bez plynu letí pekne rovno (alebo takmer úplne rovno), plachtí. Pri pridaní plynu, neviem či to priamo nazvať "vzpínaním", jednoducho začne dosť stúpať. Motor som už vyosoval dosť dole, mám dojem že to mierne pomohlo, ale ak ho budem vyosovať ešte viac, tak aby som neskončil že pri vodorovnom lete bude smerovať kolmo k zemi
Ťažisko mám podľa návodu zatiaľ.
Keď s ním lietam tak, že bez plynu plachtím, potom pustím mierne nadol, nabere rýchlosť, a dám ho zrovnať, tak sa bez plynu pekne zrovná do plachtenia, čiže ťažisko je asi OK. Celkovo lieta pekne, len pri plyne ho treba potlačovať výškovkou mierne (nemyslím že je to nejaké hrozné potlačovanie). Len mi bol poradený znížiť uhol nábehu, čo sa mi tiež zdalo trochu zaujímavé, nakoľko osadenie krídla a aj tvar krídla sú na modeli dané, nejaké zmeny by vyžadovali úpravy
Taktiež mi bolo povedané, že jeden pilot skúšal lietať aj bez kolies a stúpal /vzpínal nahor/ už pri 1/4 plynu, vraj tie kolesá robia odpor ktorý ho zadržuje. Čiže ďalšia varianta (moja idea) je skúsiť zohnať väčšie kolesá, čo by vytvárali väčší odpor (rovina mojej teórie).