Škoda Fabia I-výběr motoru

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda Fabia I-výběr motoru

#61 Příspěvek od lubo1 »

beka píše: To umím líp když budu mít benzínku s kopce a ujedu 4.3km

Dotankoval so a znuloval počítadlo.... a z pumpy to mám 4,3 km....
Máš tam dlhodobú spotrebu, tak neviem o čom to tu je za debatu..... Samozrekme, že pri poťahovaní o 2 m v kolónach to bude so spotrebou niekde inde....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
robotmz

#62 Příspěvek od robotmz »

áno, ten rozdiel je tým väčší, čím je auto takpovediac slabšie a už ide na hranici výkonu.

Rozdiel medzi spotrebou u 55kw auta pri 110-160 môže byť kľudne aj o +90% väčší.
U nejakého 2,5litra bude ten rozdiel pri týchto rýchlostiach veľmi malý, prípadne skoro žiadny.
Ďalšia vec je, že pri 160 km/h bude 1,2 žrať viac ako ten 2,5 liter benzín, ktorý si pôjde decentne na voľnobeh...

Keď som išiel po dialnici cez 200 km vkuse tam a rovnako späť, tak som mal ustálenú 100km/h a ak som predbiehal nejaký autobus, krátkodobo som to dal na 150 km/h a mám dojem že až okolo 5500 otáčiek, ale auto nemalo najmenší problém zakcelerovať... Spotreba ma príjemne prekvapila, čakal som viac.
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od bekmen »

...jak jsem psal výše - jde o to, na co to potřebuješ a zrovna jako 2. auto do rodiny, hlavně pro babu a na nákupy - čili nájezd ročně cca 10 - 15.000 km - na to HTP bohatě stačí a vůbec bych se toho nebál!
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od mikymik »

robotmz píše:...
Lenže mám 1 zásadu, jazdím v krivke max. krútiaceho momentu, teda NIKDY nejdem pod 2500 otáčok a cestovnú rýchlosť držím medzi 3000-3500.
...

Takže když jedeš 60 km/h po rovině a bez zrychlování, kdy ti stačí jen pár kW, máš tam (u běžného auta) trojku. Takhle jezdí jeden kolega a musím říct, že pro mě jako spolujezdce je to vždy dost nepříjemný zážitek (hluk, spotřeba...).
robotmz

#65 Příspěvek od robotmz »

mikymik - po rovine 60km/h tachometrových je štvorka na nejakých 2700 otáčok.
5-ku radím pri 70 km/ a nejakých 3000 otáčok.

Thalia II sa vyznačuje veľmi tichým motorom, a to nemá ani ten tlmiaci filc prilepený zospodu kapoty, takže nepríjemné to určite nie je. Na križovatke či ide motor to zistíš iba na základe otáčkomera.
Väčší hluk urobí ventilátor na 2. stupni.

Ináč spotrebu nemeriam krátkodobo, lebo sú tam veľké nepresnosti, ale dlhodobo, na základe čapovania a zapisovania kilometrov.
Na 22 000 km je to veľmi presný údaj.
romik

#66 Příspěvek od romik »

Měl jsem služební htp v combiku a bylo to v pohodě. Pokud jezdíš do 120ti tak to fakt stačí. Mělo to výhodu samotempomatu - za Plzní jsem na D5 sešlápl pedál na podlahu a až na Zličín jsem to tam nechal. Po rovině 150km/h do kopce cca 100km/h. Pokud bys to auto sehnal s nějakým slušným nájezdem, tak bych se ho rozhodně nebál.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od blesk »

Fabia 1.3HTP hatchback- nic moc, nejede to, spotreba tak 7.5 l/100km krome nejakych drobnosti docela v pohode.

Fabia 1.4 MPI coupe,r.v. 2003 - na tomto jsem najezdil nejvic, po dalnici pri 140 to zere tak 7.5 mimo mesto 6.5. Problem byl praskla hlava na motoru a to na vice kusech.

Fabia kombi 1.6TDI,r.v. 2010 - kombinovana spotreba kolem 6.2 mimo mesto ve dvou se da jet i za 4.5.prozatim bez problemu.

Octavia 1.6TDI,r.v. 2013 - mesto za 6 mimomesto jsem jel i za 4.2, prozatim bez problemu, je to trojkova rada a prozatim mi vyhovovala nejvic.

Octavia 1.9TDI,r.v. 2002 - kombinovana 4.9, po 200 tis. Meneny loziska v kolech.
JosefSvejk

#68 Příspěvek od JosefSvejk »

blesk píše:Fabia 1.3HTP hatchback- nic moc, nejede to, spotreba tak 7.5 l/100km krome nejakych drobnosti docela v pohode.

Fabia 1.4 MPI coupe,r.v. 2003 - na tomto jsem najezdil nejvic, po dalnici pri 140 to zere tak 7.5 mimo mesto 6.5. Problem byl praskla hlava na motoru a to na vice kusech.

Fabia kombi 1.6TDI,r.v. 2010 - kombinovana spotreba kolem 6.2 mimo mesto ve dvou se da jet i za 4.5.prozatim bez problemu.

Octavia 1.6TDI,r.v. 2013 - mesto za 6 mimomesto jsem jel i za 4.2, prozatim bez problemu, je to trojkova rada a prozatim mi vyhovovala nejvic.

Octavia 1.9TDI,r.v. 2002 - kombinovana 4.9, po 200 tis. Meneny loziska v kolech.

Víš, že se ani nedivím, že ti dvakrát dražší auto víc vyhovuje?
Kdyby to bylo naopak, tak by bylo o čem přemýšlet :roll: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od mikymik »

Mě by nejvíce zaujala kombinace Fabia 1.3 HTP Coupe.
Marek_Km

#70 Příspěvek od Marek_Km »

chastra píše:...nejvhodnější 1,4 16V 55kW prodleva za plynem není tak tragická jede i 200 a chová se celkem pružně při rozumný spotřebě.
Tak asi tak.

Jenom malá technická poznámka - k dosažení 200 km/h (reálných) je potřeba cca 130 HP (96 kW)...
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od mikymik »

U krátké Fabie? Zajímavé info.
robotmz

#72 Příspěvek od robotmz »

Marek_Km môžeš sem hodiť nejaký odkaz, kde existujú také tabuľky ??

Lebo naša kotolňa vo firme má asi 2 x taký výkon a stojí na mieste :lol: :lol: :lol: :lol:

napr. passat 3c 1,9 tdi 77 kw má udaných 198 km/h, tak ak zafúka vietor, tie 2 km/h naviac dá
blesk
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od blesk »

S trojkovou octavou 1.6 77kW jsem jel i 215 dle gpsky, a jeste by to asi trosku pridalo.
JaHu

#74 Příspěvek od JaHu »

Ta diskuse připomíná vášně majitelů T9x a všech ostatních souprav :D Jak říkal můj děda: "Každá liška chválí svůj ocas a ta, co ho nemá je spokojená bez něj..." Jezdím čtyřicet roků (pán Bůh zaplať bez nehody) a spotřeba vždycky závisela podle nohy na plynu. S diskutovanou Fabií a tříválcem jsem najel přes 200 tis. km a průměrná celoroční spotřeba byla do 7,6 l/100km. Problémy s řemenem jsem měl taky, ale každé auto v této třídě má po sto tisících nějakou potíž. Nakonec my po padesátce jsme na tom jsou podobně.
Teď už mám 150 tis. km na Octavii 1,6 a řeším problém s ložisky na přední nápravě. Ale dojel jsem vždy tam, kam bylo potřeba a to si cením.
Jo a lítám s FrSky T9x, taky v pohodě. I tady je občas problém rukou na kniplech :)
Hunger

#75 Příspěvek od Hunger »

Tak podle mě je nejlepší malý auto starší 206 v benzínu. Nikdy jsem pežota neměl, takže rozhodně nehájim to svoje, každapádně největší problém nových aut jsou výmysli tupců, například vypnutí zásuvky společně se zapolováním u Berlinga, takže aby si člověk nabil telefon musí jezdit, protože i když bude hrdina a nechá tam klíč, tak se to stejně po 5 minutách vyplo :D Je to běžná praxe z dovolené všichni nás fordáky všichni "otravují", abychom jim dobyli telefony :D
"Šmirgl to jistí!"
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“