Literatura pro elektronika začátečníka

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LittleFalco

Literatura pro elektronika začátečníka

#1 Příspěvek od LittleFalco »

Před časem jsme začal bastlit jednoduché věci podle schémat a čím dál tím víc mi začíná vadit, že nevím, proč a jak to funguje. Čumím do toho jak husa do flašky a nemůžu pochopit, proč je někde zrovna takový a ne makový odpor, kondík, jak se to počítá, navrhuje atp. Nemáte někdo tip na literaturu pro začátečníka, ve které jsou tyhle základy srozumitelně popsané, ze které bych tohle nastudoval a pochopil? V internetových obchodech je toho tuny, ale po pravdě vidím jenom obálku - tak nevím, co vybrat, aby to bylo popsané nějak polopaticky.
Díky.
Zpátky doma, v kopcích :-)
peca001

Re: Literatura pro elektronika začátečníka

#2 Příspěvek od peca001 »

Ahoj

Než jsem šel na střední tak jsem řešil podobný problém. Pro mne byla nejlepší knížka "Elektronika tajemství zbavená - Kniha 1: Pokusy se stejnosměrným proudem". Jsou tam opravdu základy a nejen teorie, ale i pár jednoduchých "pokusů/zapojení". Měl jsem asi 3 nebo 4 knihy, ale ani jednu jsem nebyl tenkrát schopen dočíst, protože principy byly popsány většinou složitým a nesrozumitelným způsobem. U této knihy to byl pravý opak.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

Začínal jsem s knihou "Čermák - Kurs polovodičové techniky - SNTL 1976" - můžu ti ji zapůjčit, klidně na delší dobu.
Jo, a dobrá je "Sláva Nečásek - Radiotechnika do kapsy - SNTL 1981", taky můžu poslat.
jyrry.webnode.cz
LittleFalco

#4 Příspěvek od LittleFalco »

jyrry píše:Začínal jsem s knihou "Čermák - Kurs polovodičové techniky - SNTL 1976" - můžu ti ji zapůjčit, klidně na delší dobu.
Jo, a dobrá je "Sláva Nečásek - Radiotechnika do kapsy - SNTL 1981", taky můžu poslat.

Nejjistější cesta, jak se zbavit knížky je někomu jí půjčit :D Díky za nabídku, za dva týdny už budu snad natrvalo v ČR, tak se ozvu a zastavím s nějakou důstojnou flaškou :wink:
LittleFalco

#5 Příspěvek od LittleFalco »

peca001 píše:Ahoj

Než jsem šel na střední tak jsem řešil podobný problém. Pro mne byla nejlepší knížka "Elektronika tajemství zbavená - Kniha 1: Pokusy se stejnosměrným proudem". Jsou tam opravdu základy a nejen teorie, ale i pár jednoduchých "pokusů/zapojení". Měl jsem asi 3 nebo 4 knihy, ale ani jednu jsem nebyl tenkrát schopen dočíst, protože principy byly popsány většinou složitým a nesrozumitelným způsobem. U této knihy to byl pravý opak.

Super, díky za tip. Zkusím technickou knihovnu. Aleš
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“