Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Tak jak teda ? Diky za odpoved, ale nejak jsem nepochopil to ohledne vysilace
Pockam na trochu priznivejsi pocasi a riznu do toho. Diky moc za vase odpovedi a postrehy, je to pro me moc prinosne 
RTF Beta 1400
Tak mam vyvazeno, vytrimovano, vse pripraveno pro let. Posledni vec, s kterou si nevim rady, muzete mi nekdo rict vice o "programovani regulatoru otacek " ? Pisi tam neco o brzde vrtule, k cemu to je ? Btw ta otazka ohledne posice anteny na vysilaci pri ovladani stale plati, diky moc za pripadne odpovedi
Byl bych Vam vsem moc vdecny za odpoved do soboty, rad bych to v sobotu konecne prolitnul....
RTF Beta 1400
-
czpredseda
Brzda je na to, že při letu bez motoru se vrtule netočí a tak model nebrzdí. Beta je takovej polo větroň, takže točící se vrtule by v bezmotorovém letu model zpomalovala. Dále se brzda používá u sklopných vrtulí, motor se zastaví a sklopka se může sklopit. U motoráků se brzda nepoužívá a vrtule točící se na prázdno se využívá ke zpomalení. Brzdu nastavíš podle návodu k regulátoru, co je přiložen v balení. Jestli je zapnutá poznáš tak, že se motor po stažení plynu rychle - skoro hned zastaví a klade při protočení rukou trochu odpor.
Jak jsem psal minule anténu na rádiu si namiř špičkou na čelo, v ose antény je signál nejslabší a za hlavou s modelem obvykle nelítáš, takže máš ve směru pohledu k modelu nejsilnější signál.
Jak jsem psal minule anténu na rádiu si namiř špičkou na čelo, v ose antény je signál nejslabší a za hlavou s modelem obvykle nelítáš, takže máš ve směru pohledu k modelu nejsilnější signál.
Dekuji za vysvetleni te brzdy, budu postupovat podle navodu. Co se tyce te anteny na vysilaci, jsem asi totalne natvrdlej, zkratka ma byt "zlomena" v kloubu a v 90° stupnich byt vodorovna s vysilacem ( prijde mi proste nelogicke, ze by mirila nekam do pryc a ne primo k kodelu )nebo ma byt kolmo k vysilaci... Zaverem, je mozne, ze je brza motoru nastavena jiz v "zakladu" ? Prijde mi, ze hned jak stahnu plyn se vrtule zastavi....
RTF Beta 1400
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Raca píše:Dekuji za vysvetleni te brzdy, budu postupovat podle navodu. Co se tyce te anteny na vysilaci, jsem asi totalne natvrdlej, zkratka ma byt "zlomena" v kloubu a v 90° stupnich byt vodorovna s vysilacem ( prijde mi proste nelogicke, ze by mirila nekam do pryc a ne primo k kodelu )nebo ma byt kolmo k vysilaci... Zaverem, je mozne, ze je brza motoru nastavena jiz v "zakladu" ? Prijde mi, ze hned jak stahnu plyn se vrtule zastavi....
Anténa má nejslabší signál když směřuje přímo na model! Tzn. Že anténu "zlomíš" do úhlu 90 stupňů a tak aby vůči vysílačce byla opět ohnutá do 90 stupňů.
Tzn. Když položíš vysílačku na stůl, anténa ti bude směřovat do stropu
-
czpredseda
Anténa v žádném případě nemíří na model, ale je k němu kolmo, protože v ose antény je vyzařování nejslabší. Takže ji ohneš v tom kloubu a špičku si namíříš na čelo. Představ si to tak, že na anténu nasadíš donut, co žere Homer Simpson a tam kde je to těsto, tak tam to nejvíc vyzařuje, tam kde je díra, tam to vyzařuje nejmíň.
Pokud se vrtule zastaví hned a plynule se nedotočí tak je brzda zapnutá.
Pokud se vrtule zastaví hned a plynule se nedotočí tak je brzda zapnutá.
Pokud jde o anténu vysílače: osa antény nemá být namířena na model. Je to proto, že v ose je vyzařování signálu nejmenší. Asi proto na vysílačích 2, 4 GHz až na vyjímky má anténa kloub, v něm by při vysílání měla být "zlomena". Někde zde na RCM pokud si pamatuju je vlákno, kde je to podrobně probíráno a řekl bych, že tam je i náčrt vyzařování signálu na anténě.
Nastavení brzdy: pokud se při stáhnutí plynu motor ihned zastaví je brzda nastavena. U modelů RTF pokud je to větroň nebo model větroni blízký (což podle mě Beta je), je brzda nastavena. S nenastavenou brzdou u větroně jsem se setkal jen u Sky Climber (nebo A 200- což jsou totožné modely). V příslušném vlákně by jsi se dočetl i proč.
Nastavení brzdy: pokud se při stáhnutí plynu motor ihned zastaví je brzda nastavena. U modelů RTF pokud je to větroň nebo model větroni blízký (což podle mě Beta je), je brzda nastavena. S nenastavenou brzdou u větroně jsem se setkal jen u Sky Climber (nebo A 200- což jsou totožné modely). V příslušném vlákně by jsi se dočetl i proč.
Diky moc
Tohle vysvetleni stavi ....Kdyby jste sem i presto nekdo hodil odkaz na vlakno, kde se resila vysilacka 2,4 Ghz, nezlobil bych se 
RTF Beta 1400
Moc díky, už mi to konečně došlo, proč to tak má být. Můžete mi ještě někdo říct, jestli jste zkoušeli mod pro odzkoušení dosahu vysílače CADET 4 2,4 Ghz ? Píší tam, že se má 3 vteřiny držet tlačítko "BIND", poté zhasne zelená dioda a v tu chvíli jste v "testovacím" modu, mě ta zelená dioda zaboha nezhasne a nevím proč, pouze se rozbliká a po té zase svítí dál, víte někdo co s tím ? Díky moc, važím si každé odpověďi:)
RTF Beta 1400
Ahoj chlapi, tak mam za sebou prvni polet. Az na jedno tvrdsi pristani bylo vse oka. Jen pro ty co se s Betou chystaji poprve do vzduchu urcite se zamerte na upevneni kridel, to jak je to vymysleny v zakladu je nedostatecne. Dalsi problem je s uchycenim vrtule, byl jsem nuceny ji na tu hridelku na tvrdo prilepit, protoze se ki neustale povolovala. Akorat mam takovy pocit, ze jsem ji tam dal spatne, muzete mi nekdo poslat foto, jak tam mate vrtuli vy ? Jeste bych potreboval radu, jak se da "povolit" spoj lepeny vterinakem. Dik moc za vse a letu zdar !!
RTF Beta 1400
Uchytenie vrtule musim pritahovat za pomoci kombinaciek a klinca
Z uvolnenia vrtule a nasledneho trenia na oske motora sa vie oska pekne zahriat.
Uchytenie kridel je nedostatocne (aj s tym musim suhlasit). Po dvoch zaciatocnickych pristaniach som uz kridlo nemal za co uchytit.
Uchytenie kridel je nedostatocne (aj s tym musim suhlasit). Po dvoch zaciatocnickych pristaniach som uz kridlo nemal za co uchytit.
-
czpredseda
Raca píše:Ahoj chlapi, tak mam za sebou prvni polet. Az na jedno tvrdsi pristani bylo vse oka. Jen pro ty co se s Betou chystaji poprve do vzduchu urcite se zamerte na upevneni kridel, to jak je to vymysleny v zakladu je nedostatecne. Dalsi problem je s uchycenim vrtule, byl jsem nuceny ji na tu hridelku na tvrdo prilepit, protoze se ki neustale povolovala. Akorat mam takovy pocit, ze jsem ji tam dal spatne, muzete mi nekdo poslat foto, jak tam mate vrtuli vy ? Jeste bych potreboval radu, jak se da "povolit" spoj lepeny vterinakem. Dik moc za vse a letu zdar !!
Tu vrtuli tam dáš tak, aby číselné označení bylo ve směru letu. Pokud je to tlačná vrtule a je správně daná, není možné aby se to povolovalo, viz tento článek: http://www.rc-foto.cz/inpage/proc-je-tr ... na-vrtule/
Dnes druhe poletani. Az na celkem zakerny (narazovy) vitr to byl paradni polet. Opet se mi " povolilo" prave kridlo, maji to opravdu nedomyslene, uz jsem zkusil i figl s natrenim spojovaci tyce vterinakem a po zaschnuti zasunout, i tak se mela kridla snahu rozpojit, budu to muset asi pojistit suchacem nebo nevim, nejaky jiny napady ?
RTF Beta 1400
spravim foto ako to mam ja... drzi mi to ovela ovela lepsie...