Titan obrábění - zkušenosti

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Titan obrábění - zkušenosti

#16 Příspěvek od Dejfak »

Kamarád si dělal nůž z titanu
Na uříznutí toho plošňáku který byl asi tak 5cm široký a 7mm vysoký zlikvidoval 9 plátků do pilky. A na vytvoření čepele spotřeboval asi 6 kotoučů do flexy a nějaké na brusce. :lol:
Stejně to nevypadalo jako nůž... :lol:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
czpredseda

#17 Příspěvek od czpredseda »

Před chvílí skončil dokument o area51 na zoomu, docela mě překvapila informace, že titan na SR71 kupovali od rusů. Nikdo neví, jak se jim povedlo ho sehnat, ale měli ho, kolik chtěli.
JosefSvejk

#18 Příspěvek od JosefSvejk »

Sakra, předsedo, ty to tady vůbec nečteš :o .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

TO czpredseda - nechtěl jsem aby se z toho stal chat ale abych se popřípadě něco dozvěděl - tedy od někoho kdo s ním fakt měl tu čest a ne co si vyčet na wikině nebo google - ale budiž - pokud jsi ten dokument bedlivě sledoval říkali tam že ho amíci získávali přes nastrčený firmy a rusáci prostě dolárky potřebovali no -Radek
ICQ 638556901
czpredseda

#20 Příspěvek od czpredseda »

Sorry už mlčim, jen mi to přišlo zajímavý.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

V pohodě - stejně už je to jedno :wink: Jinak "blekbérd" je moje srdcovka - to letadlo prostě miluju od malička -Radek
ICQ 638556901
JardaRůžička

#22 Příspěvek od JardaRůžička »

arda1 : Možná by ses něco dověděl, kdyby se Ti podařilo kontaktovat někoho z Moravanu Otrokovice. Kdysi jsem tam asi tři roky pracoval a titan se tam tu a tam obráběl (já ne). Jestli se nepletu, byly z něj vyrobené i podvozkové nohy Z-50.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jyrry »

Radku, zkus kontaktovat memberlist.php?mode=viewprofile&u=2740
a pokud máš dobré nervy, tak memberlist.php?mode=viewprofile&u=15085 - ten bude vědět dost, ale je pro silné povahy... :-D
jyrry.webnode.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

To Jyrry - díky zkusím - a s Milanem ..no to máš teda pravdu (osobní zkušenost) :lol: :lol: :lol: Radek
ICQ 638556901
Grolli

#25 Příspěvek od Grolli »

SR-71 považuju za nejhezčí mašinu, kterou kdy kdo vyrobil - třešnička na dortu jsou její letové výkony (rychlost a dostup)
Jinak ve skunčích dílnách museli vymyslet celé nové technologie na tváření a obrábění titanu - viz dokument na ČT2
Titan nebo titanovou rudu kupovali amíci od rusáků, byl to barter za pšeničku a už v půlce 70tých to bylo veřejný tajemství a Rusové nebyli tak blbý aby to nevěděli. Ono jim nic jinýho nezbejvalo pokud nechtěli chcípnout hladem.
Jinak titanoý díly na co? přemýšlel si o náhradě jiným matrošem. Nejsem strojař ale na domácí obrábění zapomeň :x
Zkus sehnat nějakou firmu ale počítej s tím že se nedoplatíš :roll:
LittleFalco

#26 Příspěvek od LittleFalco »

Proc by ne beznem stroji nemel jit obrabet?? Protoze vodnim paprskem nikdo v garazi neobrabi?? Jiny duvod me nenapada. Jenze kdyz se nekdo zepta na titan, to je jako kdyz nekdo rekne ocel, nebo dural - take jsou ruzne tridy, lisici se chemickym slozenim, obrobitelnosti, ktera tez zalezi na tepelnem zpracovani..

Doporucuji ti pohledat na forech o vyrobe nozu. Tam jsem o tom cetl. Vlastni zkusenost bohuzel nemam.
Zpátky doma, v kopcích :-)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od arda1 »

Kluci třeba Knife mám prolezlý - gr1 a 2 by měly jít obrábět poměrně slušně - je to defakto čistý titan, gr5 už asi s obtížemi - asi mi nezbude než to (až mi dorazí) prostě zkusit - Radek
ICQ 638556901
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od pkotatko »

Uz je to fakt hodne let co jsem si neco z titanu delal, ale pokud si vzpominam, tak nastroj/platky podobne nabrouseny jako na nerez. Mala rezna rychlost, chladit a opravdu tuhy stroj. Jinak je to hrozny opruz.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
veka1
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od veka1 »

pkotatko píše:Uz je to fakt hodne let co jsem si neco z titanu delal, ale pokud si vzpominam, tak nastroj/platky podobne nabrouseny jako na nerez. Mala rezna rychlost, chladit a opravdu tuhy stroj. Jinak je to hrozny opruz.

... jeste ti do vyctu potrebnych verku chybi poradny hasicak, postaveny vedle soustruhu a pripraveny k pouziti 8)

veka1
arda1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od arda1 »

Kluci jak je ta vyčtená teorie od klávesnice krásná že? :lol: :lol: :lol: Radek
EDIT - nebrat osobně ale na dvě stránky teorie je asi když moc tak 5 příspěvků o něčem - tímto dotyčným díky - pro pořádek - točil jsem i z elektronu takže ....
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Dílna“