Mozno trochu OT
Mozno trochu OT
Ale bol som minuly tyzden v Californii a chodim chodim kukam, a zrazu mi padol do oka taky mensi aerodynamicky tunel :- ))) ... no predsa si to nenecham pre seba :- ))
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mozno trochu OT
igorb píše:Ale bol som minuly tyzden v Californii a chodim chodim kukam, a zrazu mi padol do oka taky mensi aerodynamicky tunel :- ))) ... no predsa si to nenecham pre seba :- ))
Mě na té třetí fotce zaujaly ty zarážky, aby si zaměstnaci nepoškodili své nárazníky o plot.
U nás by se to taky kolikrát šiklo, akorát by se to míjelo účinkem, neboť spousta ignorantů co kašle na čáry,
by se stejně netrefila...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
tie zarazky su tam vsade a vdaka tomu sa da chodit po chodnikoch, lebo hotentoti neparkuju zarazeni na obrubniku, cize prevismi nad chodnikom ... co ma nuti pred nasim barakom chodit pre zmenu po ulici, napriek tomu ze chodnik mame, tak ja by som ich tiez privital
- JosefSvejk
zdendys píše:Mě na té třetí fotce zaujaly ty zarážky, aby si zaměstnaci nepoškodili své nárazníky o plot.
U nás by se to taky kolikrát šiklo, akorát by se to míjelo účinkem, neboť spousta ignorantů co kašle na čáry,
by se stejně netrefila...
Tohle už se běžně osazuje na parkovištích i u nás. Takže žádná objevená Amerika.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ve Škodovce to udělaly na parkovištích pro šéfy, protože jsou to paka a ignoranti co neumí jezdit 
Jinak ten tunel jsem viděl v nějakém pořadu na Zoomu, kde byly i záběry ze vnitř. Měl by to být tunel pro testování při nadzvukových rychlostech a testovaly v něm otevírání padáků pro kosmické sondy.
Jinak ten tunel jsem viděl v nějakém pořadu na Zoomu, kde byly i záběry ze vnitř. Měl by to být tunel pro testování při nadzvukových rychlostech a testovaly v něm otevírání padáků pro kosmické sondy.
Naposledy upravil(a) Lark dne sob 25.01.2014 18:20, celkem upraveno 1 x.
Hm, a není to spíš kvůli tomu plotu, aby ho ignoranti nenatahovali?
jyrry.webnode.cz
Nedává se to jen k plotům, ale i před obrubníky chodníků.
- JosefSvejk
U nás to dali loni k jednomu obchodu a je to tak vysoké, že o to chytám předním spojlerem obyčejné ochcávky
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
(doufám, že ti smajlící jsou dostatečně výmluvní - nemyslím to ve zlém)
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Lark píše:Ve Škodovce to udělaly na parkovištích pro šéfy, protože jsou to paka a ignoranti co neumí jezdit
Pokud vím, používá se to na dost místech, ne jen ve Škodovce, chtěl bych vidět za volantem Tebe.
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Lark píše:Jinak ten tunel jsem viděl v nějakém pořadu na Zoomu, kde byly i záběry ze vnitř. Měl by to být tunel pro testování při nadzvukových rychlostech a testovaly v něm otevírání padáků pro kosmické sondy.
neviem co mas na mysli, ale toto je celkom iste subsonicky atmosfericky tunel ... co je na nom vyznacne je jeho velkost, vlezu sa tam normalne cele eroplany (nie modely 1:1, ale normalne origo eroplany, hned vedla je pristavacia draha, tam sadne eroplan, dotlaci sa do tunelu, ofuka a zase vytiahne a odleti :- )) ), do rozpetia 100ft ... maximalna rychlost je pokial viem menej ako 0,5M takze odpalene padaky v nadzvukovej rychlosti sa tam celkom iste netestovali, ale hned vedla je supersonicky tunel a pokial viem aj hyperbaricky, takze bud to bolo o niektorom inom z tych tunelov co tam su, alebo to boli testy padakov ktore viem ze sa tam robili ktore boli pouzite pri pristavani na marse (mam tam kamosa uckara co mu beha po marse vozitko vyvinute prave tam), ktore sa sice odpaluju pri supersonickej rychlosti, ale supresonickej TAM na Marse ... sily ktore na nich su a vobec podmienky za akych sa otvaraju sa modeluju prave v tom velkom tuneli, lebo atmosfera na marse je redsia a aj pri supersonickej rychlosti na marse sa to tu simuluje pri relativne nizkej rychlosti v zemskej atmosfere :- ))
Jo, trochu jsem to poplet a je to jak říkáš. Testovali tam ty padáky pro přistání vozítka na Marsu při nižších rychlostech z důvodu té řidší atmosféry. Sypu si popel na hlavu. Už si hov.. pamatuju 
to ExperimentatorPetr: Klidně se přijeď podívat
rozhodně nedojíždím kolama nadoraz na obrubník.
to ExperimentatorPetr: Klidně se přijeď podívat
http://jakvok.rajce.idnes.cz/