Také zkušenost - barvy na Vliesu
Také zkušenost - barvy na Vliesu
Balsová konstrukce, potah Vlies, prolakováno 1x C1007, 2x C1037, odmaštění tech. benzínem, 2x nástřik S2013 v celé ploše, s odstupem 5 dní provedeno maskování maskovací páskou papírovou a některé části dle rady páskou PVC elektro, nástřik doplňků S2013 jiným odstínem, při odmaskování šla barva dolů spolu s páskou obou typů. Mě to nepotěšilo, někoho to pobaví, někomu to ušetří zklamání.....
Podobný postup před několika desetiletími bez použití Vliesu, ale místo něj s použitím papíru býval úspěšný. Adheze barvy na Vlies (PES) je asi jiná, snad nedostatečné překrytí nitrolakem?
Podobný postup před několika desetiletími bez použití Vliesu, ale místo něj s použitím papíru býval úspěšný. Adheze barvy na Vlies (PES) je asi jiná, snad nedostatečné překrytí nitrolakem?
Valenta (MO 72-3), Svíčka (AR 76), Modela 6 AM, Prism 7, FC-16, DC-16
Re: Také zkušenost
Vítej mezi maniaky -jinak mohl jsi to dát třeba do dílny - jinak techničák je na odmaštění špatný - je sám o sobě malinko mastný (respektive zanechá po sobě cosi) - když tak už třeba líh nebo IPA - Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne čtv 03.07.2014 12:04, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
Výstižný název příspěvku "Také zkušenost", jen co je pravda 
-
JardaRůžička
Řekl bych, že tady je zakopaný Vořech - po C1037 nebylo co odmašťovat (pokud jsi současně nesvačil bůček) a technický benzín tam jen zanechal cosi nežádoucího. Já jsem na Vliesu v tomto smyslu nezaznamenal problém.sibcat píše:prolakováno 1x C1007, 2x C1037, odmaštění tech. benzínem,
Dobrá, udělám zkušební vzorek bez odmaštění tech.b., co to provede. Možná barva už má také jinou recepturu.
Tak svářím pytel pro nitroředidlovou parovou (parní) lázeň a jdu loupat perníček až na kostru.
Ach jo.
Tak svářím pytel pro nitroředidlovou parovou (parní) lázeň a jdu loupat perníček až na kostru.
Ach jo.
Re: Také zkušenost - barvy na Vliesu
Vždycky je dobrý si nevyzkoušenej nátěrovej sytrém vyzkoušet nanečisto, ušetří to obrovský zklamání a spustu práce. Některý škody jsou už taky nevratný.
Asi bylšpatně ten technický benzín, to je směska alifatickejch uhlovodíků. Ani toluen nebo xylen bych nepoužil. líh nebo ethylacetát jsou vhodný odmašťovadla
Asi bylšpatně ten technický benzín, to je směska alifatickejch uhlovodíků. Ani toluen nebo xylen bych nepoužil. líh nebo ethylacetát jsou vhodný odmašťovadla
Ještě dodám: pro nátěrový systémy je dobře se držet zásady podobný k podobnému takže všechny vrstvy systému už pak na stejný pojivový bázi, nitro k nitru atd.
Není to však nějaký dogma - zde je pole pro experimenty
Není to však nějaký dogma - zde je pole pro experimenty
S na C mi dříve vždy fungovalo, ale byl tam papír. (ve 20. století). Chtěl jsem jít s dobou a použít nové technologie.....
fakt nevím co by to mozlo způsobt.. napadá mě jen už ta páska