DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mirman

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#601 Příspěvek od mirman »

[quote="Bazil"]Tak teď už snad jenom objednat satelitní snímkování oblasti ve viditelné i neviditelné části spektra, s tím že to uhradí DJI :) Uplně chápu jak ti asi je :( Já bych už třetí den nespal. Pokračoval bych vytrvale ve směru odletu. To obilá to dost hatí. Tak když bude celej týden hezky tak se tam o víkendu můžeme srazit. Věnujeme tomu hodinku lítání, aspoň poprvé použiju DJI datalink a trasu scan...

Mrkněte na tohle: opět stejný scénář, motory na plnej plyn, náklon a nazdar bazar, břink o zem.

Kdybys měl čas,tak bych byl rád,zkusit to ještě propátrat z menší výšky...
Naposledy upravil(a) mirman dne pon 23.06.2014 15:04, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#602 Příspěvek od gardenroute »

Kluci, při citacích tam nenechávejte ty Y.T. linky, strašně to zabírá místo ve vlákně a je to potom nepřehledné...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
mirman

#603 Příspěvek od mirman »

hravec píše:Nechtěl bych být v této situaci, jestli mi nebylo líp, když jsem viděl jak letí do vody a že jde ke dnu? A když jsem pan na ceduli naučné stezky viděl, že tam je 17 m hloubka...

To je na tom právě to nejhorší,že se 3 dny motám kolem a třeba chodím 5 metru od něj :(
Bazil

#604 Příspěvek od Bazil »

mirman píše:Už jenom takový blbý dotaz,nezkoušel to někdo někdy i ve světě reklamovat?Třeba vada vysílače apod. :|

Mě se to povedlo vyreklamovat. Popsáno ve vláknu o P300
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
mirman

#605 Příspěvek od mirman »

Mě se to povedlo vyreklamovat. Popsáno ve vláknu o P300[/quote]

Jo to ho ale musím nejdřív najít :)
gardenroute

#606 Příspěvek od gardenroute »

gardenroute píše:...Ale z mé neblahé zkušenosti s mým vlastním úletem (dopadl nakonec dobře, a byl zde detailně popsán), kterou tady většina zná z loňska...
Bazil píše:...Mě se to povedlo vyreklamovat. Popsáno ve vláknu o P300...
mirman píše:...Jo to ho ale musím nejdřív najít.. :)
Vždyť jsem Ti ho tady pár příspěvků zpět už citoval i s linkem (?!), viz výše. Najít si to v tom snad již dokážeš, tentokrát jsem ti link dal na začátek vlákna :D ...
JosefSvejk

#607 Příspěvek od JosefSvejk »

Nejdřív musí najít ten Phantom, aby ho mohl reklamovat :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
mirman

#608 Příspěvek od mirman »

Omlouvám se,ale já už jsem z toho tak doblbý,že si to ani nepamatuju.
..Včera PH2 hledalo 10 lidí a bez úspěchu,fakt těžký terén...(vypsal jsem odměnu a hned se lidi hlásili :) )
Napsal jsem i email p.Pelikánovi a p.Řešátkovi ať o tom ví,že se to dějě i u nás....:)
cermii

#609 Příspěvek od cermii »

cucpo píše:Tak teď už snad jenom objednat satelitní snímkování oblasti ve viditelné i neviditelné části spektra, s tím že to uhradí DJI :) Uplně chápu jak ti asi je :( Já bych už třetí den nespal. Pokračoval bych vytrvale ve směru odletu. To obilá to dost hatí. Tak když bude celej týden hezky tak se tam o víkendu můžeme srazit. Věnujeme tomu hodinku lítání, aspoň poprvé použiju DJI datalink a trasu scan...

Mrkněte na tohle: opět stejný scénář, motory na plnej plyn, náklon a nazdar bazar, břink o zem.

Presne tento scenar sa odohral aj u mna, skuseni kolegovia co boli na letisku chybu pripisovali Turnigy 9XR ale pred padom som v pohode poletoval, pocas toho padu nereagovala naza na ziadne povely z TX, jedine co som v panike neurobil vypnut vysielacku BLBEC

Tak mě se stalo úplně to samé stejný průběh pádu ale bylo to tak rychlé že jsem nestihl přepnout do atti ani dát fail safe.
Natáčel jsem hasiče tak jsem to přisuzoval že nazu za rušila ta jejich mašina (viz foto) jestly by to vůbec dokázala. Přijímač mam frsky na ten jsem to netypoval myslel jsem že to za rušilo spíš gpsku, ale jak řikám nestihnul jsem přepnout na atti. Po pádu zatím létá v pohodě, ale jak popisujete všichni to samé tak to byla možná chyba v naze.http://cermiii.rajce.idnes.cz/masina#009-stkaka.jpg
Toro,Mustang.Funcub,Quadcopter,Naza-m,Gopro 3 black,vysílačka Turnigy Open 9x
gardenroute

#610 Příspěvek od gardenroute »

cermii píše:...jsem to přisuzoval že nazu za rušila ta jejich mašina (viz foto) jestly by to vůbec dokázala...myslel jsem že to za rušilo spíš gpsku, ale jak řikám nestihnul jsem přepnout na atti....
Toto spíše patří do vlákna o NAZA (sorry pokud to byl P.), pokud se nejedná o P., navíc toto "....rušilo spíš gpsku..." asi ne, kvůli rušení GPS (byť jsi to měl v GPS ATTi) by to nespadlo, klasický "NAZA flyaway" s pádem byl způsobován starým FW, kde byl problém s daty z kompasu, někdy způsobeno tím, že byl puk GPSky (u klasických NAZA instalací je GPS puk integrovaný s kompasem), resp. jeho kabeláž příliš blízko silových kabel, a data z kompasu znehodnocena...

Mj. agregát takového výkonu by nedokázal shodit letadlo s NAZA jednotkou, to by spíše musel být generátor EMI, a to by Ti již nikdy nelétalo :mrgreen:

Rád bych jen všechny požádal, aby sem reportovali o tom, že jejich P. záhadně spadnul jen v případě, že si jsou 100% jisti, že chyba nebyla na straně pilota :wink: Zbytečně to poškozuje renomé letadla a jeho komponentů.
hravec

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#611 Příspěvek od hravec »

chlapi, můžete někdo na P2 s 2D gimbalem tedy na stroji F305 změřit tento rozmět noh? viz obrázek ... mám podezření že na stroji F306 (s 3D) jsou užší nohy, asi ke zvětšení zorného úhlu kamery

[album]4059[/album] můj rozměr je 10,96
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#612 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:chlapi, můžete někdo na P2 s 2D gimbalem tedy na stroji F305 změřit tento rozmět noh? viz obrázek ... mám podezření že na stroji F306 (s 3D) jsou užší nohy, asi ke zvětšení zorného úhlu kamery
Zdar, je to pravděpodobné (i vzhledem k tomu, že Ti nepasují ty úchyty pro W.B.), vzhledem k tomu, že se kamera nyní otáčí i v YAW ose, byl by větší rozchod nohou vpředu na závadu, přední nohy by byly často asi v záběru. Doporučuji výměnu továrního podvozku za podobný, jako mám já (stejná koncepce)...
hravec

#613 Příspěvek od hravec »

Peťo ještě, co doporučuješ napsat na nálepku na ptáka pro jeho případné vrácení? asi i v aj máš tam i něco o nálezném?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#614 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:Peťo ještě, co doporučuješ napsat na nálepku na ptáka pro jeho případné vrácení? asi i v aj máš tam i něco o nálezném?
Mám tam tuto samolepku se svým telefonním číslem pro případ ztráty, mám ji na obou stranách i zespoda, dříve jsem si i popisoval vrtule, vč. příslibu odměny, to je na zvážení :
Detail nálepky pro nalezení s tlf. číslem
Detail nálepky pro nalezení s tlf. číslem
texmur

#615 Příspěvek od texmur »

hravec píše:Peťo ještě, co doporučuješ napsat na nálepku na ptáka pro jeho případné vrácení? asi i v aj máš tam i něco o nálezném?

Mam nalepky udelane v krivkach tak jestli chces mohu ti je poslat. nebo mi napis do SZ telefon a je to nalepku poslu a ty si ji jen vytisknes. Mam to v cestine i anglicky.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“