utahování šroubů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
corona

Re: utahování šroubů

#196 Příspěvek od corona »

DJIvison píše:T..roč bych musel mít povolení registraci členství jenom kvůli tomu, že si chci rekreačně zalítat, ....Zákony na postih v případě nedodržení, spáchání škody, poškození na zdraví či jinak existují už nyní(že je neumí nebo nechtějí využívat je jiná věc), spácháš trestný čin "letounem" nebo přestupek, zabavení věci doličné do vyřešení a basta...g
Já taky určitě nebudu vítat, abych pro občasný povrčení si vzduchem s polítátkem pod 1 kg hmotnosti někde za humny musel být členem a podobně.
Proto taky jsem za to, aby byli eliminování grázlíci, co pro svou přiblblou zábavu ohrožujou ostatní pokud možno hned na místě a působením těch normálnějších vyznavačů hobby.
Ono se ale jaksi neděje - viz např. ten můj příklad.
Tak co s tím?
Když budou všichni jen přihlížet a nikdo nebude schopen udělat zásah, stav se jednou pěkně vyhrotí a pak to přijde.

.
corona

#197 Příspěvek od corona »

hravec píše:
nedá mi to, pojišťovák nejsem a nikdy jsem nebyl a o tom to je stále si pleteš pojmy s dojmy...

...

Aha.
A "likvidátor pojistných událostí" zajisté není pojišťovák, že...?
corona

#198 Příspěvek od corona »

hravec píše:
ty vo*e, ty seš blázen ne? kde to proboha žijeme a kdo to bude platit? fakt fantasmagórie, napiš do parlamentu mebo na lampárnu jaký máš super nápad :!: :?:

Kdo platit?
Třeba ten, kdo si poplatí registraci.
A to třeba ty budeš muset, když budeš chtít točit videa nad vodníma plochama, kde s emůže kdekdo koupat...
tomashr

#199 Příspěvek od tomashr »

hravec píše: jedna z pomalu nejmíň svobodných zemí s největším počtem legálně i nelegálně držených zbraní na světě i se započetím plodů v matkách ... .

Tedy to je snad poprvé, kdy slyším někoho označit držení zbraní za znak nesvobody. Slyšel jsem proti držení zbraní hodně argumentů někdy dementních, někdy dejme tomu i smysluplných, ale konstrukce z předchozího příspěvku je pro mě skutečně novinkou :?

Sorry za offtopic...
corona

#200 Příspěvek od corona »

zdzd píše:Nad lidmi, mimo přímý dohled, autonomní let. Šmytec

"Nad lidma" bych chápal i jako "nad fungující fabrikou, parkovištěm, zástavbou obytných domů, kolejištěm železniční stanice a frekventovaných komunikací".
Nebo se pletu?
Naposledy upravil(a) corona dne pát 01.08.2014 19:59, celkem upraveno 1 x.
hravec

#201 Příspěvek od hravec »

tomashr píše:Tedy to je snad poprvé, kdy slyším někoho označit držení zbraní za znak nesvobody. Slyšel jsem proti držení zbraní hodně argumentů někdy dementních, někdy dejme tomu i smysluplných, ale konstrukce z předchozího příspěvku je pro mě skutečně novinkou :?
Sorry za offtopic...

nic takového jsem nenapsal... možná to tak vyznělo.... nicméně držet zbraň nebo se strachovat že mě někdo někde jen tak sejme je znak svobody? tak si to je američané namlouvají...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
pepin

#202 Příspěvek od pepin »

IMG_3907 - IMG_3910.tif.jpg
IMG_3918.JPG
IMG_3916.JPG
IMG_3912.JPG
těžká nostalgie a neskutečný nervy napípat stařičkou futabičku :D

akci Oblík ale vidím reálně na 4 lidi a to jde o vzdálenost cca 2 km, takže to bych chtěl vidět, jak dá někdo dohromady partu lidí pro jistící přelet FPV pozemními pozorovately připravenými svým vysílačem přebrat řízení na trase třeba 10km, to je podle mého naprosto nereálné, zvlášt pokud by šlo o složitější model a komplikovalo se to třeba 4 servovým křídlem, ono i tak to bude slušná pakárna prokombinovat obsazení kanálu v kombinaci třeba Futaba-Graupner a nutný trimovací let každého učastníka.

Co se týče toho plánovaného přeletu, s lidma okolo mě přesně za rok v termínu poslední plný červencový týden, kdy je tady modelářská dovolená, ted na podzimním víkendu asi proběhne spíš nějaká osahávací zkouška a ladění komunikačních nedostatku.

pokud by se ale dala dohromady parta lidí tady z mánie, není problém, stačí tomu věnovat jeden víkend, v pátek ve skleníku nadatlovat model do vysílače, v sobotu dopoledne trimovací zálety, vysílač na 35 příslušný kanál, který zatím není daný, nabitý mobil s kreditem kuli komunikaci a k sobě vždy partáka-partačku pro komunikaci přez ten mobil, řídit model a současně telefonovat je nesmysl.

pozice pilotu určí losování, každý napíše na učtenku číslo svého mobilního telefonu a vloží do tomboly, startovací pilot se určí třeba přez zlomenou sirku, kdo si ji vytáhne, bude startovat, pak vytáhne učtenku s telefonním číslem z tomboly, prozvoní a tím určí druhého v řadě a tak pořád dál, poslední dostane pak telefon i na prvního, aby bylo možné zase akci ukončit.

startovné by mělo pokrýt případné rozšmelcování modelu, aby se mohl koupit znovu na další akci---trup easyglidera a případně baterky, zbytek asi bude zase použitelný a s partou lidí dohledatelný, takže odhaduji řádově částku pod 2k, pokud se nic nerozmlátí, kdo odjede po akci domu, bude mu startovné vráceno, kdo zustane do neděle bude si startovné užívat ve skleníku ze startovacího učtu, než se to prožere, propije .

Debaty o nebezpečnosti této ptákoviny odmítám, jediný nebezpečný usek je přelet hlavní silnice na Most, tam převezme model pilot nad polem na jedné straně a předá model na druhé straně, pole jsou posekaný a obydlené oblasti absolutně mimo dosah modelu.

podle počtu učastníku a aktuálního počasí --větru by byla zvolena trasa, bud přímka--doletět někam, nebo čtverec a létat to na několik kol

vlastně by to mohl být takový jiný tématický sraz RC maniaku :D

já to vidím optimisticky, maximálně se to ero rozšmelcuje :lol:

pokud by byl z vaší strany o učast zájem, otevřel bych pro to samostatné vlákno.
hravec

#203 Příspěvek od hravec »

no nevim nevim a asi ani vy nevíte kdo všechno to tu může číst, abyste nerazili když vás někdo v "dobré víře" udá, ani bych se tu některým nedivil, někteří jsou tu na to adepti... raději bych se být vámi domlouval přes SZ ...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
DJIvison

#204 Příspěvek od DJIvison »

A definice " autonomní let " ?
Zpětný návrat pomocí GPS v případě ztráty signálu a pod. ?
V tom případě bych nesouhlasil.
hotové
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
hravec

#205 Příspěvek od hravec »

DJIvison píše:Zpětný návrat pomocí GPS v případě ztráty signálu a pod. ?

tím je nejspíš myšleno let z bodu A přes několik dalších bodů do bodu X předprogramovaně, bez zásahu pilota např. pomocí waypoint Ground Station systemu Requires DJI 2.4G Bluetooth(R) Datalink

nouzový návrat je modifikace, bezpečnostní modifikace a pokud někdo mluví o zákazu a nutnosti okamžitého FS v místě nestandardního stavu je blázen a hazardér, pokud tedy nenařídí autodestrukci stroje s rozptylem na atomy nebo jen prachsprostou FS sublimaci koptéry (sublimace je skupenská přeměna, při které se pevná látka mění na plyn, aniž by došlo k tání pevné látky, tedy bez průchodu kapalnou fází)
graup15

#206 Příspěvek od graup15 »

re..Pepin

To bude děsná prdel..rozhodně přijedu. No a hlavně přiletím a a pokud nahlásíš letovou výšku,poletím za váma.
Ale neřeknu kde budu startovat..neb mi nějaký sráč z Rc-maie na tuty udá. Rozhodně mi, ale neuvidíte a to ani dalekohledem s hodně velkým přiblížením ..:-)
corona

#207 Příspěvek od corona »

DJIvison píše:A definice " autonomní let " ?
Zpětný návrat pomocí GPS v případě ztráty signálu a pod. ?
..

A třeba právě takový případ může být zatraceně nebezpečný.

Na okraji města z loučky odstartuje koptér. Kopterář zazmatkuje, stroj odfrčí za dvanáctipodlažku.
Tam ztráta signálu, vydá se na souřadnice startu.
Prásk do okna v 10. patře.

.
pepin

#208 Příspěvek od pepin »

hravec píše:no nevim nevim a asi ani vy nevíte kdo všechno to tu může číst, abyste nerazili když vás někdo v "dobré víře" udá, ani bych se tu některým nedivil, někteří jsou tu na to adepti... raději bych se být vámi domlouval přes SZ ...

absolutně nevidím rozdíl v tom, jestli se domlouvám s udavačem--NEVÍM ČEHO A PROČ veřejně, nebo s ním komunikuji přez SZ :lol:
hravec

#209 Příspěvek od hravec »

to je pravda, udavač provokatér se tomu říká... ale bez odvahy není vítězství a ani prvenství ... Pionýři na Aljašce by mohli vyprávět a taky mezi nimi byli udavači a lupiči ...
pepin

#210 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:re..Pepin

To bude děsná prdel..rozhodně přijedu. No a hlavně přiletím a a pokud nahlásíš letovou výšku,poletím za váma.
Ale neřeknu kde budu startovat..neb mi nějaký sráč z Rc-maie na tuty udá. Rozhodně mi, ale neuvidíte a to ani dalekohledem s hodně velkým přiblížením ..:-)

zkus zblbnout kluky z Bubákova, popučujte 3 vysílačky se syntézou a ten Oblík a zpět dáme už ted na podzim , od tebe očekávám, že to budeš točit zpět přez FPV až nad Hazmburgem, kam bych i já chtěl jednou doletět, ale to odhaduji tak na 60 učastníku :lol:

ale jde to v pohodě přez pole a lesy, jel jsem tu trasu na kole a v podstatě tenkrát mě to právě posedlo, zkusit to nějak vymyslet s RC přeletem, ale já se tenkrát upnul na přelet z kabria jedním vysílačem a to je nereálný nesmysl, páč legálně to není košer, navíc je to po silnici trasa cik cak.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“