FPVraptor ARTF 2000mm RTF od Kostky

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
tuner_bn

Re: FPVraptor ARTF 2000mm RTF od Kostky

#31 Příspěvek od tuner_bn »

no_gold píše:Jojo, spousta lidí na FPVraptora nadává... já ho používám a dělá víceméně to, co po něm chci.

Už než jsem ho kupoval jsem věděl, že koupím silnější motor a regulátor..

S FPV vybavením, gopro3 a 5000mAh baterií mám letovou hmotnost těsně pod 2kg.
S křídly 1,6m létá parádně, jen prostě rychleji ( 50-60 km/h podle GPS). S 2m rozpětím by to mělo být lepší, ale to nemůžu potvrdit, neb jsem to při prvním testu poslal ( vlastní blbostí - špatné nastavení Txa OSD ) do země...

Ty proklínané starty - pokud o této nectnosti víš, nepřekvapí tě to. Chce to prostě metnout silněji a pod správným úhlem..

Výše popsaný pád letoun přežil se ctí - utrhnul se motorový pylon a uchycení křídel - vše ostatní v pohodě. být trup z bublinek, tak se s ním i s vybavením můžu rozloučit.

Mám první verzi, kde ještě nebyla sklopka, takže předpokládám, že na plachtění bude aktuální verze lepší.

Jsou tu samozřejmě i nevýhody, na které jsem narazil - přestože je uvnitř spousta místa, poměrně nešikovně se s ním zachází - hlavně kvůli rozložení hmotnosti. Upevňování křídel šrouby je zdlouhavé a nepříjemné, směrovka by měla být lépe chráněna při přistání. atp.

Výztuhy křídel - uznávám že výztuhy nevypadají zrovna promyšleně, ale při této vyšší hmotnosti bych s letadlem nějakou vyšší akrobacii neplánoval.

Suhlasim s tebou, tiez mam raptora bez sklopky, lietam s nim na 3S 5000mAh, vydrz 50 minut, pri odhode si samozrejme treba dat pozor, ideal ked to hadze niekto druhy a este aj trocha s nim pobehne. Inak letove vlastnosti su podla mna ok, ako beta 1400. Kridla nerozoberam, to nie je moc doriesene, ale to skoro ako kazdy model, ked sa stale rozobera a sklada tak nikdy to dobre nedopadne. A co by sme chceli za tie peniaze.
graup15

#32 Příspěvek od graup15 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Našel jsem geniální FPV stroj...už asi IBC Crazymu definitivně hráblo:-)
http://www.stoneblueairlines.com/hangar ... plane.html

Ale je fakt,že je totálně safety...při dopadu se chová jako gumídek :-)
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Omlouvám se vím že to je mimo téma ale prodávám fpv raptora 1600mm jen kdyby někdo chtěl...
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=68641
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od bimov.m »

Takonečně byla chvilka na let s raptorem

Pozemní kontrola byla ok ... guardian pracoval jak má , montáž cca 15 min ve videu jsem uveddl že jeden šroub nešel do závitu důvod byl prostý nedořezaný závit .

A samotný let .... No dal jsem plyn na 75-80 % hodil jsem a nebyl žádný propad snad tomu guardinamu nebo jsem měl štěstí .... foukalo do 3m/s takže start proto větru nebyl problém. V přímém letu jsem nastoupal asi do 30m .před levotočivou zatáčkou jsem pro jistotu dal 100 na plynu ta proběhla bezproblému a letěl jsem po větru zpět na 20 % a stále výška do 30m. A šel jsem zpět proti větru a s plynem na 100% a ok stáhnul plyn na 50 a zkusil klapky na první polohu cca 30 % druhou polohu jsem neskoušel . Letadlo bylo velice klidné nepropadalo se a jen tak viselo ve vzduch zathl jsem klapky na 0 a přidal plyn na 100 % . A šel na pravou zatáčku na po větru vše ok . Opět jsem dal na 100 % plyn a šel proti větru a náhle téměř po dokončení této zatáčky se začal převracet ale srovnal jsem to.
Říkal jsem si pro sebe asi vítr ! ikdyž jsem to srovnal měl jsem pocit žeto nějak plave jako kdyby na předek to bylo nějak lehké přitom těžiště mám zprávně cca po 6 min jsem šel na přistání a pak to začalo .
Klesl jsem cca na 12m po zatáčce mi došlo žemám velkou rychlost no nic si říkám tak ještě jednou opět otočit proti větru a plyn na 100% letadlo dodělalo těměř celou zatáčku a najednou se to převrátilo a na plný z 10 m to pícho do země.
Škody: ulomený motor , vylomené křidlo u motoru ta váha křídel na uložení je neštěstí, nalomená klapka na výškovce.

Bohužel nemám video tak jsem se to snažil popsat není mi jasné co se stalo.
Zatáčky jsem vždy dělal takové aby byli pěkně široké a trvala nějaký ten čas nic utaženého ale přesto mám co zpravovat.
Jak jsem psal vítr byl do 3m/s všechy zatáčky jsem dělal na 100% plynu to abych prořiznul i zatáčky po větru no byl to můj první let s tím to letadlem takže dává vynu sobě asi jsem někde udělal chybu.
Doposut jsem lítal se Sky Scou II dopředu jsem věděl co si mohu dovolit u něj nemohu praktikovat u Raptora . No jdu zpravovat fotky poškození přihodím později
Easysrar II + Guardian +Turnigy 9XR , DJI Phantom 4 ,
Beep
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Beep »

Nemohli ti popojet baterky a tím se změnit těžiště?? Opravdu si měl těžiště kde má být? Jsou křídla rovná??
I letadlo těžké na ocas, které je neřiditelné v kluzu, jde slušně řídit když ho rve vzduchem motor, jakmile stáhneš plyn, sníží se rychlost i ofukování kormidel a je to.
To co popisuješ bych tipnul na utržené proudnice v zatáčce, dal bych těžiště víc do předu a přizdvihnul obě křidélka nahoru o cca 3mm
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od bimov.m »

Těžiště jsem kontroloval dvakrát a po havárce jsem kontroloval hned tu baterku a byla na svém místě vepředu v objímce a rošířeném uložení suchého zipu . Měl jsem tam baterku 2200 ale vzáloze mám i 4900 taje i o něco teší .

O ty 3mm podložit mohu zkusit .... letadlo je už opravené tak až přestane foukat v Brně :) .
no_gold

#37 Příspěvek od no_gold »

Mně ještě napadlo, jak jsi na tom s rychlostí?? .. Mám tam silnější motor, ale 100procent plyn používám snad jen u startu po dobu asi 5 sekund a pak po celou dobu letu nemusím, když potřebuji přidat tak dám plyn na cca 70 procent... nicméně Raptor 1,6m potřebuje pro bezpečné létání cca 50km/h ( s nějakou rezervou) -tedy já ,ám letovou hmotnost okolo 1850g... . Pokud děláš ostré zatáčky pomaleji tak by ještě mohlo jít o ztrátu rychlosti a následný pád.
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od bimov.m »

No rychlosti letadel nemám jak měřit tak netuším jak jeto z rychlostí no je tam tedy ten motor co byl v krabici ale je silnější než u předchozí ho typu .
Rychlosti jsem uvedl již .startu a zatáček .... podstivě píši že zatáčky byli hodně dlouhé přeci jen to byl můj první let na větru 3m/s . Mám zato že úzké zatáčky stím snad ani nejdou no nedokáži si to ani představit
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od bimov.m »

Zde slíbené fotky
Přílohy
20141114_153915.jpg
20141114_153918.jpg
20141114_153921.jpg
20141114_153931.jpg
robinj
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od robinj »

mám stejný názor jako beep to letadlo bylo nejhorší na starty a taky na opravu trupu ale jak s to dostal do luftu i bez jakýkoliv stabilizace tak poton už nebyl problém měl jsem ho naloženýho FPV výbavou a ani tak nebyl problém jěště si nenapsal jestli si měl v ten okamžik nastavenou stabilizaci na 2D nebo 3D nejspíš je to na pád po křídle způsobený nízkou rychlostí
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od bimov.m »

Tak na guardianu mám jen 2D nastavenou dělat eskapády s 3D na tomto letadle si ani nedokáži představit :) ..... tu zatáčku na přistání jsem dělal na plný plyn no koukal jsem po netu na růzdná videa a mám zato že aspoň na dvou jsem viděl to samě co se stalo mě no nic dàm tam cihlu:) aby to nebylo tak lehké FPV zatím tam nemám.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od robinj »

bimov.m píše:Tak na guardianu mám jen 2D nastavenou dělat eskapády s 3D na tomto letadle si ani nedokáži představit :) ..... tu zatáčku na přistání jsem dělal na plný plyn no koukal jsem po netu na růzdná videa a mám zato že aspoň na dvou jsem viděl to samě co se stalo mě no nic dàm tam cihlu:) aby to nebylo tak lehké FPV zatím tam nemám.

je to v podstatě větron tam přece stačí trochu potlačit pro zvýšení rychlosti v případě jen málo přidat plyn ne dávat plný plyn na zatáčku před přistáním je hovadina nebo jestli si měl krizovku a v baterkách už prd tak pak je to jasný
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od robinj »

bimov.m píše:Takonečně byla chvilka na let s raptorem

Říkal jsem si pro sebe asi vítr ! ikdyž jsem to srovnal měl jsem pocit žeto nějak plave jako kdyby na předek to bylo nějak lehké přitom těžiště mám zprávně cca po 6 min jsem šel na přistání a pak to začalo .
i

to je jasný k¨viděl jsi jesti se točí vrtule a motor řve? za mě špatně nabitý baterky když je vítr a máš lehkýho větroně tak plave vždycky když do něj naložíš plave mín vide by to zlepšilo odhad aspon z letadla
Robbe FutabaFX 20
dodoph
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od dodoph »

Zdravím :) můžete mi někdo napsat, kde je na Raptoru 1600 těžiště? Koupil jsem olétaný holý drak bez jakékoliv informace a raději bych měl těžiště v pořádku než ho odhadovat. Dík
FrSky TARANIS X9D Plus / Flysky FS-GT3C
*SWIFT II*ASW28*Defender Truggy-Axial SCX10*Loď Carina*
no_gold

#45 Příspěvek od no_gold »

Tohle je z 2m raptora... mám doma snad i 1,6m návod, tak se kouknu. Ale myslím, že to bude stejné.
Přílohy
raptor2m CG.JPG
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“