Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
czpredseda

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#46 Příspěvek od czpredseda »

Drondys píše:Ani ne tak clo jako spíš DPH. Pokud je na zásilce uvedeno 17 dolarů ještě to neznamená, že cena je skutečně 17 dolarů.

Myslím, že nejsem sám, koho už napadlo, že Drondys je robot - automatický odpovídač. Samozřejmě, že se nejedná o clo, ale DPH, bylo to myšleno už od samého začátku jako vtip a nadsázka, což zde doufám většina čtenářů pochopila.
igorb

#47 Příspěvek od igorb »

ja by som drondysovi uplne zakazal odpovedat, sak on nieco napise, a neni sa potom uz o com ani pohadat :- PPPP ... na co take forum
Drondys

#48 Příspěvek od Drondys »

JirkaA píše:Mam pocit ze nas HK dlouhodobe taha za fusekli a tracking number jeste neznamena, ze to vubec od nich odeslo ze skladu.

Podle dřívějších informací z Hobbyking se v centrálním skladu v Hongkongu už přímo nezajišťuje elektronické podání zásilek tak jako tomu bylo v minulosti. To pro Hobbyking v současnosti dělají jiné firmy, které si prostě odvezou balíky z Hobbykingu, šoupnou je do svého vlastního skladu a pak postupně provádějí elektronické podání a fyzické předání zásilek na příslušné pošty.

Jakmile je zásilka z Hobbykingu odvezena tak je z pohledu Hobbykingu odeslaná, myšleno odeslaná z Hobbykingu. Hobbyking uvede u zásilky nejprve skladové číslo a označí zásilku jako odeslanou. Až ta cizí firma, která zabezpečuje podání zásilku elektronicky podá tak pošle Hobbykingu informaci o podacím čísle té zásilky a Hobbyking pak u příslušné objednávky nahradí to skladové číslo podacím číslem, které obdržel od té firmy a tím zákazník vidí, že zásilka byla již elektronicky podána, ale elektronické podání ještě neznamená, že už je zásilka na poště. Po elektronickém podání může zásilka klidně několik dnů a v horších případech i pár týdnů ležet ve skladě než se na ni dostane a než ji skutečně odvezou příslušné poště.

Některé pošty jako Singapore post uvádějí ve sledování informaci o elektronickém podání obvykle ještě dříve než je zásilka vůbec na poště tedy co nejdříve poté co je elektronické podání provedeno zatímco jiné pošty jako dříve používaná Fiji post obvykle nikoli a v takových případech je pak číslo na výchozí poště sledovatelné teprve až je zásilka fyzicky výchozí poštou převzata. U Fiji post jsou však sledovací informace obecně velmi pochybné i následně v průběhu dopravy. Naštěstí Fiji post jak se zdá podle informací z Hobbykingu už nyní používat nebudou.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Earl »

thoroid píše:Přišla v posledních dnech někomu zásilka z HK bez zadržení? Už to přestává vypadat jako namátkové kontroly, ale spíš řízená akce bez ohledu na velikost a obsah balíčku.

Mám už třetí den na celnici balíček z HK u něhož je napsáno "Příprava zásilky k celnímu řízení" i když cenově nepodléhá placení DPH, vypadá to, že zadržují úplně vše a pošta potřebuje vydělat alespoň 96KČ. Čekám na dopis, ale podle rychlosti ČP ho očekávám až příští týden. Jinak mi přesně za 10 dní po odeslání byl doručen balíček z BANZAI HOBBY v Japonsku bez zadržení. Vypadá to, že nákupům v HK odzvonilo a je to už totálně po*ebané.
Drondys

#50 Příspěvek od Drondys »

Earl píše:...vypadá to, že zadržují úplně vše a pošta potřebuje vydělat alespoň 96 kč.

Možná se víc zaměřují na eshopy u nichž je větší předpoklad podhodnocování zásilek čímž je profláklý mimo jiné i Hobbyking, ale obecně vše zadržovat nebudou, protože na to by neměli kapacity.

Zrovna včera mi dorazila zásilka z Hongkongu. Nebylo to z Hobbykingu, ale od prodejce z eBay a šlo to přes Hongkong post. Hodnota zásilky byla 10 USD a prošlo to bez zadržení tj. žádný poplatek 96 kč se nekonal.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Earl »

Tím, že jsem napsal, že zadržují vše, jsem myslel vše z HK.
HK= HobbyKing 8)
Drondys

#52 Příspěvek od Drondys »

Earl píše:Tím, že jsem napsal, že zadržují vše, jsem myslel vše z HK. HK= HobbyKing

Včera se na předchozí stránce tématu ptal thoroid jestli přišla v posledních dnech někomu zásilka z HK bez zadržení a JirkaA pak níže psal, že měl dvě zásilky bez problému. Takže předpokládám, že to měl také bez poplatku.

Včera jsem objednal nějaké drobnosti z centrály HobbyKing v Hongkongu za cca 20 USD a dnes už mám u objednávky přidělené sledovací číslo přes Singapore post. Tak uvidíme jestli to projde s poplatkem nebo bez.
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Tak už jsem se n....l a musel jsem napsat do to blbé PRAHY do skladu proč mi furt tahaj balíky na clo...(EDIT: ne clo ale poplatek za odložení zásilky pro účel vyžádání dokladu ve vztahu k ověření zde cena uvedena na deklaraci odpovída skutečnosti)(balíky po 17dolarech) přišel mi už 4 balík a už jsem platíl 4x96Kč. Objednal jsem jich rovnou 9 takže 5 budou zase v řadě po 5x96 tak celkem ta sranda jen na clu(EDIT: ne clo ale poplatek za odložení zásilky pro účel vyžádání dokladu ve vztahu k ověření zde cena uvedena na deklaraci odpovída skutečnosti) mě přijde na 864 kč. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
A tady je odpověď na můj n.....ý email. Psal jsem jim ať mi napíšou číslo že si tam zavolám ale asi bych tam nic neuválčil... :oops: :oops: :oops:

Dobrý den pane Honzzzinek88,

podle informací, které mám k dispozici, všechny zásilky zasílané z HOBBY KINGU jsou ukládány do dočasného celního skladu a adresátům je zasílané Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí, ve kterém jsou vyzváni k doložení dokladů o platbě zboží. Uvedený postup uložení zásilek do dočasného celního skladu je prováděn na základě rozhodnutí celního úřadu - tel. číslo 257 019 256.
Naposledy upravil(a) Honzzzinek88 dne čtv 27.03.2014 17:59, celkem upraveno 1 x.
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Praze je jedno co přijde přes Ebay, Aliexpress, Dx.com apod. , ale prostě vědí o hobbykingu že se tam dá šmelit cena a to je kámen úrazu... Tak prostě ted budou stopovat vše. Fakt jsem vytočený za těch 864 bych měl perfektní baterku nebo něco... :oops:
Drondys

#55 Příspěvek od Drondys »

Jen na doplnění znovu upozorňuji, že to není clo, ale poplatek, který účtuje Česká pošta z důvodu odložení zásilky pro účel vyžádání dokladů ve vztahu k ověření zda cena uvedená na deklaraci odpovídá skutečnosti.
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Drondys píše:Jen na doplnění znovu upozorňuji, že to není clo, ale poplatek, který účtuje Česká pošta z důvodu odložení zásilky pro účel vyžádání dokladů ve vztahu k ověření zda cena uvedená na deklaraci odpovídá skutečnosti.

Ano vím špatně jsem se vyjádřil.
Drondys

#57 Příspěvek od Drondys »

OK. Když už tak se zrovna pro tento poplatek 96 kč používá obecně název "výpalné". :lol:
Earl
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Earl »

Drondys:
Takže máš asi pravdu, před chvílí jsem na to koukal a změna na "27.3.2014 Uložení zásilky na vyměňovací poště" asi jsem měl smůlu a narazil jsem na blbého nebo ambiciozního celníka, bohužel DPH nedostanou a podraží se mi to pouze o výpalné za uskladnění. Poslali mi to taky přes Singapore post teď budu čekat na dopis. Možná je to jen náhoda objednal jsem toho spoustu a ještě nikdy mi balíček nezadrželi co budu potřebovat? Výpis z PayPalu nebo i objednávku z HK?
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Jo vím výpalné. Už jsem se tady toho hodně dočetl a naučil. Ale jsem tak vytočený že prostě jsem to vše nazval špatně. : - )
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RCStudio »

oboje a koukam ze hodne pritvrdili pri zasilkach z Ciny a HK asi jsou alergicky na rozsypanej caj :lol:
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“