BEC na 12S

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
obadal.rada
Kontaktovat uživatele:

Re: BEC na 12S

#16 Příspěvek od obadal.rada »

a co tam dát tohle?

http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=53495
jde tam dát i 5V
baui

#17 Příspěvek od baui »

Muzu se zeptat, co je to konkretne za model? Foxy 6A BEC je na ctyri standard serva na heline docela slabota.
Tom
obadal.rada
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od obadal.rada »

raptor x50, 3x fu 3152, gy 401+9254 +fs-200
baui

#19 Příspěvek od baui »

Tak tam bych opravdu sel minimalne do zminovaneho JETI MAX SBEC, ktery ti spickove da tech 12A. I to bych povazoval za bezpecne minimum. Pripadne pak MAX BEC, linearni regulator na tohle napeti taky neni zadny problem.
Radeji ale nejaky >10A s rezervou (WR Hercules Super Mini BEC, Gryphon Vega, Gryphon Extreme apod.), zvlast pokud letas akrobacii nebo k ni miris. Pokud bys chtel v budoucnu prestavet Raptora na bezpadlo, tak budes ty vysoke proudy potrebovat.
Tom
Screwball671

#20 Příspěvek od Screwball671 »

No jo ale to je spalovák Rap nitro ne? Potom bych klidně doporučil tenhle Align BEC se žhavením:
http://hobbyeshop.cz/regulator-napeti-z ... 0H11T-1%5D

Lítám ho už asi třetí sezónu a v pohodě, je tam navíc to pohodlný žhavení přes tlačítko, takže nemusíš kupovat externí žhavítko a baterky k tomu. Na 2S Lipol dá tak 4 lety.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
chapa

#21 Příspěvek od chapa »

Za mě asi tak.
Nejlepší bec co mam je Gryphon GVR-7020 hlásí slabou bat. i akusticky a to tak silně,že je to slyšet i u spalováku při vysu ve vzduchu.Serva se nastrkají přímo do becu a pak propojkama do přijímače,takže proudy nejdou přes přijímač.Jediný co bych mu vytknul je,že musíš(ale to já stejně dělám)odpojovat baterku.Když ho vypneš jen vypínačem vybijí pořád baterku.

Další co mam je Gryphon GSR 7075 LMT je to HV bec také se silným alarmem malou váhou a velikostí.Zatím jsem s ním neletěl.

Také používám Max bec2D v trexu 700n má jistý nevýhody je velký,těžký(výrobce udává 80g ve skutečnosti má100g),neni moc chráněn proti vniknutí paliva,nesmíte si doma zapomenout zapínací magnet :D,nemá akustický alarm.Řekl bych,že je spíš vhodnější do letadla.I přes to ho používám a jsem s ním spokojen.

Další sbec od jeti 6A při 2S,malý,lehký jen nemá alarm slabé bat. ani na diodách. (je to logické nenastavuje se na něm vstupní napětí) Používám ho v titanu X50 a rok a půl v pohodě.Jediný co jsem na něm udělal je vyříznul bužírku u chladiče ale jen preventivně.Sbec je po dolítání vždy studený.

Bec od alignu 6A nevím,že by na něj někdo spadl ale já ho v heli nechci jen kvůli jednomu výstupu(sevokonektoru) do přijímače.ale funguje dobrý chladič je lehký.

Bec od alignu se žhavením 6A -nevím,že by na něj někdo spadnul ale já ho nepoužívám protože diody a to žhavení po čase blbne.Uklepává se drát k ukostření.(uklepáváním jsem předcházel,že jsem z mínusovýho drátu(ukostření) pod motorem udělal smyčku aby to nebylo napřímo napevno.Aby to troch pružilo.

Když to shrnu tak za dobrej bec dáš 2tis. a víc.
Moje rada je kup novej a zajisti mu dobrý chlazení.

Těm kdo na něco spadnul mohl mít kdo ví jak starej bec (první verze apod...)
nebo nezajištěný chlazení,špatně natažený dráty proti prodření,bec po ráně odřený (poškozený) a lítaj s tím dál.

Moje zkušenost:Měl jsem vrtulník po ráně při opravě serva jsem moc dotáhl krabičku a servo mělo od tý doby větší odběr a v letu to neustál bec,takže tohle zjištění mě stálo druhou ránu.
Někdy si ty lidi opravdu za to můžou samy.
Tím nezastávám becy jen píšu zkušenosti.

Nebo at sem někdo napíše kdo koupil nový bec měl vše správně a spadlo mu to!Jsem zvědavej.
Všem at to lítá!
miniprotos 450,protos 500
obadal.rada
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od obadal.rada »

no vidím že levněji mě vyjde objednat RX pack 4,8V NICDčka :) ale všem moc děkuju za názory do budoucna to budu potřebovat
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Arcicorsa »

Zdravím pánové, jen taková otázečka :wink: , dá se toto sehnat někde v ČR http://www.gryphon-mall.com/product.php?id_product=59 ?? Popřípadě jestli nemáte nějakou zkušenost kde to objednat v EU aby to bylo rychle doma?? Díky za informace!!
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
baui

#24 Příspěvek od baui »

Tom
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Arcicorsa »

Super díky!!
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
obadal.rada
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od obadal.rada »

Papir píše:http://shop.jetimodel.cz/s-bec-40-p-66040.html

ale 12S je strop

no n 3 článek dá 18A trvale to je asi hodně
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Arcicorsa »

Na ten jsem taky koukal ale to už je zbytečně moc a za hodně peněz.. Chci to do Snipera II , měl jsem teď takoví menší problémek :roll: (nemohl jsem chvilku řídit a heli šla přes křidélka k zemi, pak se to zase chytlo tak se nic nestalo) a vím že BEC v YGE není zrovna dokonalí tak ho chci vyloučit... Koukal jsem i na tento http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Dop ... dukt/SBEC/ ale při 6S už dá jen 4,7A trvale....
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Elfew »

A co castle pro?
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Arcicorsa »

Jo to byl první v pořadí na který jsem koukal, měl by být lepší než ten Gryphon a je dokonce k dostání i u nás za dobré kačky ale reference nejsou nic moc a spousta lidí s ním mají problémy ale vypadá to spíš kus od kusu něž že by to bylo opravdu špatné.. Na ten Gryphon jsem nikde neašel jediného špatného slova a dokonce když měli u první verze problém (asi u tří kusů) tak propláceli škody a pak VŠEM kdo si BEC zakoupili, ZDARMA zaslali novou verzi BECu a starý jim NECHALI 8O ( http://www.rcheliaddict.co.uk/speed-con ... post801254 ) . No nevím koupil bych nejradši ten SBEC od Jeti ale zase se obávám že to bude nastejno s tím BECem v YGE ... Co máte za BEC v 550 Heli? Konfigurace 6S Lipol, YGE 80A, 3x Savox 1250MG , 1x TGY 306 , V-BAR..
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Elfew »

Ten castle bec pro mam na rexovi 550tce a bez problemu. Horela prvni verze, druha uz byla bez problemu a ted ta treti ktera je na trhu druhym rokem je bez problemu. Horejsi je oficialni distributor do cr
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“