Jaký vrtulník pro začátek
Re: První vrtulník pro začátečníka
Založil jsi asi stejné desáté vlákno, snaž se hledej témata co potřebuješ třeba tady viewforum.php?f=102 a jestli chceš lítat občas, tak si kup zase dvourotor ten lítá skoro sám. Nejlacinější slušná heli je,podle mě,je blade 200x na občasné polítání dobry, ale je tu ale, ta dvoustovka nelítá sama, musí se řídit a to pořád a to je ten problém u tebe naučit se létat netrvá měsíc ani dva jen viset ti bude trvat ty dva měsíce, možná i déle. začni číst na tomto foru je tu toho dost na to aby jsi dospěl k tomu jestli si máš začít s tímto koníčkem nebo ne, ale přehlídni reakce na toho blade 200 budou rozdílné, kdyby byl před čtyřmi lety, tak Já bych s ním začal. než jsem to sesmolil tak tady je hafo návrhů
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Pokud je myšlen Blade 200 SR X, tak můžu jen doporučit. Sice je o něco dražší, ale pro začátečníka super. Měl jsem malé 6-ti kanály, to jsou neposedlé mršky. S Bladem je to naprosto pohodové a relax polétání. Navíc je možno vybrat tři mody létání(nováček, pokročilý, expert). Výdrž ve vzduchu kolem 12 min. Do dvourotoru bych nešel, to by mě asi za chvíli nudilo.
Děkuji za rady
A když už bych pro začátek vzal ten 2-rotor do 4000Kč. Jakou značku by jste mi doporučili?
Mě právě zaujal MJX F-39. Vzhledem a velikostí.
A když už bych pro začátek vzal ten 2-rotor do 4000Kč. Jakou značku by jste mi doporučili?
Deawon píše:Děkuji za rady
Může byt, je to čtyř kanál,ale počítej s tím že venku při větru jako je dnes to moc nepoletí.kdyby jsi chtěl přesedlat na jednorotory, tak zapomen na to co budeš mít odlítáno na dvourotorech, budeš začínat od nuly.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- MarthiR
Asi bych šel být tebou opravdu někam kde se vrtulníky provozují ať víš do čeho deš.Za sebe ti doporučím prvně koupit simulátor na to tvůj rozpočet bude stačit, budeš si vše moct ošahat a vyzkoušet, je to nejlevnejší cesta.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký vrtulník pro začátek
Simulátor je nejlevnější investice. Vřele doporučuji. Jinak ty dvou rotory nedoporučuji. Začal bych simulátorem a pak minimálně heli třídy 450 a větší. Pěkně s tréninkovým křížem.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Dovolte abych Vám zde napsal mé zkušenosti.
Tak jako každý jsem chtěl mít heli umět lítat a aby to moc nestálo.
Tak to shrnu co jsem si koupil během půl roku:
Začal jsem Easycopter V4.5 COLIBRI PRO - nekupovat je to hračka pro 10ti leté. A hned omrzí.
Proto jsem strávil mnoho času na rcmanii a pročítal jednotlivé vlákna. Rozhodoval jsem se co koupit. Mnoho lidí radilo velký vrtulník, ale nikomu ze začínajících ani mě se nechtělo do toho investovat. Proto jsem se díval po něčem menším jako Blade 130x, MCP.... Navíc 1000lidí a 1000názorů.
Tak jsem prodal colibryho a koupil simulátor Phoenix, DX6i. Jo dobrý na začátek, ale to mě moc nebaví sedět doma v tak hezkém počasí.
Tak jsem si koupil Blade 130X je to taková neposedná heli a stále jsem měl strach, že ji něčím ublížím jak při nošení tak při dávání baterky. Navíc co pád to ozubené kolečko v háji a jiné díly.
Blade jsem prodal a sehnal si staršího MINI PROTOSE. Vrtulník je proti 130x takový velký, bytelný, vše je pevné a opravdu dobře zpracované (už se nebojím na něj sáhnout). Vložím do něj baterii a zkusím první let. Už ten zvuk to má úplně jiný a tak ho pomalu zvednu do vzduchu. Říkám si co je jak to, že to nelítá ze strany na stranu jak ta malá mrcha? I když začínám a učím se vyset tak až nyní mám opravdu pocit, že vrtulník řídím. Při každém letu mám z něho opravdu radost. I když nelítám žádné akro a jen visím popřípadě polítávám dopředu a dozadu. Při vzlétání a sedání si už věřím tak, že se učím pomalu na poli a jde to. Sim je fajn, ale prostě mě nebere a tak ho zapínám jen když je venku hnusně.
130x není špatné heli, ale na začátek mi prostě nesedla. Možná se k ní někdy vrátím až se bud uněkdy v budoucnu bát hodit MP do invertu. To je daleká budoucnost
Když si vezmu kolik jsem do toho dal předtím než jsem došel k použitému miniprotosovi. Tak jsem si ho mohl nyní koupit i nový. Ale tuto cestu si prostě musí opravdu každý vyšlapat sám
Tak jako každý jsem chtěl mít heli umět lítat a aby to moc nestálo.
Tak to shrnu co jsem si koupil během půl roku:
Začal jsem Easycopter V4.5 COLIBRI PRO - nekupovat je to hračka pro 10ti leté. A hned omrzí.
Proto jsem strávil mnoho času na rcmanii a pročítal jednotlivé vlákna. Rozhodoval jsem se co koupit. Mnoho lidí radilo velký vrtulník, ale nikomu ze začínajících ani mě se nechtělo do toho investovat. Proto jsem se díval po něčem menším jako Blade 130x, MCP.... Navíc 1000lidí a 1000názorů.
Tak jsem prodal colibryho a koupil simulátor Phoenix, DX6i. Jo dobrý na začátek, ale to mě moc nebaví sedět doma v tak hezkém počasí.
Tak jsem si koupil Blade 130X je to taková neposedná heli a stále jsem měl strach, že ji něčím ublížím jak při nošení tak při dávání baterky. Navíc co pád to ozubené kolečko v háji a jiné díly.
Blade jsem prodal a sehnal si staršího MINI PROTOSE. Vrtulník je proti 130x takový velký, bytelný, vše je pevné a opravdu dobře zpracované (už se nebojím na něj sáhnout). Vložím do něj baterii a zkusím první let. Už ten zvuk to má úplně jiný a tak ho pomalu zvednu do vzduchu. Říkám si co je jak to, že to nelítá ze strany na stranu jak ta malá mrcha? I když začínám a učím se vyset tak až nyní mám opravdu pocit, že vrtulník řídím. Při každém letu mám z něho opravdu radost. I když nelítám žádné akro a jen visím popřípadě polítávám dopředu a dozadu. Při vzlétání a sedání si už věřím tak, že se učím pomalu na poli a jde to. Sim je fajn, ale prostě mě nebere a tak ho zapínám jen když je venku hnusně.
130x není špatné heli, ale na začátek mi prostě nesedla. Možná se k ní někdy vrátím až se bud uněkdy v budoucnu bát hodit MP do invertu. To je daleká budoucnost
Když si vezmu kolik jsem do toho dal předtím než jsem došel k použitému miniprotosovi. Tak jsem si ho mohl nyní koupit i nový. Ale tuto cestu si prostě musí opravdu každý vyšlapat sám
Easycopter V4.5 COLIBRI PRO ---> Phoenix, DX6i ---> Blade 130X ---> Mini Protos
Je lepší Blade 130x + Spektrum nebo Blade 200 SR X + LP6DSM
Dobrý den jsem začátečník mám málo zkušeností z čínského (šm**da).
Je lepší Blade 130x
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/584360/
nebo, Blade 200 SR X
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Blade-200-SR-X-RTF/582894/
Předem děkuji za odpověď popřípadě i za užitečné rady.
Dodocz
Je lepší Blade 130x
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/584360/
nebo, Blade 200 SR X
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Blade-200-SR-X-RTF/582894/
Předem děkuji za odpověď popřípadě i za užitečné rady.
Dodocz
Re: Je lepší Blade 130x + Spektrum nebo Blade 200 SR X + LP6
Spíš je otázka co od toho očekáváš Ty.
130 je šestikanál, o hodně náročnější na pilotáž a 3D. 200 je klidný čtyřkanál. Osobně jsem měl o trochu menší 6-kanál MCPX a potom přešel na ten Blade 200 SR X. Nemám žádné velké nároky a ta 200ka mi bohatě stačí. Naprosto poklidné polétání. Samozřejmě čekám názory od jiných, že nic jiného jak 6-ti kanál nemá cenu, že vše ostaní jsou jen hračky... Taky jsem si to myslel (po přečtení zdejšího fora), ale chce si to asi osobně vyzkoušet, koupit nějaký bazarový a pak se rozhodnout.
130 je šestikanál, o hodně náročnější na pilotáž a 3D. 200 je klidný čtyřkanál. Osobně jsem měl o trochu menší 6-kanál MCPX a potom přešel na ten Blade 200 SR X. Nemám žádné velké nároky a ta 200ka mi bohatě stačí. Naprosto poklidné polétání. Samozřejmě čekám názory od jiných, že nic jiného jak 6-ti kanál nemá cenu, že vše ostaní jsou jen hračky... Taky jsem si to myslel (po přečtení zdejšího fora), ale chce si to asi osobně vyzkoušet, koupit nějaký bazarový a pak se rozhodnout.
Díky za tvůj názor mám vybraný oba já zatím neumím létat vůbec. Někde se píše že je 130x vhodná i pro začátečníky + v bazaru jsem nasel verzi v kufru s dx6i a 4 akumulátorama za 5,5 K. 200 jsem našel za 4,2 K, ale jen s LP6DSM SAFE 2.4GHz, když si budu chtít později koupit jiný model tak tato stačit nebude a budu muset koupit jinou, našel jsem bazarovou kolem 2,7 K, tak nevím v co se rozhodnout jestli lepší vysílač nebo stabilnější model ve vzduchu. Snad mi někdo můj problém pomůže vyřešit.
Dodocz
Dodocz
Blade 200 SR X je hodně stabilní počin určen pro naprosté začátečníky (píše výrobce). Já si myslím že tě vlastně nic užitečného nenaučí
páč plnokrevník 6ch chová a ovládá úplně jinak.
130X je zase až moc živá potvůrka
zato citlivá na případné rány. Pro začátek potřebuješ otloukánka s chováním dospělého kvedláku
pořiď tedy Blade MCPX V2 (BL ne) hodně naučí a náhradní díly jsou i cenově dostupné. Pak postupně přejdeš na nějakého T-Rex nebo jeho klona.
130X je zase až moc živá potvůrka
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
DX7
Ahoj, jaký je rozdíl mezi tím MCPX V2 a (BL)
Zatím jsem hledal 20 min po českých bazarech, našel jsem zatím jen jeden a dost těch bl, tak mě zajímá jaký je mezi nimi rozdíl a vysílač by jsi mi k tomu doporučil (mne se líbí Spektrum DX6i)
Díky za odpověď
Dodocz
Zatím jsem hledal 20 min po českých bazarech, našel jsem zatím jen jeden a dost těch bl, tak mě zajímá jaký je mezi nimi rozdíl a vysílač by jsi mi k tomu doporučil (mne se líbí Spektrum DX6i)
Díky za odpověď
Dodocz
BL je novější model, má oba motory střídavý což je lepší na celkové životnosti opotřebením a výkonu, ale zvládnout ho vyžaduje už mít něco nalétáno. V2 je klasika která má ještě stejnosměrné motory. Nemají takovou životnost odejdou kartáče nebo uhlíky, přesto motorky docela vydrží kolem 250 aku, vrtulníček je mnohem klidnější lépe ovladatelný, tedy pro začátečníka zvládnutelný a vydrží celkem drsné zacházení.
http://petsild.rajce.idnes.cz
DX7
DX7
Dodocz píše:Ahoj, jaký je rozdíl mezi tím MCPX V2 a (BL)
Díky za odpověď
Dodocz
Dx6(nová) je dobrá volba
A mcpx je jedno který vemeš jdou nastavit na tupo oba dva
Ale je pravda že MCPX V2 je klidnější
Ja by som išiel na tvojom mieste rovno do BL, dá sa nastaviť pekne na kľudné lietanie znížením otáčok cez krivku + poprípade expo, pretože ja som lietal s kamarátovým obyčajným a to bolo trápenie, zadok utrhávo, musel som s nim narábať v rukavičkách, aby sa neodtrhol, jasné že na úplný začiatok by stačil, ale rátaj že ako sa budeš zdokonalovať tak sa ti bude zdať slabý, ja sa s BL-kom rád odreagujem, pretože človek lieta pár cm nad zemou v pohode čo si s Protosom také prízemné parádičky nedovolím, nakladám mu ako sa dá, zniesol by som aj väčší výkon ale hlavne keby lepšie držal zadok, lebo pri nakladačke sa vie odtrhnúť, ale je to o niečom inom ako klasika. Ceny dielov sú premrštené, ale v tejto kategórii asi nemá konkurenciu, ja som naň kúpil nerozbitnú kabínku a podvozok a € pekne šetria.