L-13 blaník

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: L-13 blaník

#16 Příspěvek od HonzaS »

Já vím, za těch pár stovek... ale kdybych chtěl trup který stačí strošku upravit, můžu ho mít od Petera (Veka) z lepších materiálů za vyšší, ale pořád rozumný peníz. Veka pracuje na nový superformě, že by z toho snad mohla jít postavit i L 23. Je otázka, jestli se tam nebude dostávat vop do úplavu za křídlem, ale půjde udělat rovná, v kuse, na šroubek (a tomu dost fandím :lol: ).
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
LV
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od LV »

Janíčko a ty si sa s koňom stretol keď chceš vetroňa? :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mac

#18 Příspěvek od mac »

HonzaS píše: můžu ho mít od Petera (Veka) z lepších materiálů za vyšší, ale pořád rozumný peníz

Koli comu, chces ho lahsi, uhlik? Pri velkosti modelu je ten Petrov pevnost/vaha vpohode. Teda aspon ten co mam v pivnici..
rodzr

#19 Příspěvek od rodzr »

HonzaS píše:Já vím, za těch pár stovek... ale kdybych chtěl trup který stačí strošku upravit, můžu ho mít od Petera (Veka) z lepších materiálů za vyšší, ale pořád rozumný peníz. Veka pracuje na nový superformě, že by z toho snad mohla jít postavit i L 23. Je otázka, jestli se tam nebude dostávat vop do úplavu za křídlem, ale půjde udělat rovná, v kuse, na šroubek (a tomu dost fandím :lol: ).

...je zvláštní, že u několika tisíc Blaníků se VOP do úplavu za křídlem nedostává, proč tedy tento argument u modelu? ( které, notabene, létají ve své většině zrovna tak pohodově, jako velký Bláňa...)
HonzaS

#20 Příspěvek od HonzaS »

mac: Z lepších materiálů proti tomu od p. Boháče, který je polyester.

rozdr: Já myslím, že se právě do úplavu dostává. Nebo myslíš, že se tak rozklepe jen proto, že se na ní (asi?) utrhne proudění?
(2:09)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y0QVWaFeoyc[/youtube]

Jinak jsem si to rozmyslel, a asi chci L 13, protože je delší, což je lepší.

LV: Znáš mě :-) Ty máš s větroněma zkušenosti, jaký je vhodný profil na větroně, když s ním chci lítat akro hlavně v rozmezí kolem +4 -2G?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
LV
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od LV »

HonzaS píše:LV: Znáš mě :-) Ty máš s větroněma zkušenosti, jaký je vhodný profil na větroně, když s ním chci lítat akro hlavně v rozmezí kolem +4 -2G?

Na profily je tu Lněnička. Ja nie. Ja lietam "termiku" a tam používam HQ 2,5-12
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
HonzaS

#22 Příspěvek od HonzaS »

S panem Lněničkou v některých věcech nesouhlasím, ale v téhle oblasti budu za každé navedení správným směrem rád. Až to bude aktuálnější, tak se ho zeptám.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“