HIMOTO - otáčky motoru
HIMOTO - otáčky motoru
Ahoj,
chtěl bych se zeptat koupil jsem synovi Himoto truggy centro(1/18),
doma mám svůj Traxxas Teton (1/18), když u svého Tetona pomalu
"přidávám plyn", tak nejprve trošku zacukají kolečka a pak se pomalinku
roztočí a plynule se zvyšuje rychlost jejich otáček. Teď jsem chtěl
synovi zajet motor, tak jsem truggy Centro podložil pomalu jsem
přidával plyn a nejprve nic a pak se najednou rychle roztočila kola,
žádný plynulý přechod,tak se jen chci zeptat jestli je to u Himota
normální chování nebo je špatný regulátor nebo tak něco?
Re: HIMOTO - otáčky motoru
Zorro píše:Ahoj,
U těchto malých modelů Himoto je to normální.
- radekjack1
Ahoj
Já měl HIMOTO Z3 a dělalo to samé jak popisuješ.Vyřešil jsem to tak,že jsem se toho rychle zbavil.
Bohužel to za moc nestojí
Ps.Vím,že tohle si slyšet nechtěl,ale je to realita....
Já měl HIMOTO Z3 a dělalo to samé jak popisuješ.Vyřešil jsem to tak,že jsem se toho rychle zbavil.
Ps.Vím,že tohle si slyšet nechtěl,ale je to realita....
Colibri V4,V4.5,SPARROWHAWK XB,ST-1,F1
Tak mne napadá, že když jsem to kupoval přes eshop, tak by to mohlo jít vrátit, že?
Akorát, abych vymyslel něco za 2500+- v 1/18 co to nedělá
Třeba od Ripmaxu coyote desert buggy, nevíte nebude mít tu regulací lepší?
Případně je to špatný regulátor nebo ovládač? Že bych koupil jiný regulátor.
Případně je to špatný regulátor nebo ovládač? Že bych koupil jiný regulátor.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Dle mého názoru to s tímto rozpočtem nikdy nebude žádná hitparáda.
To je mi jasné, ale pokud třeba ten ripmax by měl tu regulací plynulou, tak to vyměním.
Čím to je ten neplynuly nájezd?
Čím to je ten neplynuly nájezd?
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Zkus udělat video, třeba to je už víc trhané, než by mělo. Nicméně bezsenzorové motory prostě trhaný rozjezd mají, to má třeba i Traxxas (Velineon + VXL-3m).
Ok, ono trhané to není, jen přitahuju páčku plynu a nic nic nic a pak najednou vyrazí a jede dost rychle a plynule narozdíl od toho traxxase, který když přitahuju pomalu a lehce tak vyrazí pomalu a pak přidává jak přitahuju.
Zorro píše:Ok, ono trhané to není, jen přitahuju páčku plynu a nic nic nic a pak najednou vyrazí a jede dost rychle a plynule narozdíl od toho traxxase, který když přitahuju pomalu a lehce tak vyrazí pomalu a pak přidává jak přitahuju.
Můj soukromý odhad je že je tam převod zbytečně moc "na rychlo" jako snad u všech modelů Himoto a tak musí mít motor už dostatečně energie na to, aby ten odpor překonal. Teton má převody rozumnější.
Mimochodem, jak si stojí ty dva modely s ohledem na maximální rychlost na hladkém povrchu? Zkoušel jsi to nějak porovnávat?
Zatím jsem to neporovnával, jedno auto mělo být pro mne a druhé pro syna pod stromeček a já chtěl jen před vánocema zajet motory ať s tím pak může rovnou jezdit 
Ale zrovna traxe jsem chtěl pro sebe a himoto pro syna, takže to velké zrychlení hned ze startu je celkem nahouby, nechám si v prodjeně ukázat ještě jiné himoto porovnám, pak se podívám jak se chová Ripmax Coyote 1:18 4WD Desert Buggy EP RTR to je taky +-2500kč a max to himoto vrátím a vezmu Ripmaxe nebo se nato vykašlu dám malému tetona a sobě našetřím na něco většího
Protože když se neví čím to 100% bude tak nebudu přehazovat všechny střeva to by se pak cenově dostalo na dalšího traxxe
Ale zrovna traxe jsem chtěl pro sebe a himoto pro syna, takže to velké zrychlení hned ze startu je celkem nahouby, nechám si v prodjeně ukázat ještě jiné himoto porovnám, pak se podívám jak se chová Ripmax Coyote 1:18 4WD Desert Buggy EP RTR to je taky +-2500kč a max to himoto vrátím a vezmu Ripmaxe nebo se nato vykašlu dám malému tetona a sobě našetřím na něco většího
Protože když se neví čím to 100% bude tak nebudu přehazovat všechny střeva to by se pak cenově dostalo na dalšího traxxe
Tenhle problém je IMO záležitostí regulátoru, ne?
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem Zorrovi psal do PM, jestli ten régl nejde třebas nakalibrovat. Navíc co jsem z informací na webu k tomuhle prdtku našel, tak to vypadá snad na sdílený 2 v 1 reglopřijímač. Takže docela špatenka na vyměňování, jen se to prodraží.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Tak jsem teď uvažoval vyměnit to himoto za HPI minirecon, ale jak jsem se díval http://www.modelarina.cz/rc-auto-hpi-mini-recon-rtr-24ghz-m118-p-8436.html#tab5 tak nechápu proč to má zadeklovanou baterku a zbytek je odkrytý, to musí hrozně trpět na prach ne, hlavně ten přijímač?
Takže asi nakonec bude nejlepší http://www.astramodel.cz/cz/katalog/ecx/ecx-ruckus-monster-truck-4wd-1-18-rtr-p31788.html má to voděodolná střeva
Takže asi nakonec bude nejlepší http://www.astramodel.cz/cz/katalog/ecx/ecx-ruckus-monster-truck-4wd-1-18-rtr-p31788.html má to voděodolná střeva