Mini soustruh jaký?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Snek
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini soustruh jaký?

#76 Příspěvek od Snek »

pf1960 píše:To Snek:
... a prečítal si si, čo vlastne chcem od sústruhu a frézky? Čo tu pletieš vláčiky a parné stroje?

Pokud jsis nevšiml, že zakladate tématu je tyci a už dávno se tu nebavíme o tom co tazatel chtěl, tak si založ své téma a nebo nech 8)
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Rosta2 »

Takže děláš u číňana, ale ne na čína soustruhu, tos mohl říci hned :D[/quote]

Nene, naše matka nemá nic společného z výrobou automobilů, to je úplně něco jiného, my jsme divize simulátory apod. Teď zrovna mezi jiným, třeba dokončujem maketu Gripena 1:1, příští měsíc má jít na výstavu do Anglie :D
Snek
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Snek »

Rosta2 píše:Takže děláš u číňana, ale ne na čína soustruhu, tos mohl říci hned :D

Nene, naše matka nemá nic společného z výrobou automobilů, to je úplně něco jiného, my jsme divize simulátory apod. Teď zrovna mezi jiným, třeba dokončujem maketu Gripena 1:1, příští měsíc má jít na výstavu do Anglie :D[/quote]

Tak to slepě závidím. Já bohužel v práci tvořím virtuální nehmatatelný IT svět.
pf1960
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od pf1960 »

OK - rešpektujem.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Snek »

Jen pro nevěřící Tomáše, že nejen já, ale i další hobíci používají na china hobby soustruhu nože s výměnným plátkem http://www.soustruh.borec.cz/noze.htm a dodělaným držákem ...
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Rosta2 »

Snek píše:Jen pro nevěřící Tomáše, že nejen já, ale i další hobíci používají na china hobby soustruhu nože s výměnným plátkem http://www.soustruh.borec.cz/noze.htm a dodělaným držákem ...

Koukl jsem na Tvoje stránky, některé věci co tam máš používám taky, i když třeba v jiném provedení, ten výškový suport, je zřejmě od Tumlíka, já tedy mám ten výškový suport z MN 80, ale zatím jsem ho ještě nepotřeboval, některé věci jdou osoustružit v 4 -paknovce do tvaru kosteček a pod. A jinak je možnost v práci na frézce, nebo na mojí cnc frézce. Možná až budu v důchodu, tak ten výškový suport dostane možnost. Ale třeba jsem u Tebe neviděl - já tomu říkám ruční frekvenční měnič ( jinak je to klika našroubovaná na konec vřetene vis.) foto hlavní použití je, pokud děláš nějaký závit pro který nemáš - očko, závitník, a závit děláš nožem, nebo třeba i tím očkem, tak ten závit ukončíš podle počtu otáčení kliky - samo že nemůžeš zastavit nožem v plném materiálu - takže zápich, nebo při každém dojetí do konce závitu, ukončuješ otáčení klikou vždy o něco méně než v předešlém otáčení. A tento frekveční měnič Siemens je úplně super vis. foto. A co máš doma, jako pomocníky při obrábění tak to 99% hobbystů nemá a nikdy mít nebude, protože na to prostě nemá.
Přílohy
P5250157.JPG
P5250158.JPG
Naposledy upravil(a) Rosta2 dne úte 10.06.2014 22:08, celkem upraveno 1 x.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Snek »

Rosta2 píše: Koukl jsem na Tvoje stránky,...

Jen aby nedošlo k mýlce a já se nectěně nechlubil cizím peřím. Stránky www.soustruh.borec.cz nejsou moje, tam jen chodím na inspiraci.

Osobně moje strojní vybavení je skromné poplatné účelu a tím je "hliníková" modelařina.

Za dobrou cenu koupeny nefunkční soustruh Asist 550W, takže zprovoznění znamenalo sehnat novou řemenici na motor, sehnat nové kovové kola do vřeteníku a zprovoznit soustruh. Plánuji časem přikoupit frézovací přípravek na support.

Frézku mám opět pidimidi doporučenou kamarádem frézařem jako vhodný levný strojek na takové to domácí fušování do hliníku. Je to Proxxon 20165 s digitálním odměřováním z druhé ruky od kolegy modeláře. Navíc je v plánu vřeteno frézky BFW 40 sdílet s CNC frézkou, která bude do konce roku v provozu.

K proxxonu ještě zakoupeno z aukce malý otočný stůl s děličkou, na kterou se přesně vleze univerzálka 80mm z soustruhu.

No a teď jen najít chuť a čas na tu naši modelařinu :)
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Rosta2 »

Nene, naše matka nemá nic společného z výrobou automobilů, to je úplně něco jiného, my jsme divize simulátory apod. Teď zrovna mezi jiným, třeba dokončujem maketu Gripena 1:1, příští měsíc má jít na výstavu do Anglie :D[/quote]

Tak to slepě závidím. Já bohužel v práci tvořím virtuální nehmatatelný IT svět.[/quote]

Takže toto je náš Gripen před naší firmou ve Slavkově :D .
Přílohy
pozvánka.jpg
P1110834.JPG
Odpovědět

Zpět na „Dílna“