Tak jsem si dnes opět po mnohokráte ověřil, že je potřeba vždy si před i během letu vždy vše promyslet a nic nezapomenout.Na sklonku dnešního krásného dne jsem chtěl jednou ranou pořešit ty 2 mouchy (a trochu si vyčistit hlavu od stříhání dalších epizod našeho dokumentu z Afriky), a chtěl testovat FPV anténní systém, současně udělat nějaké pěkné záběry podzimního západu slunce ve Slavkovském lese, na takové náhorní plošině v nadmořské výšce (AMSL) asi 800 m.

- Za dnešního letu před nehodou
A chtěl jsem létat a zkoušet to i s poměrně vysokou letovou výškou, takovou, která nám je povolena, abych antény otestoval i vysoko na sebou. Při prvních 2 letech s Dinogy 2800 jsem si všiml, že baterie jde do prvního varování asi 30-40 sekund dříve než obvykle (asi 9 min., místo odzkoušených 9.5-10 min.), dílem velkého odběru při stoupání do takové výšky, a dílem i celkem nízké okolní teploty, která byla takto vysoko okolo 5-6°C. Tak jsem si ještě nahlas říkal (dokonce někde do ještě puštěné kamery po 2. přistání !), že na to nesmím zapomenout u těch dalších, klasických DJI 2200, se kterými dávám cca 7-7.5 min.
A samozřejmě jsem na to zapoměl.Když bylo 6.5 minuty, a byl jsem ještě celkem vysoko, viděl jsem najednou na iOSD dramatický pokles napětí baterie (P1 nemá ukazatel v procentech, jen napětí), tak jsem rychle frčel dolů a domů, najednou tam bylo napětí i pod 10 V(!) a věděl jsem, že je zle... Otočil jsem to (abych viděl LED), shodil Dominátory a šel na přistání. LED již jen zběsile pomrkávala stálou červenou, a skoro u mě, cca tak v 15 metrech, už přestal Ptaak reagovat na knipl plynu a šel dolů, a celkem rychle, rychleji než bylo záhodno

. No a protože před Vánocemi prcháme opět do exotiky (i s Ptaakem), nechtěl jsem ten měsíc strávit opravami, a tak jsem skočil pod Ptaaka a jal se ho chytat vlastním tělem (!).

- Zlomená 9443 vrtule a uražený CF podvozek
No dopadlo to celkem dobře, mám trochu posekané předloktí, ta 9443 vrtule co mě posekala, se o mě i zlomila (
tolik mj. jen k jejich tuhostu či pružnosti v diskuzi na P2 
), a jedna lyžina CF podvozku se o mě také ulomila. Vrtuli vyměním, a podvozek opravím. Celkem šťastný konec, ruka je celkem OK, na šití to není, jen ten jeden větší sekanec je celkem hluboký, ale snad dobrý.

- Posekané předloktí