utahování šroubů
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: utahování šroubů
Kdyz uz mluvime o porusovani, tak u nas na letisti asi 14dni z5 letel nejaky singl letac napric koridorem startujicimu vrtulniku. Do 15min tam bylo rizeni letoveho provozu a policie s blockama....
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
JirkaA píše:
Možná by stálo za to udělat si na to vlastní téma. Tady je to fakt trochu mimo...
s tím samozřejmě souhlasím, ale přišlo mi to zatím zbytečné, když šlo pouze o momentální nápad na urovni zabijačka bez čuníka, tak jsem se o tom v tomto vláknu pouze zmínil .
pokud mi admini zhodnotí tu ptákovinu jako ještě v mezích předpisu a legislativy a nepřijde Vám nevhodné to zde veřejně řešit, samozřejmě to vlákno rád otevřu samostatně už jen z toho duvodu, že by se tady asi pár lidí té ptákoviny rádi zučastnili, páč já si nemohu pomoct, ale byla by to vážně fajn kolektivní sranda zábava.
JirkaA píše:Klidně to otevři, nevidím v tom nic ilegalniho.
Ok a díky, otevřu to v elektrovětroních s tím, že je to posvědcené RC mánií, tudíš asi nejspíš legální, i když trochu neobvyklé.
pepin píše:
možná je i ukecám na další akci----potřebuji sem ještě dovalit žulový hraniční kámen, muj karavanový soused je Němec, tak bych to tady nějak rád oddělil
Tak žulovej hraniční kámen neklapnul, ale alternativní řešení je pro mě naprosto dostačující, dnes má dorazit autobusem maželka, tak doufám, že bude nadšená, že jsem ji do tohoto projektu tak nenásilně zakomponoval
-
Václav Procházka
Pepine, prosímtě nezasírej toto vlákno příspěvkami, které nemají s tématem, nic společného.
A není to nakonec jedno?
Pepin se aspoň snaží rozproudit nějakou zábavu. A,že je s ním prdel neskutečná:-)
Pepin se aspoň snaží rozproudit nějakou zábavu. A,že je s ním prdel neskutečná:-)
Já si myslím, že šrouby se bohužel utahují úplně někde jinde a s tím asi bohužel naděláme úplný hnědkový. Takže trocha humoru od Pepina neuškodí...
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Smetiště píše:Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo...
Pokud chce někdo "utahovat šrouby" vážněji, chce to solidní téma v jiném chlívečku.***
Si tak myslím...
*** a taková témata tu již jsou.
jyrry.webnode.cz
Václav Procházka píše:Pepine, prosímtě nezasírej toto vlákno příspěvkami, které nemají s tématem, nic společného.
omlouvám se a chápu, že modelářské forum by se opravdu mělo věnovat pouze modelářské tématice.
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
-
Václav Procházka
Václav Procházka píše:Na semináři ÚCL padnul jeden z dotazů, jestli se smí používat v copterách GPS - jednoznačná odpověď ÚCL - nesmí. Musí být vyjmuta a trvale odpojena. Pokud chce uživatel používat GPS v coptéře, jediná cesta je registrace coptéry a pilota. K těmto rozhodnutím nutí okolnosti - (poslední měsíc je mapováno 13 ulétnutých copter v ČR).
Tak jsem kouk na začátek, na základě čeho ty ulétnuté koptéry někdo počítá a nahlašuje UCL ?
Mě taky ulítla, ale nebylo to GPSkou/našel jsem ji/, ale mým zmatkováním za poryvu větru, kam to mám nahlásit ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
- gardenroute
Bral bych to s velkou rezervou, a bude to jen to, že to na sebe tady mnozí sebenapráskali, s nadějí, že se tady dočkají pomoci. Bohužel je mnozí zde, kterým v životě žádné letadlo nespadlo, neulétlo, neporouchalo se tad. jen zostouzeli, okřikovali, výhaněli z tohoto fora s tím, že je jen pro vyvolené, no a někteří je pravděpodobně i bez skrupulí staročesky napráskaliDJIvison píše:...Tak jsem kouk na začátek, na základě čeho ty ulétnuté koptéry někdo počítá a nahlašuje UCL ?...Mě taky ulítla, ale nebylo to GPSkou/našel jsem ji/, ale mým zmatkováním za poryvu větru, kam to mám nahlásit ?...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka píše:Na semináři ÚCL padnul jeden z dotazů, jestli se smí používat v copterách GPS - jednoznačná odpověď ÚCL - nesmí. Pokud chce uživatel používat GPS v coptéře, jediná cesta je registrace coptéry a pilota.
To je zastaralá informace, která v současnosti již neplatí. Dle současných předpisů nic nebrání tomu, aby na palubě multikoptéry byla funkční GPSka a dokonce ani tomu, aby byla použita pro automatický let pod dohledem pilota za předpokladu, že má pilot možnost kdykoli převzít řízení tj. přepnout z automatického letu na ruční řízení. Přitom pro rekreační létání s takto vybavenou multikoptérou do 20 kg pilot nepotřebuje žádné individuální povolení ani registraci ÚCL jelikož generálním povolením pro tyto případy je doplněk X v rámci leteckého předpisu L2 a registrace pilota ani multikoptéry se v těchto případech neprovádí.
DJIvison píše:na základě čeho ty ulétnuté koptéry někdo počítá a nahlašuje UCL ?
Havárie a podobné incidenty multikoptér se hlásí na základě povinností definovaných v článku 17 doplňku X v návaznosti na popis postupu hlášení, který je stanoven v ustanovení 4.12 předpisu L 13. Vztahuje se to však pouze na ty, kteří mají uděleno individuální povolení k létání od ÚCL, a to potřebuješ mít jen pokud bys létal s multikoptérou za účelem výdělečné činnosti a nebo pokud by měla vzletovou hmotnost přes 20 kg.
DJIvison píše:Mě taky ulítla, ale nebylo to GPSkou/našel jsem ji/, ale mým zmatkováním za poryvu větru, kam to mám nahlásit ?
Pokud létáš s multikoptérou do 20 kg jen rekreačně a nemáš od ÚCL uděleno individuální povolení k létání pak se to nikam nehlásí.
Nicméně i když to nemusíš nikam hlásit i přesto je vhodné se velmi důkladně zamyslet nad tím cos udělal špatně ohledně zabezpečení multikoptéry proti ulétnutí obecně při různých kritických situacích a v tomto ohledu pak zejména to zda jsi nemohl využít nějaké nastavení řídící desky, které by i v případě ztráty spojení zabezpečilo například její automatické přistání. Do budoucna může dojít k podobnému úletu znovu a je tedy vhodné uvažovat o lepším zabezpečení proti úletu dříve než dojde k nějakému vážnějšímu incidentu pokud se nejedná jen o nějakou pidihračku, ale o mutikoptéru, která by už mohla někomu i dost ublížit.