lak, neagresivní pro polystyren

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Grolli

Re: lak, neagresivní pro polystyren

#16 Příspěvek od Grolli »

takže nakonec jsem hledal já a na stránkách Colorlaku jsem si vyhledal safetysheety nitrovýrobků a vskutku se aceton do některých přidává (neprohledával jsem všechny výrobky).
Z barev jsem již veeelmi dlouhou dobu pryč ale ptal jsem se kamarádů proč aceton? Odpověď lacinější náhražka metyl-etyl ketonu a metyl-isobutyl ketonu.
takže jdu si trhat to roucho a sypat popel na hlavu
Lark

#17 Příspěvek od Lark »

Nemusíš, dělal jsem si legraci :lol: Já jsem dnes acetonem zrovna ředil nitrobarvu, protože jsem potřeboval aby to rychlejš schlo při štětečkování, a taky jsem zjistil že není tak agresivní k jiným barvám, pokud natíráš přes nějaký podklad.
Grolli

#18 Příspěvek od Grolli »

ano máš pravdu s tím rychlým zasýcháním ale je tady jedno nebezpečí: díky výparnému teplu se natíraný povrch ochladí a pokud je vlhkej vzduch, může se na povrchu srážet vlhkost, což je příčinou bílýho závojíčku na povrchu...
takže tvému dílu zdar, roucho trhat nebudu, ale zajdu na pivko do hospody U Sadu na Škroupově náměstí
Lark

#19 Příspěvek od Lark »

Jo o tom riziku srážení vlhkosti vím a nech si chutnat :lol:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“