Spojování PVC trubek za studena

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
toxacik

Re: Spojování PVC trubek za studena

#16 Příspěvek od toxacik »

zdravim to co hladate je www.nibco.cz
lepi sa lepidlom na to urcenym.....
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jindra_S »

jj, to je ono. Sice jsem tam v rychlost nenašel křížovou spojku, ale předpokládám, že by ji objednali.
Nakonec to ale skončí tak, že využiji nabídky od Lukase a předtím otestuji Dremel nebo horkovzdušku.
-
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jyrry »

obavam se ze neuspejes ani s Dremelem (pri brouseni se to zvejka) ani s horkovzduskou (obtizne to prohrejes tak, aby se to poddalo, ten ohraty kus se hned zchladi o ten studeny). Vymyslene a optimalizovane to je na ty polyfuzni svarecky...
jyrry.webnode.cz
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Jindra_S »

Tak jsem si nedal říct, nevyužil jsem ani nabídky od Lukase (ještě jednou díky) a tady je výsledek:
Obrázek
Více fotek pak:
https://plus.google.com/photos/106297204369216290301/albums/5961764862476431793

Zcela ideální to nebylo - pokud se to brousí jen chvililinku déle, začne se to opravdu žvejkat. Takže přišel ke slovy frézovací vrták. Potom dobrousit brusným válečkem- Zalepeno to je Uhu Porem. Celkově to bylo 20 otvorů a byl jsem hotový odhadem asi za hodinku, s lepením a spol. za hoďku a půl.
Výhoda proti svařování - po zasunutí a zalepení posledního spoje jsem stojan položil na rovný podklad a bylo ho třeba trošku srovnat, přestože jsem se snažil dodržet pravé úhly a rozměry.
-
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od sharkcom »

Mno ono to lepidlo bude na PPR držet silou vůle... :wink: Ber to jako názor někoho, kdo dělá v oboru 20 let...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jindra_S »

Otvory jsou docela natěsno, takže tam to lepidlo je opravdu spíše jako pojistka.
Zkoušel jsem s cvičným spojem druhý den pohnout a šlo to velmi ztuha. Ale pro potřeby max. 2-3 kg letadla to postačuje s rezervou a v nejhorším to zajistím šroubkem.
Dělat stojanů více nebo požadovat větší pevnost nedejbože v tom chtít hnát vodu, pak je tenhle mnou popsaný způsob naprosto zcestný.
-
Odpovědět

Zpět na „Dílna“