těžiště remorkéru...
G Rookie, MPX Funcub - oprava, RC Crack Yak , RC RS-352, TF Elder 40 - před stavbou
G MX-20,MC-20
madyr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od madyr »

Ahoj vlož prosím fotky na monako a modelařske forum.
Není nás tolik aby se to nedohledalo pokud se s tím někdo ukáže u vody.
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

rakos píše:..........

Dej sem a na Monako fotky. Aspoň nějaká mizivá šance, kdyby se s tím někdo někde objevil.
Na kamery do sklepa se vykašli. Dobře to mechanicky zabezpeč, všechno z plechu , traverz, vinglů... :wink:
I ten plech prořízne rozbruskou, ale udělá u toho dost kravál. Dovnitř velkou sirénu od Jablotronu a stačí snímač otevření dveří. Hlavně aby to řvalo, až vylomí ty dveře. V tom kravále se neodváží pokračovat v činnosti, opustí to.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
kunwald

#5 Příspěvek od kunwald »

Pokud chceš, pošli do SZ adresu a jestli dveře levé, nebo pravé. Zašlu ti zdarma (za poštovné) bezpečnostní kování.
rejsek.zdiby

#6 Příspěvek od rejsek.zdiby »

A dej sem prosim ty fotky,jezdim na dost akci monaka a hodne koukam po bazarech co by se hodilo...
Ticcino

#7 Příspěvek od Ticcino »

Sakra chlapci, ja to furt nechapu. Propisku z prace klidne slohnu, ale model, klidne z otevreny skrine nebo penezenku z otevreny tasky, to nikdy.
Fakt je mi z nasi spolecnosti zle. A nejhorsi na tom je, ze jak tu nekdo psal, ze modelari drzi spolu, tak to plati tak napul.
rakos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od rakos »

Clapi děkuji za účast, fakt, docela to pomuže. Jistě víte, že i ta finanční ztráta se nahradí, ale přijde to líto a hlavně je to k vzteku. Bylo to docela vymazlený (teda podle mě aspoň)
Hloupé je, že nevim, jak sem dát fotku. Hledal jsem v nápovědě a nějak mi to nejde. (prosím o radu)
Mám sice fotku jen před rekonstrukcí, ale aspoň něco.
Tak zatim dík za účast a ještě se zmíním na MO-NA-KU, mám tam taky registraci.
Jdu zkoušet, jak je to s tím vkládáním fotky... :?

to JMalik - no už to mám vymyšlené, pořádnou závoru přes dveře, zpoza zdi vyvedený jekl 25x25 do té závory a do jeklu zámek, takový ten jako podkova, že se nedostanou vůbec ke kolíku toho zámku. A ta závora ukotvená skrz zeď.

A samozřejmě i zabezpečovačka, sirénu vyvedu i do přízemí, nakonec jsem elektrikář, tak si s tím pohraju, protože už mě to sejří, je to po druhé letos, a kamery už mám jako navíc připravený, vč.pc, tak už jen namontovat vč.vedení. Ještě že mám byt přímo nad tím v přízemí... je to ale dzost co, si nahoře spim a pode mnou se tam někdy po půlnoci procházej...

Tak ještě jednou dík a zkuste mi poradit jak s tou fotkou...

rakos-2007 :wink: už je to lepší :)
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

Možná pro Tebe bude nejjednodušší dát tu fotku na Rajče a sem zkopírovat adresu.
( Mojí mamince je 87 roků, bydlí v přízemí. Asi před měsícem jí vykradli přes okénko špajzu a prošmejdili celou kuchyň. Spala vedle v pokoji, naštěstí se nevzbudila. Mě vykradli za roky mé existence dvakrát auto, sklep, firmu ..... Jednou se nám je s kamarádem podařilo chytit. To tak člověku spraví náladu :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
rakos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od rakos »

tak jestli se chce někdo podívat na fotku remorkéru před rekonstrukcí, tak jak jsem ho dostal, tak na:

http://www.rakosrakos.rajce.idnes.cz

zbarvení trupu a vršku odpovídá, jen jsem renovoval barvu zábradlí na černo a přidal plno doplnků na palubu a samozřejmě kompletní vnitřek.

Škoda, že jsem si ho aspoň nenafotil potom... no, co nadělám.
pepin

#11 Příspěvek od pepin »

JMalik píše:..... Jednou se nám je s kamarádem podařilo chytit. To tak člověku spraví náladu :wink:

zrovna z tohoto mám po osobní zkušenosti docela rozpolcený názor :( lítali jsme s kámošem za sídlištěm s epp 3d poletovadlama a nejdou kámoš hlásí--mě vykrádají auto, já si jednoho nepřizpusobivého doběhl-oproti mě pořez jako hrom, ale nějak zapracoval adrenalin, povalil jsem ho na zem, chytil do kravaty,vyrval mu z ruky pepřák a oznámil mu--TED SE ROZHLÍDNI, PÁČ TVÁ CESTA NA TOMTO SVĚTĚ KONČÍ, docela humus, co se ti honí hlavou-když ho pustíš, tak seš asi mrtvej, když ho ukončíš, tak si to odsedíš, já ho tenkrát nakonec pustil poté, co jsem ho vystříkal jeho pepřákem, ale na pomoc mu přiběhl jeho parták, já z toho vylezl nakonec pobodaný šroubovákem a vzhledem k tomu, že to byl synáček místního bosse, tak jsem se ještě docela dlouho klepal jestli mi neblafne na parkovišti auto :lol:

co tím chci říct, jsem pyšný na to, že jsem chlap ale děkuji bohu, že do mě nebodali šroubovákem do životně duležitých orgánu :lol:
scarabeus

#12 Příspěvek od scarabeus »

Pridavam fotku...
Přílohy
Grimmershorn-ukraden.jpg
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Elfew »

My to v panelaku vyresili tak, ze jsme nakoupili asi za 120kc imitace kamer z ebaye... od te doby se uz nikdo nezdrzuje ve spolecnych prostorach domu a uz nejsou pocmarane zdi, vytahy atd...
na zastraseni to staci, a nalepky a blikani ledky na kamere tomu doda na duvere a neni potreba behat po uradech o povoleni
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Victronix »

Ticcino píše:... A nejhorsi na tom je, ze jak tu nekdo psal, ze modelari drzi spolu, tak to plati tak napul.

Tohle nemůže udělat modelář... ..... .
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
michalll
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od michalll »

JMalik píše:...Dovnitř velkou sirénu od Jablotronu a stačí snímač otevření dveří. Hlavně aby to řvalo, až vylomí ty dveře. V tom kravále se neodváží pokračovat v činnosti, opustí to.

Siréna mi přijde docela účinná. Jak to ale elegantně a jednoduše vyřešit, aby nezačala řvát při příchodu "povolané" osoby.
Tajný vypínač bude funkční jen do té doby, dokud bude tajný a nějaká klávesnice k vyťukání kódu v časovém limitu už je zase technicky náročná (pro mě).
Zrovna taky vymýšlím zabezpečení sklepa...
Nějaké brutální kování a mohutné mechanické zábrany dle mě můžou fungovat i jako lákadlo a závdavek toho, že za takovými dveřmi bude něco lepšího, než zavařeniny.
Jeden čas jsem se zajímal o zámky a možnosti jejich otevření bez klíče a docela jsem byl v šoku když jsem na netu našel spoustu jednoduchých návodů jak na to a e-shopy s pomůckami k téhle činnosti...
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“