DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1156 Příspěvek od gardenroute »

ditri píše:...Jestli tomu tedy dobře rozumim - ty když mas upgrade desku pro H3-2D - tak v Asistentovi o tom není zadna zminka. Tedy zadny setup pro H3-2D....hm...Jak tedy nastavuješ rychost pro klopeni gimbalu? Nijak a mas tam nejakou defaultni která je ok?
Rozumis spravne, nicim to není zohlednene, deska se chova dle me stejne, jako ta puvodni original se samostatnými jednotkami PMUv2 a GCU, samozrejme je Assistant vidi, a nabízí prip. upgrade. To jsem napr. u gimbalu odmítl před nejakou dobou, neboť poslední upgrade pro H3-2D, který Assistent nabidl mj. zpusobil ten rychly pohyb naklonu jako se to deje prave i u H3-3D. To byla znama věc.
A nijak se to nenastavuje, u H3-2D v kombinaci s P1 to je nastavene napevno, rychlost naklonu není nijak konfigurovatelna, to se objevilo az u P2... Ta co je default je vyhovujici...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ditri

#1157 Příspěvek od ditri »

ahoj diky za echo. Nezni to dobře. Mimochodem nemas asi info jak se to s DJI ma jestli hledaji reseni? Jak napr resili tu novou rychlost u H3-2D? downgradem ? třeba se taky konecne pohnou. Zkusim ted ještě za dlouhych podzimnich veceru pohleda ještě něco o tom Devo + Naza > zdali tam ta rychlost pujde nejak poresit. Propojit to jde, fungovat by to mělo. Ted ještě jak tam funguji pressety a jake jsou moznosti jejich editace...no uvidi se. Taranis je fajn reseni s tim prijimacem co jsi ukazoval, ale kurnik když bych mohl mit za stejne peníze vysilac s druhym monitorem - je to jina. Mimochodem videl jsi tu jejch novou Tali H500? To je dobre peklo. Mimchodme prave proto chci investice minimalizovat. Clovek dnes nevi který výrobce s cim prijde...
gardenroute

#1158 Příspěvek od gardenroute »

ditri píše:ahoj diky za echo. Nezni to dobře. Mimochodem nemas asi info jak se to s DJI ma jestli hledaji reseni? Jak napr resili tu novou rychlost u H3-2D? downgradem ? třeba se taky konecne pohnou.
Nejsem si jist, ze by to DJI nejak resila, lide na RCG, ktere to postihlo to myslim resili downgradem (ale s problémy, protože to normalne nejde), rada jinych vc. me se poslednímu upgrade radeji vyhla.
ditri píše:Mimochodem videl jsi tu jejch novou Tali H500? To je dobre peklo. Mimochodem prave proto chci investice minimalizovat. Clovek dnes nevi který výrobce s cim prijde...
Mimochodem o ni jiz asi 1/2 roku pisu v extra vlakne na RCM, které jsem zakladal... :mrgreen: Ale souhlas, az na nicmoc kontroler to je hodne dobry stroj, zejména, když se zdvoji motory :D
ditri

#1159 Příspěvek od ditri »

Toz me to prijde pekelne. Nejsem si vubec jisty jestli je to k necemu dobre. Na gopro urcite ne. Mozna na nejakou tezsi optiku a pro dva piloty. Ale vubec nic o tom nevim....

garden jeste jedna drobnost. Mozna budes vedet. Rekneme ue se budu poptavat ohledne toho Devo f7. Ta funkce ktera umozni plynuly chod gimbalu. Jestli tomu spravne rozumim jedna se o nastaveni rychlosti serva pro klopeni? Tedy "servo speed" pro jeden kanal? Ja tohle vzdy nasprtam kdyz delam nejaky update ale pak to zapomenu. Mam trosku chaos v tech x1 a x2 portech....a vubec. Tak at vim na co se ptat presneji.
gardenroute

#1160 Příspěvek od gardenroute »

Jo, koukni na PP vlakno o pouziti Futaba T8FGS (14SG) s P2/P1, je tam toho dost popsano o nastavovani jiné Tx.

Mimoch. mam setupy pro Taranis a Phantom, kde je jiz vse nastaveno :D
Marek_Km

#1161 Příspěvek od Marek_Km »

Trochu jsem se procházel po oddělení aku na HK (a díval se na aku pro vrťasy) a narazil jsem na 2 varianty silnějších aku pro tyto starší stroje. Takže první možnost je http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... X350_.html - výhodou je vyšší vybíjecí proud, ale asi je vyprodávaná a hlavně není v EU skladu. Druhá možnost je http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=72628 s trochu menším vybíjecím proudem, ale zato je v EU skladu a se zajímavou cenou. Já už to nevyužiju. Přestože u mě mají vrťasy aktuálně přednost a Phantomek je uložen, tak i tak už ho mám jen pro využití FPV a jen v kombinaci dvou aku. Ale pokud má někdo tohoto staršího Phantomka a chce zvýšit letový čas, tak jsou na trhu další možnosti větších aku. Škoda, že s tím nepřišli dřív.
gardenroute

#1162 Příspěvek od gardenroute »

Marku, asi jsi to přehlédl po sve dezerci k mixerum :-), ale už drive jsem sem dával sve zkušenosti s Lipo DINOGY 2800, které jsme já a Nighhunter dovezli z USA. Jsou presne delane pro Phantoma a vejdou se do něj bez úprav! Já s nima letam o cca 3 minuty dele, tedy cca 10 min. s AUW skoro 1300 g. V tuto chvíli jsou na cestě další kousky...
Marek_Km

#1163 Příspěvek od Marek_Km »

Kdepak Petře, vše sleduju. Mám pocit, že jsi se mne ptal (emailem, nebo přes SZ), jestli nemám zájem o společný nákup těch velkých aku (kvůli poštovnému), jenže já už měl v té době po úpravě na dvoubateriové napájení, takže jsem do toho nešel. Každopádně jsou to další možnosti pro ty, co vlastní ten starší typ a nemají zvětšený aku prostor, případně nechtějí používat ty venkovní boční držáky aku. Já jsem už pak gimbal nepoužíval (stejně jsem nikdy nechtěl moc točit) a zůstal jen s FPV , takže jsem si mohl dovolit ládovat po 2 aku, což mi se zánovními aku dávalo přes 18 minut nepřetržitého letu (ne visení). Ovšem 2 aku byly v kombinaci s těžším gimbalem opravdu na hraně a ovladatelnost nic moc, víš jak, pak ten pád kvůli nevyváženosti Phantoma...
Jen mě napadlo, že by se ten tip mohl někomu hodit. Jsou to aku doslova za pár korun. :) Možná ta druhá aku by potřebovala větší dvířka, možná ne. Chtělo by to proměřit.
gardenroute

#1164 Příspěvek od gardenroute »

Jasně, taky jsem už pozapomněl :)
Mimochodem ty Dinogy 2800 nepotřebují nijak modifikovat bateriový dock ani dvířka, ale než jsem na to přišel, úpravu jsem udělal otvor lehce zvětšil a objednal nová dvířka ze Shapeways (ty se ale docela hodí i na stávající kabely u standard baterií, a ten o malinko větší otvor také).
Baterka Dinogy má totiž na druhé straně než jsou kabely takovou stuhu, o jejímž účelu jsem nejdříve nepřemýšlel. Nicméně se dá baterie zastrčit dovnitř kabely napřed (je na ně místo). a baterie se vytáhne právě to stuhou. Je to chytře vymyšlené, tak se baterie i přes větší rozměry krásně do docku vejde.
tomyn

#1165 Příspěvek od tomyn »

Marek_Km píše:Druhá možnost je http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=72628 s trochu menším vybíjecím proudem, ale zato je v EU skladu a se zajímavou cenou.

do F300 se vejde bez úprav dvířek - osobně vyzkoušeno čerstvým majitelem nové F300 :)
malej vrtulníček, malý dr... kvadrokoptérka, Phoenix RC sim
gardenroute

#1166 Příspěvek od gardenroute »

tomyn píše:do F300 se vejde bez úprav dvířek - osobně vyzkoušeno čerstvým majitelem nové F300 :)
Vítej v klubu :D
Marek_Km

#1167 Příspěvek od Marek_Km »

Taky vítám. Jakou máš vzletovou hmotnost a jaké letové časy? Tleskám za to, že na trhu takové aku jsou.
gardenroute

Drobná nehoda Ptaaka s posekaným předloktím pilota...

#1168 Příspěvek od gardenroute »

Tak jsem si dnes opět po mnohokráte ověřil, že je potřeba vždy si před i během letu vždy vše promyslet a nic nezapomenout.
Na sklonku dnešního krásného dne jsem chtěl jednou ranou pořešit ty 2 mouchy (a trochu si vyčistit hlavu od stříhání dalších epizod našeho dokumentu z Afriky), a chtěl testovat FPV anténní systém, současně udělat nějaké pěkné záběry podzimního západu slunce ve Slavkovském lese, na takové náhorní plošině v nadmořské výšce (AMSL) asi 800 m.
Za dnešního letu před nehodou
Za dnešního letu před nehodou
A chtěl jsem létat a zkoušet to i s poměrně vysokou letovou výškou, takovou, která nám je povolena, abych antény otestoval i vysoko na sebou. Při prvních 2 letech s Dinogy 2800 jsem si všiml, že baterie jde do prvního varování asi 30-40 sekund dříve než obvykle (asi 9 min., místo odzkoušených 9.5-10 min.), dílem velkého odběru při stoupání do takové výšky, a dílem i celkem nízké okolní teploty, která byla takto vysoko okolo 5-6°C. Tak jsem si ještě nahlas říkal (dokonce někde do ještě puštěné kamery po 2. přistání !), že na to nesmím zapomenout u těch dalších, klasických DJI 2200, se kterými dávám cca 7-7.5 min. A samozřejmě jsem na to zapoměl.

Když bylo 6.5 minuty, a byl jsem ještě celkem vysoko, viděl jsem najednou na iOSD dramatický pokles napětí baterie (P1 nemá ukazatel v procentech, jen napětí), tak jsem rychle frčel dolů a domů, najednou tam bylo napětí i pod 10 V(!) a věděl jsem, že je zle... Otočil jsem to (abych viděl LED), shodil Dominátory a šel na přistání. LED již jen zběsile pomrkávala stálou červenou, a skoro u mě, cca tak v 15 metrech, už přestal Ptaak reagovat na knipl plynu a šel dolů, a celkem rychle, rychleji než bylo záhodno :( . No a protože před Vánocemi prcháme opět do exotiky (i s Ptaakem), nechtěl jsem ten měsíc strávit opravami, a tak jsem skočil pod Ptaaka a jal se ho chytat vlastním tělem (!).
Zlomená 9443 vrtule a uražený CF podvozek
Zlomená 9443 vrtule a uražený CF podvozek
No dopadlo to celkem dobře, mám trochu posekané předloktí, ta 9443 vrtule co mě posekala, se o mě i zlomila (tolik mj. jen k jejich tuhostu či pružnosti v diskuzi na P2 :mrgreen: ), a jedna lyžina CF podvozku se o mě také ulomila. Vrtuli vyměním, a podvozek opravím. Celkem šťastný konec, ruka je celkem OK, na šití to není, jen ten jeden větší sekanec je celkem hluboký, ale snad dobrý.
Posekané předloktí
Posekané předloktí
DominikVF

#1169 Příspěvek od DominikVF »

gardenroute: ajajaj... ešte , že to dobre dopadlo a následky sú minimálne... prikladám foto zlomených originál DJI vrtúľ 9443.. seklo to o konáre stromov a následne o asvalt :D zlomilo len tie pravotočivé ...
Přílohy
IMG_20141102_191832.jpg
texmur

#1170 Příspěvek od texmur »

No z lekarskeho hlediska ti musim rici ze nesikovne maso musi pryc :mrgreen: jeste ze jsi tam nemel karbonove vrtule. Budeme te pouzivat jako testovaci figurinu na tuhost vrtuli :mrgreen:
ale vazne:mel jsi stesti ze te to netrefilo treba do oka (zuby by nevadily ty bych ti opravil :lol: ). Ale asi bych reagoval uplne stejne.
mimochodem dnes jsem si v asistentovi nastavil gohome pri nizkem stavu baterie. Zajimalo by mne jestli to na P2 bude dynamicky se menit dle vysky a vzdalenosti nebo jestli to bude zavisle jen na procentech baterie
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“