Seasir píše: Psal jsem, že jsem začátečník-ve stavbě ...
No dobrá, dobrá ... nakonec, uvidíš sám, držet palce budem :-)
Seasir píše: Psal jsem, že jsem začátečník-ve stavbě ...
Vlasta Svoboda píše:Pánové,
nechci zbytečně strašit, ale viděli jste vůbec ty plány?
Jestli chce borec mocímermo opravdu začít jedním z těch dvou letadel, tak rozhodně doporučuji toho Vipera. Jeho konstrukce je nesrovnatelně jednodušší.
Nedovedu si představit, jak bude patnáctiletý kluk pilovat díry v žebrech pro vnitřní nosníky, jak bude lamelovat ocas apod. Nejde mi o to, že by to snad nezvládnul, ale spíš o to, že s trpělivostí je to v tomto věku horší a mohlo by se taky stát, že ho to u pátého žebra přestane bavit. A máme po modeláři.
Poslyš mou radu: Lítat umíš. OK. Ale věř zkušenému, a kup si stavebnici v rozsypu. Jediný rozdíl oproti plánu je ten, že máš všechen materiál pohromadě a většinu dílů vyřezanou. A to je vše. Stavíš pak stejně podle plánu. Až si ten model "vymazlíš", vyhaješ si s povrchovkou, dokážeš dodržet hmotnostní rozvahu a vůbec, tak potom si další model postav od nuly. Budeš už vědět, co taková stavba obnáší.
p. s. Ani jedno z letadel v tvém výběru není pro začátečníka vhodné. Spíš naopak.
Grolli píše:jinak jedna technická, máš nějaký pracovní koutek nebo dokonce dílničku? Vercajk taky?