Skládací Y6 coptera

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sofin

Re: Skládací Y6 coptera

#31 Příspěvek od Sofin »

Další krůček v ladění finální sestavy. Konečně jsem se dostal k testování různých kombinací vrtulí s motory nad sebou.
Jakmile přepíšu naměřené hodnoty z videonahrávek do PC a nějak to zpracuji, tak sem dám výsledky.

DSC_0123_web.jpg
Sofin

#32 Příspěvek od Sofin »

Prokousal jsem se naměřenými hodnotami a pro mé dostupné kombinace vrtulí vychází nejlépe horní vrtule 11x4,7" a spodní vrtule 12x3,8". U této kombinace je výkon téměř rovnoměrně rozdělen mezi oba motory a úbytek tahu proti samotné vrtuli není nijak drastický.

[album]3426[/album]
Sofin

#33 Příspěvek od Sofin »

Dnes jsem zkusil poskládat rám do (zatím) finální podoby.
Hmotnost: 740g
průměr v osách motorů: 870mm
Ještě chci nějak jinak vyřešit podvozek, asi jako tři sklopné nožky na ramenech.

[album]3573[/album]

[album]3569[/album]

[album]3570[/album]

[album]3571[/album]

[album]3572[/album]
ananas

#34 Příspěvek od ananas »

hezká práce.. taky už bych měl pokročit s Y6 :-D abych se pochlubil aspoň rámem :-) sice já bych si asi držáky dal černé a carbon trubky ale každý podle chuti :-) a to přehodit v budoucnu problem není :-)
Sofin

#35 Příspěvek od Sofin »

ananas píše:hezká práce.. taky už bych měl pokročit s Y6 :-D abych se pochlubil aspoň rámem :-) sice já bych si asi držáky dal černé a carbon trubky ale každý podle chuti :-) a to přehodit v budoucnu problem není :-)

Já jsem chtěl původně taky dva černé a jeden červený držák. Jenže jsem objednal jeden červený a chvíli po tom jsem našel další červené, levnější o 2$/ks a tak jsem vzal další dva červené :D Karbonové trubky možná budou, pokud se konstrukce osvědčí.

Taky je možné, že nakonec ty držáky vyměním za tyhle:
http://www.rctimer.com/product_731.html
Amper

#36 Příspěvek od Amper »

Hele kolik unese ten podvozek co mas na fotce ? Potrebuju nejaky podovozek 20 centi vysoky a uz jsem se s jednim mekousem z ciny spalil.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
ananas

#37 Příspěvek od ananas »

Já tenhle mám a 2kg copter ještě vpohodě unesl...
Sofin

#38 Příspěvek od Sofin »

Amper píše:Hele kolik unese ten podvozek co mas na fotce ? Potrebuju nejaky podovozek 20 centi vysoky a uz jsem se s jednim mekousem z ciny spalil.

Tak to netuším. Před časem jsem měl stejný na quadu o hmotnosti 1700g a bylo to v pohodě, dokud jsem s tím "neřízeně nepřistál" z asi 50m výšky :D ale zase na druhou stranu, díky němu nebyly skoro žádné škody. Samotný podvozek se rozsekal na hromádku šrotu, ale dokonale pohltil energii z nárazu, takže se jinak skoro nic nestalo. Jen jedna vrtule byly naprasklá v unašeči a jedno ložisko ve stejném motoru, jak se to po dopadu odrazilo a převrátilo na druhou stranu. Do 2-3kg celkové váhy to asi bude v pohodě, ale já ho chci stejně nahradit nějakými sklopnými nožkami, asi přímo na ramenech. Jen se bojím, jestli tím nebude moc trpět uchycení ramen.
Vlasta2

#39 Příspěvek od Vlasta2 »

náhodou jsem narazil tady na to - http://onedrone.com/store/multi-copters ... e-rtf.html
Stačí nejít párkrát do kina nebo aquaparku a člověk si může udělat radost .....

Vlasta
Sofin

#40 Příspěvek od Sofin »

Vlasta2 píše:náhodou jsem narazil tady na to - http://onedrone.com/store/multi-copters ... e-rtf.html
Stačí nejít párkrát do kina nebo aquaparku a člověk si může udělat radost .....

Vlasta

Kolik u vás stojí návštěva kina? 8O :D
Ten rám Sky hero se mi líbí, hlavně držáky motorů. Pokud bych měl 3D tiskárnu, určitě bych zkusil něco podobné...
Vlasta2

#41 Příspěvek od Vlasta2 »

tak to fakt nevím, už hodně dlouho jsem tam nebyl, protože jsem začal stavět koptéru...
kdybych chtěl kupovat něco hotového (skoro hotového), tak bych asi jistě volil toto http://www.foxboxx.com/onlineshop/
Je to podle mě jiná kvalita a furt ještě zbude na šampus i kdybych koupil ty nejdražší motory co jsou.... :)

Vlasta
Sofin

#42 Příspěvek od Sofin »

Vlasta2 píše:tak to fakt nevím, už hodně dlouho jsem tam nebyl, protože jsem začal stavět koptéru...
kdybych chtěl kupovat něco hotového (skoro hotového), tak bych asi jistě volil toto http://www.foxboxx.com/onlineshop/
Je to podle mě jiná kvalita a furt ještě zbude na šampus i kdybych koupil ty nejdražší motory co jsou.... :)

Vlasta

Jo, ten vypadá dobře. Škoda že tam nejsou žádné podrobnosti jako je hmotnost, doporučené motory a velikosti vrtulí...
ananas

#43 Příspěvek od ananas »

Tak já zatím jsem na tom takhle:

[album]3682[/album] [album]3683[/album]

Ladím podvozek, uchycení gimbalu a baterie
Sofin

#44 Příspěvek od Sofin »

ananas píše:Tak já zatím jsem na tom takhle:

...

Ladím podvozek, uchycení gimbalu a baterie

Paráda, já se momentálně flákám :) . Ještě mi chybí nějaké drobnosti typu průhledná smršťovací bužírka na regulátory a podobně, abych to složil do finální podoby. Jaký máš rozměr vrtulí? dal jsi nahoru i dolů stejné? taky uvažuju o těch dřevěných z Hobbykingu, ale při představě jak dlouho to zase půjde poštou mě přechází chuť :(
ananas

#45 Příspěvek od ananas »

mám stejný typ vrtulí naheře i dole ale mají mezi sebou mezeru jen 6cm.. jinak jsou to 12x4 a byli docela vyvážené použil jsem jen 1cm2 izolačky na dvě jinak vyvažovačka nevěděla co poní chci.. :D budu kupovat ale asi 11x4 protože bych na tyhle lítal na 30% plynu při váze 2200g
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“