DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
wuuud

Re: DJI NAZA pokračování

#1021 Příspěvek od wuuud »

Ahoj,
mám problém, pročetl jsem tisíce příspěvků a nikde jsem nenarazil na něco podobného.
Mám FW f550, Naza M V2 a nechtějí se mi točit motory, v obslužném softwéru v záložce basic - aircraft chci dát motor test, jenže ani jeden motor se ani nehne. Pokud v záložce tools dám restore default settings tak motor test funguje, ovšem jen bezprostředně potom, pokud odpojím baterku a zase zapojím tak motory zase nic. Motory se nespustí ani při arming. Ale vždy (samozřejmě pokud mám koptéru zapojenou k PC) v softvéru vidím výchylky z vysílačky a jdou mi přepínat letové mody (atti, gps atti, manual), chytám více jak 6 družic.
Včera jsem koptéru dostavěl a vše bylo skoro v pořádku, dokonce jsem se i lehce vznesl ovšem hned potom se prudce roztočila a spadla. Od této chvíle mám tento problém.
wuuud

#1022 Příspěvek od wuuud »

Dříve jsem létal jen s jednoduchou kvadrokoptérou.
Díky za jakoukoli radu
JosefSvejk

#1023 Příspěvek od JosefSvejk »

Počet satelitů nemá na nic vliv. Zkoušel jsi to i v režimu manual? Takhle se to špatně interpretuje, nemohl bys natočit video, jak se snažíš s tím strojem vzlétnout? Nemáš na vysílačce třeba omylem zapnutý throtle lock (nebo podobnou funkci)?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
wuuud

#1024 Příspěvek od wuuud »

zkoušel jsem i manual, throtle lock nemám, a na video nemám prakticky nic co natočit, protože se mi ty motory nerozjedou ani při testu a v tom softwéru vidím jak přidávám plyn i to, že to naza vnímá, jelikož to posílá do PC, ovšem po odpojení jakoby nic
wuuud

#1025 Příspěvek od wuuud »

A zapomněl jsem se zmínit, že jsem na chatě, kde je pouze mobilní internet s nejnižším a vypadávajícím pokrytím, tedy upload čehokoliv pro mě nepřipadá v úvahu
Díky za pomoc s upřesněním mé situace a za tvůj zájem
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od MarkAurel »

Prejdi vsetko postupne kalibracia plynu na regloch v gui mrkni ci nemas dake reverzi a samozrejme si pozri spravne poradie zapojenia motorov do nazi raz som sa tak trapil a mal som prehodene kable dvoch motorov. V TX nemas nejake mixi alebo nieco nastavene?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
wuuud

#1027 Příspěvek od wuuud »

Tak jsem to všechno projel a je to v pořádku, mixy nemám.
Dík
JosefSvejk

#1028 Příspěvek od JosefSvejk »

Zkoušel jsi odarmovat motory všemi způsoby?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Oldass

#1029 Příspěvek od Oldass »

Taky si myslím, že na odarmování používáš špatný pohyb ovladači, resp. že máš ovladače invertované, prohozené ...
wuuud

#1030 Příspěvek od wuuud »

Projistotu jsem zkusil všechny možný pohyby a nic a podíval jsem se na reverzy ale mám to tak jako vždy, u letadla se mi to nikdy nestalo, až teď u koptéry.
Vlasta2

#1031 Příspěvek od Vlasta2 »

tak další víkend a také další test. Výsledek neutěšený..... Opět jsem tedy testoval NAZU a tentokrát (naprosto netuším proč) se podařilo, aby se udělal zápis polohy ještě před odarmováním. Nic jsem nezměnil, jen to prostě najednou jde. V každém případě, netuším co se to zapsalo, protože určitě se to zapsání uskuteční jen jednou. Zkoušel jsem to asi 5x.
Po zapsání mám na obrazovce azimut - nic, kosočtverec - nehybný /mrtvý), nastartuji motory a v ten okamžik se objeví azimut a kosočtverec oživne. Problém je v tom, že se to stále pohybuje. Azimut se pomalu přičítá a pak odečítá v rozmezí cca 100 stupňů a kosočtverec se pohybuje zhruba stejně a nenašel jsem způsob, jak docílit toho, že azimut bude stálý - koptéra se nevznáší - sedí s motory na volnoběh na zemi a to samé ten kosočtverec. Tuší někdo, kde je zakopaný pes ? Mořím se s tím už druhý víkend a pořád nic. (počet satelitů cca 7-8)
Díky za reakci .....
OK2BUH

#1032 Příspěvek od OK2BUH »

Já nemám Nazu a netuším co tam máte za kosočtverce, ale myslím, že to je normální drift GPS. I když koptéra stojí na zemi, tak pomyslně pendluje o několik metrů kolem zapamatovaného bodu a azimut se musí měnit.
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1033 Příspěvek od celestyn »

wuuud píše:Ahoj,
mám problém, pročetl jsem tisíce příspěvků a nikde jsem nenarazil na něco podobného.
Mám FW f550, Naza M V2 a nechtějí se mi točit motory

Zkus napipat na vysilaci trim plynu uplne dolu a pak udelej kalibraci.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
Vlasta2

#1034 Příspěvek od Vlasta2 »

kosočtverec je symbol, který stejně jako azimut a další se mi zobrazuje na monitoru přes iOSD mini, které tam mám. Vidím tam výšku, rychlost, počet satelitů, napětí baterky atd.
GPS modul má určenou přesnou orientaci umístění na rámu - myšleno směr , takže se mi trochu nezdá, aby mi azimut "driftoval" (např.) od 180 do 360 stupňů. Měl by ukazovat polohu (si myslím) koptéry, resp. azimut kam ukazuje čumák rámu. Kdyby ten drift byl normální, tak to tam vůbec nemusí být, protože přesnost kompasu, který ukazuje + - 90 stupňů není přesnost, ale nějaká chyba. To se za letu nedá k ničemu použít. Kosočtverec by měl být ve středu obrazovky (před vzletem a podle toho jak se koptéra točí, tak se pohybuje od toho středu - jde o grafické znázornění rotace stroje od startovací polohy (směru) . Jsem schopen připustit nepřesnost kompasu + - 3-5 stupňů, ale víc by to určitě nemělo být. Takže něco musí být špatně, jen nevím co ... :(
dt

#1035 Příspěvek od dt »

Vlasta2 píše:kosočtverec je symbol, který stejně jako azimut a další se mi zobrazuje na monitoru přes iOSD mini, které tam mám. Vidím tam výšku, rychlost, počet satelitů, napětí baterky atd.
GPS modul má určenou přesnou orientaci umístění na rámu - myšleno směr , takže se mi trochu nezdá, aby mi azimut "driftoval" (např.) od 180 do 360 stupňů. Měl by ukazovat polohu (si myslím) koptéry, resp. azimut kam ukazuje čumák rámu. Kdyby ten drift byl normální, tak to tam vůbec nemusí být, protože přesnost kompasu, který ukazuje + - 90 stupňů není přesnost, ale nějaká chyba. To se za letu nedá k ničemu použít. Kosočtverec by měl být ve středu obrazovky (před vzletem a podle toho jak se koptéra točí, tak se pohybuje od toho středu - jde o grafické znázornění rotace stroje od startovací polohy (směru) . Jsem schopen připustit nepřesnost kompasu + - 3-5 stupňů, ale víc by to určitě nemělo být. Takže něco musí být špatně, jen nevím co ... :(

Neverici Tomasove museji udelat pokus. Prelet se strojem par desitek metru od home position, posad to na zem, nechej bezet motory a pozoruj to znova. :wink:
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“