Skládací Y6 coptera

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sofin

Re: Skládací Y6 coptera

#16 Příspěvek od Sofin »

ananas píše:tak jak jde stavba? ještě jsem se chtěl zeptat jak velké motory se dají dát ma ty držáky co jsi použil? dám tam 45mm průměr motoru? chci taky zkusit Y6 páč hexu sem chtěl menší něco kolem 640-700 ale u tradičního uspořádání v 640mm rámu jsou vrtule od sebe 2,5cm :oops:

Tak jsem to konečně změřil. Do držáků by měly bez problémů vejít motory do průměru 48mm, když budu počítat s tím, že spodní část se netočí a možná malinko by se to upravilo pilníkem tak by tam měl vejít i průměr 50mm.
ananas

#17 Příspěvek od ananas »

no já nakonec zkouším jiné řešení s 30mm carbon trubkama a regle nacpu do ramen..
Sofin

#18 Příspěvek od Sofin »

ananas píše:no já nakonec zkouším jiné řešení s 30mm carbon trubkama a regle nacpu do ramen..

O tom jsem taky chvilku uvažoval (silné trubky s regulátory uvnitř), pak jsem se na to vykašlal kvůli skládací konstrukci a teď jsem myšlenku s regulátory v trubkách znovu oživil, když se objevily nové Slim Afro ESC 20A. Už jsou na cestě :-) snad to do těch 16mm trubek nacpu...
ananas

#19 Příspěvek od ananas »

No ja to kopcim podle sky hero a bude taky skladaci.. cekam na carbon a uvidim..
Sofin

#20 Příspěvek od Sofin »

Na ten jsem se taky díval, hlavně se mi líbí ty jejich aerodynamické držáky motorů. Ale bez 3D tiskárny bych to stejně nevyrobil. Jakým způsobem ty trubky uchytíš k rámu a vyřešíš skládání? SKY hero jsem viděl všude jen s krytem.
ananas

#21 Příspěvek od ananas »

udělám distanční sloupky do trubky a vlepím je epoxidem.. jedno rameno bude napevno a dvě se budou skládat.. u těch skládacích budu mít jeden šroub natrvalo zašroubován který bude fungovat jako osa pro složení a u druhého budu mít matičku motýlka abych mohl kdykoliv povolit a složit.. u sky hero mají taky udělaný takový distanční sloupek z plastu ve kterém mají zalité matice. držáky motorů budou taky na distančních sloupcích a zasunou se do ramene a skrz dva šrouby..
Sofin

#22 Příspěvek od Sofin »

To zní zajímavě, jsem zvědavý na výsledek. Teď jen doufám, že přijdou ty nové regulátory brzo a nebudou s nimi žádné problémy. Pak se uvidí co dál. Pořád ještě váhám s řídící elektronikou, jestli tam dát Multiwii PRO kterou mám doma, nebo koupit APM 2.6 (případně 2.5.2 + externí kompas a GPS). Ale asi vyhraje APM a z multiwii postavím klon walkery QR X350 :)
johny107

#23 Příspěvek od johny107 »

Len si nekupuj dosku apm s externym kompasom,pozri si vlakno na aeduflyer a uvidis.
Sofin

#24 Příspěvek od Sofin »

Pořád o ní uvažuju, nezdá se mi že by byl takový problém ten externí kompas rozchodit. Jako druhý kandidát je NAZA. Pro začátek jsem si objednal externí kompas a zkusím ho připojit k desce multiwii :)
johny107

#25 Příspěvek od johny107 »

mne je jedno,kup si co chces,ja som ta len varoval,si precitaj tu ak si este necital:http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t=57819&start=735
A k comu externy kompas??Mne funguje super ten co je na doske.
Sofin

#26 Příspěvek od Sofin »

Jojo, to jsem četl a jsem na to připraven :D Jeden z hlavních důvodů proč jsem ještě nekoupil APM 2.6 je taky ta velká deska s GPS a kompasem. Mám na GPS takovou pěknou kulatou krabičku jako má NAZA, ale do ní bych tu velkou desku nenacpal. Takže asi koupím APM 2.5 a k tomu nějakou malou GPS, tedy pokud nakonec nevyhraje NAZA. Externí kompas kvůli větší odolnosti proti rušení od kabeláže z coptery. Je to záležitost 2$ a kousku kabelu, tak proč to nezkusit? :-) už se mi jednou splašila coptera a málem jsem ji ztratil při zapnutí "Return to home" a jako hlavního podezřelého mám právě kompas. Tak bych to rád dořešil a otestoval.
ananas

#27 Příspěvek od ananas »

Nějak takhle mám vplánu ramena na skládačce já, uvnitř jsou distanční sloupky (ještě nemám vrtlé díry pro šrouby a špatně otočená spodní vrtule ale je to jen na ukazku)..
Obrázek
Obrázek
dovnitř se vejdou F-30A jako nic.. bude tam dostatečná škvíra kama bude proudit vzduch od vrtul takže by se měli i chladit a trubka 30x28x1000mm váží 140g
Sofin

#28 Příspěvek od Sofin »

Pěkné! jaké tam máš motory a vrtule?
ananas

#29 Příspěvek od ananas »

Motory mam TigerMotor MT-4006 740KV ale sehnal jsem je za polovic co se běžně prodávají jinak bych šel do nějakých 3506 nebo 3510 .. Vrtule 12x4 na zkoušku sem vzal turnigy ale podle vzletovke hmotnosti možná vemu 13" xoar... ty turnigy taky nejsou špatné k vyvážení postačilo 0,5cm2 izolačky.. jako podvozek chci použít nějaký takový podobný od letadla http://www.ebay.com/itm/3-7x40x25x215mm ... 1e7cd59fe0
Sofin

#30 Příspěvek od Sofin »

Dnes úspěšně otestováno 8 afro slim regulátorů :) (6 do coptery + dva náhradní, případně pro budoucí upgrade na skládací X8). Zatím jen s malým motorkem bez vrtule, ale všechny se zdají být v pořádku. Snad konečně o svátcích pokročím se stavbou a laděním vhodné kombinace vrtulí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“