Dohady o tom kde se smí létat
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Dohady o tom kde se smí létat
Postavím to celé jinak - ne jaké jsou zákony, ne kolik váží koptéra a co se stane, až někam spadne. Ale - nevadilo by vám, kdy stál soused na zahradě a šmíroval vás dalekohledem, nebo stál za plotem s periskopem? Vždyť by stál na svém pozemku a periskop by mu maximálně spadl na palec. Vedle u mě mají sousedi takové nudle-pozemky. Jsem samozřejmě zvědavý co tam mají a koptera mě napadla. Letadla už viděli a vědí co jsem zač. Stejně bych nad jejich pozemky nikdy kopterou neletěl. Nechci mít nasrané sousedy být za šmíráka a je mi i vlastně jedno, jak moc by to (ne)bylo legální.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Pokud nemá sousedka 4ky kozy a postavu jak modelka, nemá smysl tam šmírovat:-)
Nakonec by jsi viděl sádelnatou babu v plavkách a měl by jsi z toho psychyckou újmu:-)
Rado: možná máš smůlu na takového souseda, ale s tím nic velice nenaděláš. To, že se mu to nelíbí to Tvé poletování u (na) jeho pozemku, s tím se asi budeš muset smířit, pokud se s ním nějak nedohodneš. Veškeré provokace typu celodenního visení jsou k ničemu. Pokud je takový, jakého ho popisuješ, mohl by se Ti někdy "odvděčit" jinak. Vykašli se na to, moudřejší ustoupí. Udělej pár kroků a lítej o kus dál. Já (bydlím ve městě) musím například sbalit krámy a jet pár kilometrů, abych se mohl podívat na svět podívat z několikametrové výšky. Je fakt, že pro natáčení to není vhodné místo (není tam moc zajímavého), ale mě to stačí. Občas proženu nějakého ptáka, nebo zajíce (tímto se jim dodatečně omlouvám) a to je vše.
Prostě nemá smysl poletovat tam, kde to někomu vyloženě vadí, nebo kde by mohl být jakýkoliv problém. Zkus to uznat.
Prostě nemá smysl poletovat tam, kde to někomu vyloženě vadí, nebo kde by mohl být jakýkoliv problém. Zkus to uznat.
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. není to přímo reakce na případ zakladatele vlákna, ale třeba to sem trochu patří.
Byl jsem o víkendu v Praze. Mimo jiné jsem byl i tom větrným tunelu:-)) No a cestou z Letňan do leteckýho muzea ve Kbelech jsem si všimnul nějakýho tatínka se synem jak se pokoušel dostat do vzduchu nějaký model letadla (nevím jaký, jen jsem projel) ale hned jim to spadlo čumákem do země, takže asi první pokusy.
Ale evidentně si s nějakýma pravidlama hlavu nelámali..
Pán stál téměř na kraji silnice (možná tam byl chodník). Provoz sice nijak silný, ale nějaký auta mu za zadkem projížděli pořád... Sice letadlo hodil směrem do pole, ale hned od silnice, No nevím..
Navíc se vše odehrálo na ulici Beladova. Jak jsem to měřil pole mapy, tak to bylo zhruba kilometr od dráhy vojenskýho letiště i kilometr od letiště Praha Letňany.... Nebyl tak nějak hodně blízko? V ose drah nebyl, byl přesně mezi....
Byl jsem o víkendu v Praze. Mimo jiné jsem byl i tom větrným tunelu:-)) No a cestou z Letňan do leteckýho muzea ve Kbelech jsem si všimnul nějakýho tatínka se synem jak se pokoušel dostat do vzduchu nějaký model letadla (nevím jaký, jen jsem projel) ale hned jim to spadlo čumákem do země, takže asi první pokusy.
Ale evidentně si s nějakýma pravidlama hlavu nelámali..
Pán stál téměř na kraji silnice (možná tam byl chodník). Provoz sice nijak silný, ale nějaký auta mu za zadkem projížděli pořád... Sice letadlo hodil směrem do pole, ale hned od silnice, No nevím..
Navíc se vše odehrálo na ulici Beladova. Jak jsem to měřil pole mapy, tak to bylo zhruba kilometr od dráhy vojenskýho letiště i kilometr od letiště Praha Letňany.... Nebyl tak nějak hodně blízko? V ose drah nebyl, byl přesně mezi....
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
kasssy: prosímtě, kousek od vesnice, kde bydlím, je kus posekané trávy a modeláři tam lítají s vrtulníka a letadly. Pár metrů je silnice, kde normálně jezdá auta, a kde oni normálně létají nad jezdicími auty. Ti si také hlavu s pravidly nelámou, ačkoliv jsou jistě zkušení a mají na to věk.
Rado píše:Poprosim vacsinu tzv. mazakov z rc mania, aby zrusili svoje konta na tomto fore a presunuli sa na strelectvi.cz. V podstate väcsina z Vas namiesto mojej obhajoby ma nepriamo oznacila za magora, dementa, primitiva.Dakujem za komplimenty. V podstate si mazaci neuvedomili, ze ja v ramci legislativy nic neporusujem a naopak velky mazaci pomaly ticho schvalovali strelbu smerom na moje obydlie, moj majetok, zo zbrane kategorie D, co su umyselne trestne ciny poskodzovania cudzej veci, vseobecne ohrozenie, pokus ublizenia na zdravi. Schvalovanie trestneho cinu je tiez trestne. Ja som sa nedopustil ani priestupku.Takze taka je skutkova podstata veci.
Pokud mě považuješ za mazaka rc manie, tak to samozřejmě můžu okamžitě provést a na střelectví.cz Tě úplně znemožnit
Neschvaluji tu vzduchovku, protože by mohli místo Tebe trefit kočku, okno, psa.....,= násobná škoda.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik: ty si uplne vedla ako ta jedla, ty nie si partnerom do relevantnej diskusie so mnou, co ty chces, znemoznit ma? Sa preber panacik.
Dji Phantom 2 VisionBlade mSRBlade 120 SRBlade mCX2Spektrum DX7
Rado píše: co ty chces, znemoznit ma?
Není třeba. Na tom jsi velmi úspěšně zapracoval sám...
To: ZDZD
Definitivne si ma presvedcil, ze mas uplne vymastenu hlavu. S tebou nie je mozna ziadna objektivna diskusia. Coptery su primarne urcene na natacanie videa a robenie fotiek tam, kde je po tom dopyt. V ramci mojho pozemku nevynimajuc. Ty tu nadalej prispievaj a rozculuj sa nad nesmrtelnostou chrusta. Tvoj nazor ma zaujima a urcite nielen mna tak, ako ci ide elektricka 4 prave na Zlate Piesky, ale zo Zlatych Pieskov. Taku vypovednu hodnotu maju tvoje prispevky.
Definitivne si ma presvedcil, ze mas uplne vymastenu hlavu. S tebou nie je mozna ziadna objektivna diskusia. Coptery su primarne urcene na natacanie videa a robenie fotiek tam, kde je po tom dopyt. V ramci mojho pozemku nevynimajuc. Ty tu nadalej prispievaj a rozculuj sa nad nesmrtelnostou chrusta. Tvoj nazor ma zaujima a urcite nielen mna tak, ako ci ide elektricka 4 prave na Zlate Piesky, ale zo Zlatych Pieskov. Taku vypovednu hodnotu maju tvoje prispevky.
Kamaráde na to že tady máš něco kolem 20. příspěvků jsi drzej jako opice - brzdi a rychle !! Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne čtv 17.07.2014 12:32, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Rado: Názor, že si můžeš na svém pozemku dělat co chceš, není bohužel reálný. Mám vlastní i získané zkušenosti s projektováním, převážně rodinných domků a běžně se potkáváme s tím, že soused ti zakáže umístění oken, která by umožňovala koukat na jeho pozemek. Další zkušenost: Zabil jsem už 2 roky s legalizací klubového letiště, což vzniklo jako důsledek stížností obyvatelky blízké pražské městské části. Jednalo se o změnu územního plánu (změna využití území) a potom dodatečné stavební povolení (postavené stříšky proti nepohodě a bouda pro traktor) Součástí dokumentace musely být Pravidla provozu (s výslovným zákazem létání za určenou hranicí) a taky autorizovaná hluková studie, prokazující, že nedochází u zástavby k překročení ekvivalentní hlukové hladiny(zde 50 decibelů). Nechci strašit, ale pokud by došlo ke stížnostem sousedů (jak hluk, tak to natáčení atd), může se spustit úřední mašinérie. V našem případu to ta paní hnala až k Ombudsmanovi ČR, ten (zástupkyně) uložil příslušným orgánům "konat" a měli jsme o zábavu na 2 roky postaráno. Přitom to letiště je od nejbližších domů více než 200 m.
Naposledy upravil(a) kocour dne čtv 17.07.2014 12:35, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
To: Arda1
Ja ti to napisem takto, on ma zacal urazat prvy, bez zjavnej priciny. Takze tak. A nebavi ma uz ani reagovat na Vas. Nemam na to cas, chut, ani energiu.
Ja ti to napisem takto, on ma zacal urazat prvy, bez zjavnej priciny. Takze tak. A nebavi ma uz ani reagovat na Vas. Nemam na to cas, chut, ani energiu.
- Buckeye-Blitz
Rado píše:To: ZDZD
No vidím, že "diskuze" plynule přešla do osobního napadání a na obzoru je její uzamčení. Podívej, Rado, máš ve Tvém případě dvě možnosti a záleží jen na Tobě, kterou zvolíš:
1) mít podivného souseda za vysokou zdí, nebavit se s ním a chodit lítat jinam (doma už to znáš) a souseda zbytečně nenasírat a žít v klidu Tvé nemovitosti
2) lítat nad svou a sousedovou zahradou, srát souseda a mít peklo denně
zvolíš-li alternativu č.2, pak věz, že časem bude mít co dělat policie i soud (máte oba ideálně našlápnuto). U toho soudu nebude vítězů a Ty i ten soused zasednete na lavici obžalovaných. Škála trestných činů, o kterých bude soud rozhodovat je nebezpečným vyhrožováním počínaje, přes ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a výtržnictvím konče (jak se mezi sebou "podělíte", záleží na vás obou).Ostatně na Slovensku máte podobný zákon jako je náš trestní zákoník.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Rado píše:To: ZDZD
Na co jsou coptery určeny je v tomto případě celkem jedno, ostatně vzduchovka byla taky vyrobena ke střelbě.
Hlavní je jak a kde někdo danou věc používá.
Jestli moje příspěvky pro tebe nemají hodnotu je jedna věc. Jiná věc je, že pro někoho třeba mají. Já tě ani nenapadám, ani neurážím. Pouze jsem ti naznačil, že o sobě tu vypovídáš jen ty sám.
A jestli tomu nevěříš, založ si anketu "Kdo by mne chtěl za souseda?".
A pak se uvidí.
Řekl bych, že si z vás Rado dělá srandu a poťouchle se baví.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul