Jo, jo, všechno to svědčí buď o nekonečné hlouposti či nevědomosti těch, kdo rozhodují, a nebo hůře nějaké lobby tlaky ze strany již zmíněných skupin, nechci to již opakovat, abych zase nedostal přes prsty za flame...
A Venco, já vím, kdo je
@TomacC, ale to nic nemění na tom, že něco takového potřebujeme, Já už předtím zkoušel dělat anketu, zda-li by o něco takového byl zájem u multirotorářů, ale on to chce pro rekreační létače jako takové, což je širší specifikum, možná i lepší. Nemyslím, si že by to byla špatná myšlenka, protože se chce někdo za ní schovávat.
Měla by být funkční autocenzura každého rekreačního létače-modeláře, a nebýt svazován nějakými obludnými paskvily, které mě budou přikazovat. co všechno můžu či nemůžu vézt na palubě (pokud se nejedná o nějaký nebezpečný náklad), a ne aby mě někdo přikazoval, že se musím registrovat, platit ročně nějaké obludné a nesmyslné daně z létání (poplatky), doprošoval se pojištění za nesmyslné sazby hraničící se zákonným pojištěním za nějaké Ferrari na 4 kolech, vést nějaké šílené letové deníky a sebebonzácky hlásit každé nepovedené přistání někde na ÚCL, měřit si vzdálenosti od toho či onoho, kolem čeho smím-nesmím létat, vytrhávat z letadla GPS (byť bude jen jako tracker), registrovat kamerku na dalším pitomé úřadě s dalšími svazujícími omezováními, Ježíši chápete to, kam se to žene ? Potřebujeme nějaký svazek, abychom se účinně bránili takovým zrůdnostem