to místo, kde blbnu a zahradničím je z větší míry jílovitá puda,nahrnutá na svažující se asfaltové parkoviště kde se místy vubec nedaří udržet tak trochu normální trávník, zkoušel jsem dosejvat, ale absolutně se nechytil, jediný zpusob, jak v některých místech mít trávník, bylo vyrejpnout vrstvu jílu, jinde strhnout trávníkový koberec a přenést na to místo, to ale funguje někdy pouze jednu sezonu a druhou sezonu po zimě, je to místo zase takový nijaký, jde o lokalitu s minimálními deštovými srážkami.
pak bych potřeboval poradit s nějakou rychle pnoucí rostlinou, která se ale nerozmnožuje výtrusama ,ale pouze mechanickým přesazením a vybrat nějaké trvalky, které by v tomto sušším prostředí mohli tak nějak fungovat samy o sobě .
pokud je tu někdo i odborník na zahradní uchylě překroucené bonsae a bylo by reálné, ji v těchto primitivních podmínkách udržet při životě a postupně tvarovat, no to bych se podělal blahem.
PS: vždy ale vzhledem k veřejně přístupnému pozemku musím i zohlednit cenu, kterou jsem ochotný zaplatit s tím vědomím, že reálně hrozí, že se moje investice někdo v pondělí přemístí na uplně jinou zahradu
v zásadě ale řeším nejvíc tu trávu, nevím jaký semeno, nebo jestli hnojit, nebo jestli strhnout ten jíl a dosypat to nějakou--vím prd jakou zeminou.