Lada1 píše:tak s tim souhlasim pres 200m je to naprostys nesmysl. za idealnich podminek(svetelny jas, cisty a suchy vzduch) je na 200m jako jeden bod pro lidske oko vniman kruh o prumeru ca 6cm. tzn. z boku bude viditelna pouze kabinka a mozna cast ocasu.
Tak naposled se vrátím k tomuto tématu.
Toto je místo, kde létám:
http://www.mapy.cz/#!q=doln%25C3%25AD%2520such%25C3%25A1&t=r&x=14.856915&y=50.824773&z=15&rp=m&m=95NR9xaHENAifOkZelená vlaječka je místo, kde parkuju a stojím při létání.
Rikouše jsem našel těsně za tou polní cestou ve vysoké trávě, za úrovní lesa.
S Rikem to nebyl standardní let, spíše úlet. Stále jsem ale řídil.
Dlouhý průlet se snahou držet konstantní směr a výšku při výkrutech, na konci nastoupání kolmo nahoru, souvrat a další průlet. Při tom jednom jsem to evidentně přehnal.
Heli ještě reagovala a přešla do kolmého stoupání.
Nahoře ale nereagoval na vrtulku, začal jsem zběsile páčkovat, ale záhy jsem zjistil, že vypnul motor.
Rikouš se sesypal se stojícím rotorem dolu.
Na tomto místě létám téměř vždy a třeba s MP jsou takové průlety běžné a není problém řídit i na takovou dálku.
Je třeba stále vědět, jak je heli orientovaná.
Samozřejmě, flipy, TicToc a pár dalších věcí, které zvládnu létám před sebou, odhadem do max 50m přímé vzdálenosti.
Nevím, jaké problémy máte kdo se zrakem, ale já mám oči v pořádku a na 200m, při stálé pozornosti jsem schopen Rikouše obrátit a vrátit k sobě.
S heli jako je MP to není problém ani v případě ztráty orientace.
K tématu, jak najít heli v poli.
Pokud je to již vzrostlé obilí a heli zapadla se stojícím rotorem kolmo dolu, čili neponičila okolní stonky, zapomeň že to s FPV najdeš.
To obilí se za ní zavřelo jak voda. Kór přes noc a den, kdy se obilí vzpamatovalo.
Kdysi mi takhle zaplulo samokřídlo do řepky, kolmo do země.
Našel jsem ho jen proto, že jsem náhodou šel přímo přes něj.
Ještě metr od něho jsem ho neviděl a v podstatě jsem do něho kopnul.
Vážně mne mrzí, že Ti beru naděje, ale vidím to bledě.
Jediná šance je vzít aspoň 10 lidí a prochodit to tam a zpět. Klasická rojnice, kdy budete mít mezi sebou max 3m.
Vždy po přechodu na konec postavit rojnici do dalšího pásu a jít znova.
Krajník jde zpět po své vlastní stopě, ostatní udržují rozestupy.
Při troše štěstí to tak na 3 přechod najdete.
Při smůle tam budete chodit celý den.
Ale nakonec to najdete.