logout píše:Woita píše:
řistávám nejpozději při 10,5V
Kde sa to nastavuje? Nech to nemusím hľadať, lebo pípák reve na pol kapacity, ale svedomie mi nedovolí letieť viac. Mám iba meranie napätia.
Nevím jestli jsi mi rozumněl, já psal:
"Napětí mi za letu hlásí akustická telemetrie, takže přistávám nejpozději při 10,5V". Asi došlo k nedorozumnění, měl jsem na mysli telemetrii Aurory a nikoliv telemetrii APMka.
Tohle napětí slyším z repráčku zvukového modulu na Auroře, a nic se na tom nenastavuje (prostě mi taková hezká slečna oznámí z repráčku že "napětí je 10,5V", tak přistávám). Četnost hlášení se nastavuje v telemetrii Aurory, já si dávám hlásit každých 30 vteřin, přijde mi to akorát, neruší to častým povídáním a přitom mi to stačí pro průběžné sledování napětí.
Jestli jsi měl na mysli nastavení varování pípákem na kopteře a následně automatické přistání, tak to se nastavuje myslím v podmínkách Failsafe v APMku. Přesně teď z hlavy nevím, nastavil jsem to jednou a od té doby to funguje. To nemá nic společného s tím mým akustickám hlášením. FailSafe APMka je jenom pojistka, abych nespadnul kdybych tvrdošíjně ignoroval to hlasové hlášení z Aurory.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz