off píše:ani ATTI, ale samozřejmě ANI FS - oba tyto režimy vyžadují správnou funkci "pokročilé inteligence"
Lítání s koptérama obecně vyžaduje správnou funkci pokročilé inteligence. Ta se ale nenachází v krabičce s nápisem Naza.
off píše:ani ATTI, ale samozřejmě ANI FS - oba tyto režimy vyžadují správnou funkci "pokročilé inteligence"
dt píše:Lítání s koptérama obecně vyžaduje správnou funkci pokročilé inteligence. Ta se ale nenachází v krabičce s nápisem Naza.![]()
niky79 píše:off: ne, ty ses do toho zamotalSvym prispevkem jsem chtel rici, ze nema smysl, aby se clovek ucil na chirurga (= pilota, co ovlada kopteru v manualnim rezimu), kdyz on chce byt jen obvodakem (= letat se stabilizaci). Ano, člověk se obojí musí pracně naučit. Ale ne stylem od nejtěžších věcí k nejlehčím (manuál->atti), ale naopak stylem od nejlehčích k nejtěžším (atii -> manual).
Resp. jinak – vy tu chcete, aby člověk se učil hned létat s koptérou v plně manuálním režimu, když on si s mírnou nadsázkou ještě občas plete páčky na vysílačce! Pardon, ale nikdy mě nepřesvědčíte, že toto je správný přístup. Protože opravdu není
gardenroute píše:Tak pokritizujte![]()
dt píše:Tak jo.Skoro celou dobu mě malilinko ruší, že je horizont mírně zešikma. Nevím jestli to je terénem nebo něčím jiným.
Jinak záběry samozřejmě parádní, trochu ti závidím ty exotické lokace. V létě se chystám do Alp, tak snad se mi povede taky něco pěkného.
Nenene, nikdo tu nepsal, že něco takového NEPŘIPOUŠTÍ. Psalo se tu jen to, že za určitých podmínek může manuál zabránit havárii nebo úletu - a troufám si tvrdit, že HLAVNĚ úletu. Tím, že zabrání pádu, bych si až tak jistý nebyl - kdo je takovej machr, že když se mu kousne třeba akcelerometr někde v dáli během kamerování, čumákem bůhvíkam, tak to okamžitě přepne a chytne "na páčkách"? Já teda rozhodně neBazil píše:Veškeré povely i manuálu jdou přes Nazu, ale vy v rámci debaty nepřipouštíte možnost, že prostě přes tu Nazu nic neprojde... opakovaně jsem psal, že ani poprvé ani podruhé to nereagovalo na nic z Tx. Manuál je dle všech příspěvků evidentně jediná spása, ale minimálně teď podruhé by s tím břinkli i takový super flyeři jako vy
Díkytexmur píše:Máš můj velký obdiv jak umíš filmovat a i k odvaze nad čím vším jsi létal... jestli se mohu zeptat: jak jsi zde měl nastavený warp filtr ev jaké další korekce v Premiere jsi dělal?
Díky RomaneDag2B3 píše:Teď jsem to prohlížel na iZařízení a i v telefonu to je velmi pěkné. (mě se nad vodu moc nechce)
Ten nakloněný horizont (někdy více, někdy méně) se mě objevil až v jižní Africe, bohužel jsem to neměl jak ovlivnit či opravit někde v terénu (ty podmínky si asi neumíš dost dobře představit), po návratu jsem komunikoval s DJI Germany (kde je servis), problém má strašně moc lidí po celém světě. Doporučili mě to zaslat (přes dealera) do Německa na kalibraci horizontu, nicméně po prvním jarním letu zpět v Česku jsem zjistil, že to je pryč... Tak teď nevím, zda-li to tam pošlu, trvá to až 30 dní. Ale možná, když půjdu do H3-3D, a na H2-3D se to objeví opět, tak to nechám v DJI Germany nakalibrovat.dt píše:Tak jo.Skoro celou dobu mě malilinko ruší, že je horizont mírně zešikma. Nevím jestli to je terénem nebo něčím jiným.Jinak záběry samozřejmě parádní, trochu ti závidím ty exotické lokace. V létě se chystám do Alp, tak snad se mi povede taky něco pěkného.
Ten odkaz na známý fenomén (z článku "O pilotech - strojnících" od jednoho duševně nemocného pseudopilota) jsem uváděl já, ale v úplně jiném gardu, ale to je již na jinde... Asi bychom si měli odpustit si tady uzurpovat právo rozhodovat, kdo je pilot, a kdo je strojník.off píše:Myslím, že umět lítat na mauál tu (skoro) nikdo nepovažuje za nepodkročitelnou podmínku. Jen prostě ten, kdo si tu cestu skrz manuál projde, tak má šanci bejt DOBREJ pilot, ne "strojník", co je v "pr..." v okamžiku, kdy se něco vyjebe. A při vší úctě - lítání v ATTI je (s malou trochou nadsázky) strojnictví, ne pilotování
Bazile, můj postoj znáš, po Tvém do-vysvětlení si nemyslím, že jsi udělal něco zásadně špatného, problém byl asi v reglu či motoru...Bazil píše:Veškeré povely i manuálu jdou přes Nazu, ale vy v rámci debaty nepřipouštíte možnost, že prostě přes tu Nazu nic neprojde... opakovaně jsem psal, že ani poprvé ani podruhé to nereagovalo na nic z Tx. Manuál je dle všech příspěvků evidentně jediná spása, ale minimálně teď podruhé by s tím břinkli i takový super flyeři jako vy
Bazil píše:Veškeré povely i manuálu jdou přes Nazu, ale vy v rámci debaty nepřipouštíte možnost, že prostě přes tu Nazu nic neprojde... opakovaně jsem psal, že ani poprvé ani podruhé to nereagovalo na nic z Tx. Manuál je dle všech příspěvků evidentně jediná spása, ale minimálně teď podruhé by s tím břinkli i takový super flyeři jako vy
gardenroute píše:Asi bychom si měli odpustit si tady uzurpovat právo rozhodovat, kdo je pilot, a kdo je strojník.
Pořád nevím, proč by měl být "lepší pilot" definován tím, že zvládne manuál, to nemá skutečně žádné opodstatnění.off píše:OK, omlouvám se za použitou terminologii, nicméně zásadní kvalitativní rozdíl mezi piloty co ZVLÁDNOU a NEZVLÁDNOU létat v manuálu tu prostě objektivně je. A současně znova zdůrazňuji, že to neznamená, že tu druzí jsou špatní, hloupí, nešikovní atd. - jen prostě třeba mají jiné priority a zájmy.
off píše:Nenene, to si opravdu, ale opravdu nerozumíme. Myslím, že umět lítat na mauál tu (skoro) nikdo nepovažuje za nepodkročitelnou podmínku. Jen prostě ten, kdo si tu cestu skrz manuál projde, tak má šanci bejt DOBREJ pilot, ne "strojník", co je v "pr..." v okamžiku, kdy se něco vyjebe. A při vší úctě - lítání v ATTI je (s malou trochou nadsázky) strojnictví, ne pilotování.
gardenroute píše:Není dobrý pilot náhodou o nějakém souhrnu dovedností (to především), znalostí, disciplíny a pokory?