Multiwii 2.3 - stabilní verze uvolněna

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Multiwii 2.3 - stabilní verze uvolněna

#31 Příspěvek od OK2BUH »

Jak řešíte v 2.3 failsafe? Slibované RTH pořád není. Jde nastavit pouze otáčky klesání a prodleva do vypnutí motorů. Když nastavím klesání 1 m/sec a prodlevu 20 sec, tak to třeba nějak vyjde. Ale co když dojde ke ztrátě signálu při zapnutém BARO? Klesat to nezačne a po 20 sec to spadne jako šutr. Jak to řešíte vy?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JirkaA »

OK2BUH píše:Jak řešíte v 2.3 failsafe? Slibované RTH pořád není. Jde nastavit pouze otáčky klesání a prodleva do vypnutí motorů. Když nastavím klesání 1 m/sec a prodlevu 20 sec, tak to třeba nějak vyjde. Ale co když dojde ke ztrátě signálu při zapnutém BARO? Klesat to nezačne a po 20 sec to spadne jako šutr. Jak to řešíte vy?
Myslím že se mýlíš, ta rychlost klesání je řízena právě na základě údaje z barosenzoru.
OK2WY
OK2BUH

#33 Příspěvek od OK2BUH »

Teď jsem dal rychlejší klesání v základu a zdá se, že to pomalu klesá i s baro. Tak snad to bude dobré. Ale přeju si aby se to nikdy nemuselo aktivovat. :)
Ackroyd
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Ackroyd »

No ja mam bohuzial z MultiWii 2.3 zatial velmi zmiesane pocity. Pouzivam dosku CRIUS AIO PRO v1.1 s multiwii 2.2 fungovala krasne..PID som mal velmi dobre vyladene...ale chcel som skusit verziu 2.3. Clearol som eeprom..nahral multiwii 2.3 s tym ze som vybral dosku crius V1 (tu istu som mal vybratu aj v MW 2.2) ale toto co v gui citam je zahada :-D...ked citam grafy... gyroskopy cita dobre...ale akcelerometre niektore cita ako magnetometer a naopak :-D. Neviete co s tym? A zakladam kvoli tomu aj nove vlakno, nech si to precita viac ludi (neukamenujte ma :-))
OK2BUH

#35 Příspěvek od OK2BUH »

To je zvláštní, mám stejnou desku a s 2.3 lítá perfektně na defaultní PIDy. Všechno funguje jak má, včetně baro, GPS i magnetometru. Config jsem nechal jak je, pouze jsem aktivoval GPS, failsafe a pro jistotu jsem zapnul filtr 42 Hz.
krtek2k

#36 Příspěvek od krtek2k »

Mám AIOP V2 a na defaultní PIDy to lítá naprosto luxusně, kromě klasický editace na začátku jsem s ničím už nehýbal
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Ackroyd
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Ackroyd »

problem sa sam vyriesil po prvom zaarmovani :-) ... teraz uz len dufat ze moj vlastny motorovy mix (ram discovery style pojde ako ma :-))
Ackroyd
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Ackroyd »

tento navod mi ale robi trosku problemy http://www.multiwii.com/wiki/index.php? ... ual_Mixing nakolko ked si vytvorim novy .h file a jeho nazov dopisem do conf.h do riadku #define MY_PRIVATE_MIXING "MYFRAME.h" tak co vsetko ma byt napisane v tom H file?
mixy mi vysli takto
motor[0] = PIDMIX(-1,0.94,-1);
motor[1] = PIDMIX(-1.27,-0.63,1.27);
motor[2] = PIDMIX(1,0.94,1);
motor[3] = PIDMIX(1.27,-0.63,-1.27);
co presne ma byt v tom MYFRAME.h file? pretoze ak tam dam len toto..nieco tomu na zaciatku chyba....ale toto co on mi zmysel nedava...nerozumiem tym riadkom a neviem ci niesu len pre neho typicke..viete niekto poradit?
Sofin

#39 Příspěvek od Sofin »

Používáte verzi 2.3 tak jak byla vydána, nebo si do ní přidáváte i změny, jak se postupně objevují v source/changes?
OK2BUH

#40 Příspěvek od OK2BUH »

Já mám zatím tu vydanou verzi, ale taky mne zajímá jestli někdo zkouší ty nové s waypointy a jak to chodí.
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od bezo.tn »

Dnes som skusal na mojej cervenej mw doske s gps novy 2.3 soft . letelo to v pohode , akurat to gps nebolo take dobre ako na 2.1ke v stardantnom nastaveni
graupner MZ-24
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od cucpo »

Pani pls poradi mi niekto ? Tiez som presiel skusobne z 2.2 na 2.3 a mam problem. V angle mode mi stale uteka dozadu. Skusal som trimovat na vysielacke ale to nejak nemalo zmysel bol som uz dost posunuty s trimom ale stale utekala jedine reakcie na ten trimovany smer boli ostrejsie ako na druhy / chapem sprave to trimovanie ?? ked mi uteka dolava tak davam trim doprava ??? / Myslim ze treba asi trimovat ACC packami na vysielacke to som tiez skusal ale uz som tam dal asi 10 klikov / ledka na CRIUS vzdy blikla takze myslim ze to bolo OK / a ziadna zmena, je tam treba naklikat viac tych korekcii. Nenastavoval som vobec PID lieta to na zaklad ale myslim ze PID nema vplyv na to ze uteka.
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
johny107

#43 Příspěvek od johny107 »

To zesi trimoval Acc cez vysielacku 10 krat nic neznamena,to je skoro nic.
Bud to nanovo skalibrujes cez guy alebo treba omnoho viac tych trimov cez vysielacku
vykonat. S tym Pid nema nic spolocne.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od cucpo »

Aha diky za info takze sa nemusim bat tam toho naklikat viac. kalibraciou z GUI sa ta kalibracia packami asi vzdy vymaze ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
logout
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od logout »

Mam problem s 2.3. Po starte chvilu drzi, ale po chvili sa zacne naklanat doprava. Nepomaha ani ACC trim. Skusal som to aj v ruke a proste po chvili zacne sam naklapat doprava stale viac a viac. Priznavam, ze som mal havarku kvoli uletenej vrtuli(gumickove unasace). Unasace som prehodil na pevne, vsetko vynuloval a nahral nanovo(pridaval som este BT modul). Predtym to letelo pekne stabilne na default hodnoty.
Samozrejme som aj kalibroval gyro, acc a mag.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“