CC3D a openpilot

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
soucis

Re: CC3D a openpilot

#16 Příspěvek od soucis »

Kromě aktualizace rádia jsem vše udělal. Jakou verzi opentx máte? Ještě mě napadlo jestli nemám něco špatně nastaveného v rádiu. Co všechno musím na rádiu nastavit? Rádio se aktualizuje přes nějaký speciální kabel?
malé zvíře

#17 Příspěvek od malé zvíře »

Mám Open TX v. 2.0.2 (2014-06-12). v Companion zaškrtnuto FrSKY (kvůli telemetrii) + čeština.
Nastavení modelu výchozí, pouze v Mixéru mám:

Kód: Vybrat vše

CH1  Směr  100
CH2  Výšk  100
CH3  Plyn  100
CH4  Křid  100
CH5  3POS  100
CH6  P3    100

Pokud máš možnost, zkus to s jinou řídící deskou (aby se vědělo jestli je problém v CC3D nebo v přijímači/vysílači)

PS: ještě mě napadla taková blbost; s pákami musíš hýbat podle toho jak se hýbou na obrazovce.
Last one alive, lock the door!
soucis

#18 Příspěvek od soucis »

Koukal jsem a mám verzi open TX r2491 (2013-06-19) . Nahraju nejnovější verzi a zkusím vše znovu. Jinak možnost odzkoušet jinou desku nemám, jedině koupit ještě jednu. S pákami jsem hýbal dle instrukcí ale na další straně pokynů když mám zahýbat všemi směry a pákami, tak niply spadnou dolu a dál nereagujou. Kdyby se někdo našel třeba z Prahy nebo okolí tak bych si pro nějakou tu radu klidně dojel. Jsem z Roudnice n/L.
soucis

#19 Příspěvek od soucis »

Tak bez úspěchu. Zaktualizoval jsem openTx na nejnovější verzi. Zaktualizoval jsem GCS na nejnovější 14.10. Znovu všechno nastavil a zase ta samá chyba. Už mě jedině napadá zkusit jinou desku. Nebo má někdo ještě nějaký nápad?
malé zvíře

#20 Příspěvek od malé zvíře »

Ještě jedna věc: kde jsi to CC3D kupoval? Pokud jsi jej nekoupil na HK nebo RMRC tak si ho asi můžeš přitlouct na zeď, protože podle OP-fóra se poslední dobou vynořila spousta pochybných klonů šmejdsky vyrobených z podřadných součástek a tyhle klony nejspíš nikdy nevzlétnou...
soucis

#21 Příspěvek od soucis »

Koupil jsem ho na aliexpress. Odkud ho máš ty, z HK? Asi ho tam objednám abych měl záruku že bude fungovat na 100%.
malé zvíře

#22 Příspěvek od malé zvíře »

Pořád ještě můžeš zkusit položit dotaz na forum.openpilot.org, třeba ti tam někdo poradí a rozchodíš to, ale moc tomu nevěřím. Spíš hned jak zjistí odkud ho má tak ti řeknou to co já předtím.
soucis

#23 Příspěvek od soucis »

Díky moc za rady, už jsem desku objednal na HK a je na cestě. Tak uvidime a když ta z HK bude fungovat, tak s tamtou budu potom laborovat. Ještě jednou díky. Potom napíšu zda všechno maká nebo ne.....
horejsi
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od horejsi »

1. Mas desku spravne orientovanou? Sipkou dopředu? Nemusi to tak byt, ale natoceni se pak musí definovat v aplikaci.
2. Mel jsem problémy s baterkou 800-3S, po minute se to zvrhavalo. Dal jsem 1300-3S a zacalo to fungovat.
soucis

#25 Příspěvek od soucis »

Ahoj, desku mam orientovanou spravne dle šipky a při kalibraci motorů se točí správně, baterku mám 1300 turnigy 3S v tom bych problem neviděl ale dík za radu.
soucis

#26 Příspěvek od soucis »

Tak už mi konečně došla nová deska openpilot CC3D z HK a vše funguje tak jak má.
tomashr

#27 Příspěvek od tomashr »

Mimochodem CC3D dal do prodeje Ivan Hořejší - http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=2655 . Při dnešním kursu USD to není nijak drahé, dokonce levnější než z Hobbykingu.
Pro svůj projekt ve velikosti 250 jsem to koupil právě zde, vypadá funkčně, tak snad bude OK i za letu.
Právě bastlím napájecí redukci na DSM satelit (s IO 7533-1), večer to zkusím uvést do chodu kompletně (zatím jen na stole, k letu se dostanu nejdřív o víkendu).
Marena
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Marena »

Ahoj,

prosím o pomoc s prvním rozjetím CC3D desky.
Našel jsem i video, ale i tak se mi nedaří a nevim, kde dělam chybu.

Spustim GCS v 15.01, dam položku firmware.
Ze stránek openpilot jsem stáhl bootloader v4 pro CC3D.
Dam rescue a GCS mi najde board ale po flashnutí tam mam stále vykřičník a hlásí, že mám použit ověřený z jejich stránek. Což bohužel je.

A dál se nehnu. Když dam i po flashnutí Boot, tím končím. Board pravděpodobně nedobootuje. Kde dělám chybku.

Díky
Přílohy
cc3d.JPG
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Marena
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Marena »

Takže vyřešeno. Asi už jsem zmatkoval. Ale před flashnutím jsem asi neodpojil desku.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Marena
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Marena »

Ahoj

najde se dobrá duše, která by mi pomohla se základním nastavením CC3D desky? Spíš osvětlit nějaké věci.
Deska už je osazena, coptera vzlítla a nějakou dobu se už udržela, na základní povely skoro poslouchala.
Nerad bych se s tím nimral pokus omyl celé týdny. Čas na to mam spíše jen o víkendu a to taky dost omezený.

Díky
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“