Vrtulník F45 shrnutí
Re: vrtulník F45 shrnutí
DarkFrag, prečo by to zmysel nemalo? S F645 som lietal aj keď bol vonku sneh, pristával a štartoval som z tvrdšieho snehu. A v pohode. Vonku -5°C a lietal som, dokonca aj zimšie. Lietať sa dá pokiaľ nefúka, nesneží a neprší. Ak sú splnené tieto tri hlavné faktory, väčšinou sa dá vždy lietať vonku.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Přesně tak, další omezující faktor je jen teplota (mrznou prsty, v horku se naopak přehřívá motor) a případná tma.celadnik píše:...Lietať sa dá pokiaľ nefúka, nesneží a neprší. ....
No tak to je super a mám k tomu jako začátečník něco přikoupit?:)
Co dokoupit?,možná lepší koupit zrovna dva vrťase F-45.Pokud začínáš a budeš padat tak budeš pořád něco objednávat,takhle budeš mít druhýho vrťase jako zdroj náhradních dílů.Co se týče lítání,tak po úpravách se dá lítat jak v mírném větru,mírném dešti a mírném sněžení(potřená deska),osobně odzkoušeno.Po úpravách už nemusím čekat až bude úplné bezvětří(to bych se kolikrát načekal).Lítám do -5°C a na čtyři baterie už dost mrznou prsty a nesmíš padat--křehnou plasty,naopak při +35°C se zase přehřívají motory--dělat častější přestávky.
tlavelza, máš ten vrtulník? Ja ho mám, a príde mi zbytočné kupvoať 2ks heliny. Mám ho 1.5 roka, napáral som to vo výške 2. poschodia priamo do okna/steny, padol kolmo na zem, vydržal. Boli aj iné búračky, za celý čas jedine čo som musel meniť bol podvozok. Podľa mňa je ten vrtulník veľmi odolný a je škoda kupovať druhý na ND.
celadnik píše: napáral som to vo výške 2. poschodia priamo do okna/steny, padol kolmo na zem, vydržal.
Kde proboha létáš?
celadnik píše:tlavelza, máš ten vrtulník?
To si děláš srandu,že? Já to taky tak beru,sranda musí bejt.
pre zdzd:
lietam som doma na dvore, a máme poschodový dom, dedko vedľa má vyššiu povalu, suseda vedľa má tiež poschodový dom. Ja som vtedy si pomýlil pohyb dopredu/dozadu a miesto cúvania som ho trafil rovno do okna/steny na našom dome. trochu pofukovalo a nejak sa mi to zmotalo.
lietam som doma na dvore, a máme poschodový dom, dedko vedľa má vyššiu povalu, suseda vedľa má tiež poschodový dom. Ja som vtedy si pomýlil pohyb dopredu/dozadu a miesto cúvania som ho trafil rovno do okna/steny na našom dome. trochu pofukovalo a nejak sa mi to zmotalo.
celadnik píše:...rochu pofukovalo a nejak sa mi to zmotalo.
Treba chodit na letisko, najma dokial zmotávaš páky a nevieš bojovat s vetrom...
corona, to boli "ťažšie začiatky". Teraz už nemám problém zalietnuť susedovi na zahradu o dva domy vzdialenu
a lietat, potom sa vratiť naspäť.
celadnik píše:corona, to boli "ťažšie začiatky". Teraz už nemám problém zalietnuť susedovi na zahradu o dva domy vzdialenua lietat, potom sa vratiť naspäť.
Řekl bych, že pokud létáš tam a tak, tak problém máš. A ne malý...
sused o tom vie, už ma viac krát videl, aj jeden aj druhý. Dokonca suseda od vedla mi pár krát aj podávala heli, keď som pristál u nich 
celadnik píše:...Teraz už nemám problém zalietnuť susedovi na zahradu o dva domy vzdialenua lietat, potom sa vratiť naspäť.
Nad sousední zahrady létám pouze za větru 0,0 s Colibri V4 o váze 28 gramů.....
celadnik píše:tlavelza, máš ten vrtulník? .
Dooobrej vodvaz ptat se tlavelzy jestli ma ten vrtas.
Nebejt jeho pokusu a zkusenosti, tak tady pulka lidi nelita vubec.
veď ja tiež len za bezvetria. Až na to, že s 28g helinou typu colibri by som si to nedovolil, ist tam lietat nad susedom/susedmi. Je to malá a ľahká heli, to by som sa obával.
Vakku, ja tu ľudí až tak nepoznám ešte.
Vakku, ja tu ľudí až tak nepoznám ešte.