1:5 RTR BAJA 5B údržba

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

1:5 RTR BAJA 5B údržba

#1 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... va-cervena

Ahoj, uvažujem o kúpe tejto bugyy. Budem ju jazdiť rekreačne počas víkendov a na trávnatom povrchu.

Chcem sa opýtať v čom a ako často spočíva údržba takéhoto modelu :?:

Zaujímajú ma hlavne náročnejšie zásahy ako rozoberanie spojky, brzdy,diferenciálu a pod.

Dik moc za info.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
jirka_d

Re: 1:5 RTR BAJA 5B údržba

#2 Příspěvek od jirka_d »

Ahoj,
rád bych ti poradil, ale je toho tolik, že se to nedá probrat tady. Mohu ti doporučit, zajdi na toto forum http://www.rcauta.net/forum/ vlákno 1:6 off road a tam najdeš spoustu odpovědí a zkušeností od majitelů Baji. Já ji měl čtyři roky, jezdili jsme na závody, ale i poježdění jen pro zábavu. Po každé je potřeba provést kompletní vyčištění a ošetření jak kovových, tak plastových částí, ložisek v nápravách atd. Je to opravdu hezký koníček, ale připrav se, že s údržbou strávíš hodně času jestli chceš abys ji měl opravdu v pořádku a funkční. Těch 10 kg při 60 km/h umí udělat pěknou paseku když je neovládáš.
U Baji je přiložený perfektní manuál, podle něj rozebereš i složíš auto bez problémů.
Nejlepší je zajet si na závody, koukat co kdo dělá a ptát se. Nezažil jsem, že by někdo z Bajistů tázajícího se odbyl.
Tak ať to jezdí
JMalik

#3 Příspěvek od JMalik »

Na "FG" najdeš hodně podobných tipů.
Ze začátku s tím nelétej na plný knedlík proti sobě, protože tě překvapí, že to jede po zemi a vzápětí to letí ve dvou metrech. To samé ty zatáčky. Překotí se to o deset metrů jinam.
Než jsem na to přišel, tak jsem na dětském dnu ustřelil stan, na letišti mě to netrefilo jenom náhodou......
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fenius »

JMalik píše:Na "FG" najdeš hodně podobných tipů.
Ze začátku s tím nelétej na plný knedlík proti sobě, protože tě překvapí, že to jede po zemi a vzápětí to letí ve dvou metrech. To samé ty zatáčky. Překotí se to o deset metrů jinam.
Než jsem na to přišel, tak jsem na dětském dnu ustřelil stan, na letišti mě to netrefilo jenom náhodou......

Ja som sa "iba" s 3kg autom trafil v 60 kmh do lýtka v sobotu. Zrazu to letelo vzduchom a nedalo sa to ovládať, neviem si predstaviť, že by to bola baja.

Odoberám notifikácie.
JMalik

#5 Příspěvek od JMalik »

To si představit můžeš . Kamarád - ZdendaK (uživatel tohoto fóra) trefil Bajou soukmenovce na lehkém "dojezdu."
Dodnes leze o holi (soukmenovec).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od oskar 007 »

Kura chlapi, soused má HIMOTO 1:5 a já si ho chci taky pořídit. Ale zaráži mě , jak tam jdou do prdele gumy. Normálně zboku rozervané. Ježděno jak kdy. Aj po dlažebních kostkách.
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JirkaA »

oskar 007 píše:Kura chlapi, soused má HIMOTO 1:5 a já si ho chci taky pořídit. Ale zaráži mě , jak tam jdou do prdele gumy. Normálně zboku rozervané. Ježděno jak kdy. Aj po dlažebních kostkách.
bez těch vulgarismů to neumíš?
OK2WY
K2Pavel

#8 Příspěvek od K2Pavel »

Zrovna jsem nekde cetl ze hi moto je peknej smejd... vsechno zohybane polamane a pridreny motor... hura do hi moto
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

Je Baja a je Marder od FG.
Není to stejné auto, je tam spousta jiných prvků a dnes si myslím, že Marder ( nebo ty konverze) jsou lepší než Baja.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Elfew »

A co radeji nejakou 1:8? Do zacatku lepsi
Odpovědět

Zpět na „Auta“