Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vaillante

Re: Blade Nano CP X

#616 Příspěvek od Vaillante »

ptal jsem se ještě na výkon,neboli otáčky,protože výkon je hodně znát,tak jsem vzal otáčkoměr a zjistil,že to točí při polovině plynu a 0°úhlu náběhu o 500ot/s víc,než se stejnosměrem(měření jsem dělal,když motor byl ještě ok,ale ne hned na začátku.asi tak při 70startech).proto ta otázka,zda jste někdo upravoval křivku plynu.a navíc jsem musel posunout cykliku o 2otáčky vzad,aby se to chovalo,jako na začátku.větší motorek a navíc regl na desce,posunuli již tak hozené težistě vpřed,ještě víc na čumák.a přitom jsem ještě k tomu zjistil,že mi listy jdou víc do plusu,než do mínusu,taky o otáčku.všechno jsem upravil a vrtulníček je k nepoznání.teď už mě zarážejí jen ty otáčky.ale pokud je nikdo neupravoval,tak to řešit taky nebudu.
Netopyr

#617 Příspěvek od Netopyr »

vylizplech píše:http://www.ebay.com/itm/3x-New-Plug-Upgraded-WLtoys-V911-RC-Helicopter-200mAh-3-7V-Li-Poly-Battery-Part-/221520272829 mám tyhle baterie, zatím 3 kusy, na každé přes 20 cyklů, vydrží 4 min, letového času, z toho 2 min. nějaké takové té tvrdší akrobacie, dá-li se to tak nazvat s mýma rukama. 2 baterie se mi už zdají přeci jen trochu vadnoucí než jak byly nové, ale za ty peníze se mi to zdá dobrá volba. Jen je nutná výměna konektoru za takový jako je u mcpx, jinak se do držáku (sice trochu natěsno) vejdou. Vrtulník mám se střídavým motorem.

Prosím tě kolik C mají ty baterky??? Teda jestli se to dá zjistit. Vejdou se do originálního držáku na baterie u Nana??? Dík
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
vylizplech

#618 Příspěvek od vylizplech »

Kolik C ty baterie mají to netuším. Baterie se vejdou do origo držáku, jak už jsem psal.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Vaillante

#619 Příspěvek od Vaillante »

zdarek chlapi,
chci se zeptat,zda by mi někdo nemohl postnout video,zajímá mě hlavně vis.protože se mi u blechy nezdá to ,jak se chová.furt někam utíká.serva mám čistý,příčná taky ok,hlavní je v pohodě.težiště samozřejmě vzadu díky BL motoru a reglu,takže cyklika není rovně,ale o 2otáčky posunutá vzad.už si s ním nevím rady.takže to možná dopadne novým rámem a vyměním půlku vrtulníčku a nic z toho a nebo rovnou odpaďák. :evil:
Díky za rady,na co se upnout.
Netopyr

#620 Příspěvek od Netopyr »

Ahoj,

včera nám začala halová sezóna (mimochodem máme ještě volná místa, pokud to máte blízko do Prahy, tak si přijďte zalítat) a já se chystal celý týden, hlavně jsem tedy předělal konektory u baterek a nabíjecí kabely. Nějak se mi nezdála velikost těch originálních konektorů a stavy při nabíjení, časté změny napětí a malé proudy nabíjení u konce procesu. Změřil jsem odpor baterii s kabelama před akci a hodnoty kolem 600 mohmu mě opravdu podpořili jít do toho. Zvolil jsem JST konektory, jednak jsou dostupné, velikostně jen tak tak odpovídají a proudy by měli zvládnou. Výroba nabíjecích kabelů a předělání konektoru na stroji byla hračka. Horší to bylo u baterek, vylomil jsem černý plat na konci baterie, zastrčil konektor a dostal jsem se na plíšky co vedou přímo z baterky, tam stačí neopatrně se dotknout a ulomí se. Nakonec jsem mi to podařilo i zaletovat, i když už jsem myslel, že budu muset 2 baterky vyhodit a to z počtu 3ks je docela zásadní množství. Nárůst váhy jsem očekával, ale přírůstek 1g mě příjemně překvapil, u Nana je to dost. Další nevýhodou je vzhled, za letu je to vidět jak to tam trčí. Výhody jsou jednoznačné. U nabíjení 1C nemám rozdíl mezi nabíjecím napětím a napětím na článku, při nabíjení 2C je ten rozdíl 0,02V. U starých konektorů rozdíly v desetinách voltů běžné. Na 2C nabito za 25min a dostal jsem tam 150 mAh. Při 4,19V na článek stále nabíjecí proud 400mA. Odpor baterie se změnil na hodnotu 110 mohmu. Což už se dá akceptovat. Moje doporučí zní jednoznačně se zbavit originálních konektorů. Tu samou zkušenost mám i ze svojí 130, kde jsem také předělal konektory.

Všem šťastné přistání. A sory za tu reklamu.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
mckira

#621 Příspěvek od mckira »

zdravím už druhým týdnem jsem vlastníkem tohoto prcka,bohužel jsem při létání na zádech ulomil ocas.Koupil jsme si uhlíkovou trubku a opravil ale bohužel jsem asi uřízl trošku vetší délku a proto mi ocas kmitá,proto se chci zeptat zda by nebyl někdo ochotný mi změřit na vrtulníku rozteč od trupu po začátek ocasu(tedy čistě uhlíkovou trubku která vyčnívá)
Netopyr

#622 Příspěvek od Netopyr »

mckira píše:zdravím už druhým týdnem jsem vlastníkem tohoto prcka,bohužel jsem při létání na zádech ulomil ocas.Koupil jsme si uhlíkovou trubku a opravil ale bohužel jsem asi uřízl trošku vetší délku a proto mi ocas kmitá,proto se chci zeptat zda by nebyl někdo ochotný mi změřit na vrtulníku rozteč od trupu po začátek ocasu(tedy čistě uhlíkovou trubku která vyčnívá)

Dle tohoto obrázku kouká přesně 99mm:

http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... 27699.html

Dle tvého popisu je to 90mm, ale mám jiný rám, tak nevím jestli to u tebe nebude jinak. Snad to dáš. Jestli jsi z Prahy či okolí nechceš přijít si zalítat do haly??
Netopyr

mckira

#623 Příspěvek od mckira »

Bohužel jsem brnak,jinak díky za nabidku.známí di koupil T-řecká 150 tak pak napíšu srovnání
mckira

#624 Příspěvek od mckira »

zdravím už druhým týdnem jsem vlastníkem tohoto prcka,bohužel jsem při létání na zádech ulomil ocas.Koupil jsme si uhlíkovou trubku a opravil ale bohužel jsem asi uřízl trošku vetší délku a proto mi ocas kmitá,proto se chci zeptat zda by nebyl někdo ochotný mi změřit na vrtulníku rozteč od trupu po začátek ocasu(tedy čistě uhlíkovou trubku která vyčnívá),u klasické verzi(bez tuningu)
Timsound

#625 Příspěvek od Timsound »

mckira píše:zdravím už druhým týdnem jsem vlastníkem tohoto prcka,bohužel jsem při létání na zádech ulomil ocas.Koupil jsme si uhlíkovou trubku a opravil ale bohužel jsem asi uřízl trošku vetší délku a proto mi ocas kmitá,proto se chci zeptat zda by nebyl někdo ochotný mi změřit na vrtulníku rozteč od trupu po začátek ocasu(tedy čistě uhlíkovou trubku která vyčnívá),u klasické verzi(bez tuningu)

Zdravím, tak jsem doma našel originál ocasní trubku a ta má celkovou přesnou délku 107mm , ale kolik z ní vyčnívá ven po osazení ti nepovím páč už tam mám tuning. Podle mě ti to musí stačit ne? Protože když to tam nasadíš nadoraz na obou koncích tak to bude přesně jak to bylo z výroby.
Trias

#626 Příspěvek od Trias »

taky jsem naměřil 90mm viditelné části tyčky
mckira

#627 Příspěvek od mckira »

Děkuji za ochotu
rohe
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od rohe »

Ahojte. Tak jsem se rozhodl, že si pořídím DX6i k Blade Nano CP X. Měl bych dvě otázečky.
Chtěl bych delší páky, jsou ale jen 34 mm co jsem našel. Nařízení ukazovák a palec asi krátké.
Chtěl bych k tomu rovnou hliníkový kufr (vysílač + vrtulníček), ale nevím do kterého se vejde. Možná někdo máte a doporučíte.
Děkuji.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#629 Příspěvek od prochel »

rohe píše:Ahojte. Tak jsem se rozhodl, že si pořídím DX6i k Blade Nano CP X. Měl bych dvě otázečky.
Chtěl bych delší páky, jsou ale jen 34 mm co jsem našel. Nařízení ukazovák a palec asi krátké.
Chtěl bych k tomu rovnou hliníkový kufr (vysílač + vrtulníček), ale nevím do kterého se vejde. Možná někdo máte a doporučíte.
Děkuji.
jen pro info proč DX6i proč nejdoeš rovnou do nové DX6 je to úplně o něčem jiném a hlavně nová DX6 má páky s DX8 ktetré se dají nastavit
ten vrtulníček se vejde do trošku většího kufru na vysílač jen se vyřízne molitan
beka

#630 Příspěvek od beka »

Tady je dobrá taška na vysílačku: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _tan_.html. aj cena,ale jen na vysílačku.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“