Gr. MX-16s a montaz MZK TWIN

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
xook69

MX16 HoTT dotaz ohledně přepínačů

#1 Příspěvek od xook69 »

Ahoj,

dnes jsem si hrál s vysílačem a pokoušel jsem se nastavit si mluvení do ucha přes vypínač sw9. K mému zděšení se však při jeho nastavení zobrazuje jako sw8. Zkoušel jsem to i u jiného modelu, kde mám na sw8 ovládaný motor a světe div se, sw9 ovládá taktéž motor. Máte to taky tak nebo vám to funguje normálně? (firmware jsem zrovna updatoval a nepomohlo to...)

Díky za odpovědi
Optic 6 40 MHz, Graupner MX16 HoTT, ASW 28, Cessna 182, Tom, Šplíchal Mustang etc..
Lark

Re: MX16 HoTT dotaz ohledně přepínačů

#2 Příspěvek od Lark »

Nalistuj si v menu "Switch display" a tam uvidíš stavy všech přepínačů a můžeš si zkontrolovat jejich funkci. Taky si zkontroluj, jestli je nemáš svázané přes nějaké mixy.
xook69

#3 Příspěvek od xook69 »

Díky za tip, bohužel jsem asi slepej, protože se mi nedaří switch display nikde najít. Kudy se tam prosím dostanu?
Optic 6 40 MHz, Graupner MX16 HoTT, ASW 28, Cessna 182, Tom, Šplíchal Mustang etc..
Lark

#4 Příspěvek od Lark »

Já mám sice MC-20 ale myslím, že ta položka bude na všech Tx téhle řady. Ale třeba ne. Co projít manuál? Je to položka přímo v hlavním menu. Nemáš tu položku náhodou vypnutou? Přímo v hlavním menu vlez do položky "Suppress menus" (tím se vypínají položky, které nechceš zobrazovat) a podívej se jestli nemáš "Switch display" přeškrtnuté.
Na MC-20 je to zhruba v první čtvrtině menu, ale ta MX-16 má těch položek míň:
...
Stick mode
Control adjust
Dual Rate / Expo
Chanel 1 curve
Switch display
Control switch
...
...

Edit: Nejlepší by bylo kdyby se ozval někdo s MX-16.
xook69

#5 Příspěvek od xook69 »

Hmm, tak to menu v tvém vysílači je očividně dost odlišné. Holt se pokusím ještě jednou pořádně projít manuál. Bohužel ten je napsaný opravdu příšerně špatně a nepřehledně. Nicméně díky za pomoc, snad se ozve někdo s mx16.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

Gr. MX-16s a montaz MZK TWIN

#6 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. Budu zapojovat do vysilace modul TWIN. Vyrobce v navodu pise,ze se modul elektricky pripoji na kontakty u konektoru ucitel-zak. Na tom neni nic k nepochopeni,jen nevim, proc ma vysilac na 3.5jackovi 4 vodice? Navic 3 jsou bily a jeden zlutej:-)
A jak pak odpojit puvodni 35mhz modul aby nevysilaly oba? Vede k nemu jeden 3pin. konektor a jeden asi 6-7pin. Jde me o to, co muzu odpojit,aby to pak fungovalo? Trosku mam vitr, s toho,ze vysilac nema krystaly a kanal vybiram hned po zapnuti. Jak se tim mam vyporadat:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Gr. MX-16s a montaz MZK TWIN

#7 Příspěvek od semi »

kasssy píše:Ahoj. Budu zapojovat do vysilace modul TWIN. Vyrobce v navodu pise,ze se modul elektricky pripoji na kontakty u konektoru ucitel-zak. Na tom neni nic k nepochopeni,jen nevim, proc ma vysilac na 3.5jackovi 4 vodice? Navic 3 jsou bily a jeden zlutej:-)
A jak pak odpojit puvodni 35mhz modul aby nevysilaly oba? Vede k nemu jeden 3pin. konektor a jeden asi 6-7pin. Jde me o to, co muzu odpojit,aby to pak fungovalo? Trosku mam vitr, s toho,ze vysilac nema krystaly a kanal vybiram hned po zapnuti. Jak se tim mam vyporadat:-)

Taky mám Mx16 s MZK, dělal jsem to podle JETI návodu, zkusím pohledat. Jaký modul, TxU ?

Edit: Stačí jen propojit kablíky +,-,PPM impulses s modulem, viz obr.
Incorporation control - odpojit, já jsem ten modul vyndal úplně (místo něj jsem přišrouboval TxU) a ty 3 kablíky (+-PPM) odcvakl a připájel ke konektoru, který se pak zapojí do TxU.

Tady je ten Jeti do MX16, je to tam dobře vidět.
http://www.pina.cz/2008/10/15/jeti-duplex-24-ghz-instalace-tu-modulu/
Přílohy
Mx16+MZK TxU.jpg
mx16s-foto.pdf
(223.83 KiB) Staženo 36 x
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
semi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od semi »

kasssy píše:Trosku mam vitr, s toho,ze vysilac nema krystaly a kanal vybiram hned po zapnuti. Jak se tim mam vyporadat:-)

Ten výběr kanálu mi tam nabíhá pořád, stačí potvrdit (Enter).
DS-14
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kasssy »

Díky moc. Takže je to fakt jednoduchý. Starej komplet odpojím, "zahodím" a jen připojím novej na tři drátky:-)
Já se bál, aby tam nebyla nějaká finta, jako že je někde třeba přidat nějakej odpor a jinde zas ubrat, nebo tak něco:-)) Tak se na to snad brzo dostanu. Ještě jednou dík...
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kasssy »

Mam zapojeno. Ale potrebuji provest sparovani. Ale nevim kde a co propojit na modulu ve vysilaci? V navodu se pise o zasunuti Jacka. to jde nejak i pres zasuvku ucitel-zak? Jacka nekde vyhrabu,ale co prijde propojit? Prijimac se zda byt jasnej,ten mam pripravenej..
semi
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od semi »

kasssy píše:Mam zapojeno. Ale potrebuji provest sparovani. Ale nevim kde a co propojit na modulu ve vysilaci? V navodu se pise o zasunuti Jacka. to jde nejak i pres zasuvku ucitel-zak? Jacka nekde vyhrabu,ale co prijde propojit? Prijimac se zda byt jasnej,ten mam pripravenej..

http://mzkservis.cz/download.php Tady jsou manuály k Rx a je tam i bindování.

Párování přijímače doporučujeme provádět mimo model a po spárování jej
vložit do modelu.
Párování se provádí zasunutím programovacích propojek do výstupu pro
kanál 1 a 2. Zapněte přijímač. Do vysílače zasuňte párovací Jack konektor.
Zapněte vysílač. Na přijímači se rozbliká červená a zelená LED dioda. Po
úspěšném spárování zůstane blikat zelená LED dioda. Pokud nedošlo k
blikání zelené LED diody, překontrolujte zapojení a spárování zopakujte. Po
úspěšném spárování vypněte přijímač i vysílač a vyjměte programovací
propojky z přijímače a vysílače. Ověřte správnou funkci po spárování
zapnutím vysílače a přijímače. Po zapnutí vysílač krátce pípne a systém je
připraven k provozu.

Do vysílače zasuňte párovací Jack konektor. - to znamená : Tx musí být otevřený a konektor (3pin - součást dodávky s Rx) se zapojí do TxU "Programovací a datový výstup" (viz předešlý obr. )
DS-14
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kasssy »

Ten manual jsem cetl, to je v poho,akorat koukam,ze mam trochu problem. modul jsem koupil pouzity a zadny servisni konektor na nem neni. Nevim proc,ale asi je odpajeny. Budu muset kontaktovat prodavajiciho. Nastesti nebydli daleko:-)
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od kasssy »

pridavam foto modulu. Mam teorii,ze se propoji minus a signal, stejne jako u prijimace,ale jiste to nevim a nerad bych zpusobil takovej komorni ohynek ve vysilaci:-)
Přílohy
uploadfromtaptalk1401545230881.jpg
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

No dle zdravýho rozumu je jediná možnost na bind propojce spojený krajní piny(kvůli možnosti otočení pozice) . Takže propojit mínus a signál či co na tom druhým krajním je- Radek
ICQ 638556901
JosefSvejk

#15 Příspěvek od JosefSvejk »

A nemůže to být třeba nějaká jiná verze, když to ten konektor nemá? Nezkoušel jsi to spárovat jen zapnutím vysílače? Jenom spekuluji.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“