Proč má H-quad jinou rotaci vrtulí
Proč má H-quad jinou rotaci vrtulí
Nevíte někdo proč má H-quad proti X jinou rotaci vrtulí (obráceně) , včera jsem nastavoval apmko a všiml si toho. Jaký je rozdíl v letových vlastnostech?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Re: Proč má H-quad jinou rotaci vrtulí
Jak jako jinou? H a X je to samé, ne?
otočení směru otáčení je to samé jako přehození čumáku za ocas.
IMO žádný markantní přínos
otočení směru otáčení je to samé jako přehození čumáku za ocas.
IMO žádný markantní přínos
No to právě není X má rotaci předních dovnitř H ven (zadek je samozřejmě proti předním taky otocen) , se na to podívej v nastavení frame na apm. V podstatě je to asi jedno ale zajímal by mne důvod proč to tak je, jen tak by to tam asi ten kdo to programoval nedával.
V apm jsou dva H quady... U jednoho se říká, že máš použít X konfiguraci.
jo s tím co použít nemám problém, mne to spíš zajímá proč to tak je
Nemá to žádný odlišný význam proti X kromě jiného směru otáčení.
Zřejmě ten, kdo vytvářel firmware pro H to tak prostě udělal, buď proto, že se chtěl odlišit, nebo proto, že nebral v potaz stávající konfiguraci X.
Jinak pro H se normálně používá i konfigurace X a neviděl jsem v tom nějaký rozdíl.
Zřejmě ten, kdo vytvářel firmware pro H to tak prostě udělal, buď proto, že se chtěl odlišit, nebo proto, že nebral v potaz stávající konfiguraci X.
Jinak pro H se normálně používá i konfigurace X a neviděl jsem v tom nějaký rozdíl.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
X a H by se z principu měly chovat stejně. Pokud je některý typ rotace výhodnější (ale který?
) při dopředném pohybu, tak je výhodnější pro oba typy.
Jinak analogie s opačnými rotacemi je jako otočení roviny o 90°. Já jsem si na X-ku zásadnějších změn při letu do boku nevšiml, ale mám zatím málo nalétáno.
Jinak analogie s opačnými rotacemi je jako otočení roviny o 90°. Já jsem si na X-ku zásadnějších změn při letu do boku nevšiml, ale mám zatím málo nalétáno.
a nemůže to být nějaká analogie na Y6a a Y6b? taky mají rozdílné směry rotací při schodném setupu.
Y6b, upravený rám HY-800,