Po příjezdu jsme jako první šli na recepci hotelu, kde jsme si odebrali klíče a šli hned do haly. Že je hala kousek, to jsme věděli, že je ale bez přehánění 10-15m od hotelu, to již bylo překvapení. Když jsme přišli do haly,okamžitě nás praštilo několik věcí do očí. Nejen úžasné poháry vystavené u vchodu a cyklisti jezdící na dráze kolem letové plochy, ale i výška stropu +- 35m. Posléze jsme se přivítali se všemi známými a seznámili s neznámými
To bylo už asi 19:30 a zařadili jsme Elanor do fronty na volné tréninkové lety. Výkony všech pilotů šli od loňského mistrovství světa nepopiratelně nahoru. Z toho co jsem viděl je těžké určit kdo létá nejlépe, každý ze špičky má své chyby. Donatas má problémy s nestálou rychlostí nahoru a lopingem, ale letí skvěle. Gernot tyhle body vychytal, ale rychlost dolů ho taky zlobí, stejně jako orientace v kulatém prostoru, kde s hůř umisťují obraty. Ale letí také svěle.
Zatímco jsme sledovali piloty s kolegy z Polska, uběhl nám čas neuvěřitelně rychle a najednou byly 2 hodiny ráno a čas jít do hotelu. Abych se uklidnil před spaním, pustil jsem si Bitvu u Thermopyl a chystal se ke spánku.
Dnes jsem se probudil do slunečého počasí, udělal 10 kroků a byl opět v hale, kde už jsou všichni piloti. Zatím jsou organizátoři milí a vstřícní a je nám tu hezky. Za chvíli jdu na tréninkový let, tak držte palce a pozdravujte v Česku
Kuba