Váha na motor

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Lark

Re: Váha na motor

#16 Příspěvek od Lark »

Doporučená je 9 x 4,7". To může být důvod proč to netáhne.
Cooper

#17 Příspěvek od Cooper »

Lark píše:Doporučená je 9 x 4,7". To může být důvod proč to netáhne.

To si nemyslím jinak by nebyla součástí balení sklopná 7x6 je to dvojka Easystar
Letadlo řídí mě a ne já letadlo bohužel není to slogan pro nákup lepidla, ale zatím skutečnost
Lark

#18 Příspěvek od Lark »

Podívej se tady:
http://www.avantircm.cz/e-shop/elektromotory/stridave/letecke/outrunnery/modely-0-5-1kg/motory/foxy-stridavy-motor-c2213-20-id:9004.eshop
Ještě jsem si uvědomil, že se ti možná větší průměr vrtule nevejde. Pak by byl lepší motor s větším Kv.
V příloze jsou výsledky z DriveCalkulátoru.
Přílohy
9x5.png
7x6.png
Cooper

#19 Příspěvek od Cooper »

Lark píše:Ještě jsem si uvědomil, že se ti možná větší průměr vrtule nevejde. Pak by byl lepší motor s větším Kv.
V příloze jsou výsledky z DriveCalkulátoru.

Ano nejde tam dát jiná vrtule co do průměru. Štve mě jiná věc info prodejce mě totiž bylo jedno jaký tam dám motor když jsem to kupoval.
Je to mé první letadlo a taky jsem s tím prodejce oslovil. Výměna motoru taky není problém i když je naletovaný na regulátor a vše pěkně vlepeno. Ale proč mám mít dva motory. Ano časem se ne něco hodí. Pak se prodejci diví že se nakupuje na internetu a různě
Letadlo řídí mě a ne já letadlo bohužel není to slogan pro nákup lepidla, ale zatím skutečnost
Lark

#20 Příspěvek od Lark »

Ještě je možnost použít jinou 7" vrtuli. Jestli nemáš Drive Calculator, tak si ho stáhni
http://www.drivecalc.de/
a v něm vybírej 7" vrule a sleduj statický tah, proud, výkon a účinnost. Např. 7x4,5 EMP, nebo 7x5 APC E.
Cooper

#21 Příspěvek od Cooper »

Jde o to že je tam vrtule sklopná a obyčejná prý je nevhodná protože bez motoru brzdí
Lark

#22 Příspěvek od Lark »

Spousta ES lítá s normální vrtlí a problém není tak hrozný. Termickýho větroně z toho stejně neuděláš. :D Už si si pročet to vlákno o ES na které jsem ti dával odkaz? Já už ti asi víc neporadím.
Cooper

#23 Příspěvek od Cooper »

ano přečetl i když polovina vlákna byla úplně o něčem jiném
Ticcino

#24 Příspěvek od Ticcino »

Cooper píše:Jde o to že je tam vrtule sklopná a obyčejná prý je nevhodná protože bez motoru brzdí

Ano, ale pokud jí máš zastavenou brzdou, tak nebrzdí tolik.
Kdyby obyčejná nebyla vhodná, tak jí tam nedávají.
Měl jsem Betu. To je v principu to samé jako ES. Model na naučení se. Zázraky nečekej. Až ho zvládneš, pořiď vyšší level.
Cooper

#25 Příspěvek od Cooper »

Nečekám zázrak jsem si vědom co je to za letadlo je chci trošku víc výkonu cestou nejmenšího odporu
Ticcino

#26 Příspěvek od Ticcino »

Chápu.
Jen ze své vlastní zkušenosti podotýkám - a už jsem to zde na fóru zmiňoval několikrát - nesnažte se z tréninkového letadla udělat profi stroj.
Doopravdy se vyplatí investovat do stroje který má potenciál. A to hned když starý stroj už nesplňuje nároky a schopnosti uživatele.
Cooper

#27 Příspěvek od Cooper »

já si ho chci nechat
a využít toho, že to má motor vzadu a dát do předu kamerku a už by to mohlo být váhově moc
Lark

#28 Příspěvek od Lark »

Proto jsem ti radil ty vrtule s větším tahem než ta tvoje sklopka, nebo motor s větším Kv. V tom vláknu jsou určitě pasáže o osazení motorem a vrtulí, pro dosažení většího výkonu. Spoustu informací taky najdeš na rcgroups.com včetně všelijakých úprav.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Doktor »

Ono vůbec použít na cvičné éro typu ES vrtuli s poměrem P/D 0,85 je hodno zamyšlení. Myslel sem že Multiplesk dělá svá éra hlavou, ale tady s pohonem zcela ujel. Kombinace oběžky s KV "1100" + vrtule 7/6 je zcela mimo. Tohle prostě na daném typu modelu dobře fungovat nemůže.

>Cooper
Jestli to chceš naučit létat lépe pod motorem, tak musíš vyměnit listy 7/6 za 7/4 a použít motor s KV 1600-1900 dle požadovaného výkonu.
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Ticcino

#30 Příspěvek od Ticcino »

Cooper píše:já si ho chci nechat
a využít toho, že to má motor vzadu a dát do předu kamerku a už by to mohlo být váhově moc

Záleží jakou.
Do pár set gramů není problém.
Ale jsou i jiné modely přímo designované pro fpv a těžší vybavení.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“