no_gold píše:Jojo, spousta lidí na FPVraptora nadává... já ho používám a dělá víceméně to, co po něm chci.
Už než jsem ho kupoval jsem věděl, že koupím silnější motor a regulátor..
S FPV vybavením, gopro3 a 5000mAh baterií mám letovou hmotnost těsně pod 2kg.
S křídly 1,6m létá parádně, jen prostě rychleji ( 50-60 km/h podle GPS). S 2m rozpětím by to mělo být lepší, ale to nemůžu potvrdit, neb jsem to při prvním testu poslal ( vlastní blbostí - špatné nastavení Txa OSD ) do země...
Ty proklínané starty - pokud o této nectnosti víš, nepřekvapí tě to. Chce to prostě metnout silněji a pod správným úhlem..
Výše popsaný pád letoun přežil se ctí - utrhnul se motorový pylon a uchycení křídel - vše ostatní v pohodě. být trup z bublinek, tak se s ním i s vybavením můžu rozloučit.
Mám první verzi, kde ještě nebyla sklopka, takže předpokládám, že na plachtění bude aktuální verze lepší.
Jsou tu samozřejmě i nevýhody, na které jsem narazil - přestože je uvnitř spousta místa, poměrně nešikovně se s ním zachází - hlavně kvůli rozložení hmotnosti. Upevňování křídel šrouby je zdlouhavé a nepříjemné, směrovka by měla být lépe chráněna při přistání. atp.
Výztuhy křídel - uznávám že výztuhy nevypadají zrovna promyšleně, ale při této vyšší hmotnosti bych s letadlem nějakou vyšší akrobacii neplánoval.
Suhlasim s tebou, tiez mam raptora bez sklopky, lietam s nim na 3S 5000mAh, vydrz 50 minut, pri odhode si samozrejme treba dat pozor, ideal ked to hadze niekto druhy a este aj trocha s nim pobehne. Inak letove vlastnosti su podla mna ok, ako beta 1400. Kridla nerozoberam, to nie je moc doriesene, ale to skoro ako kazdy model, ked sa stale rozobera a sklada tak nikdy to dobre nedopadne. A co by sme chceli za tie peniaze.