Ancistrus01 píše:
Samozřejmě nebudu létat za povětříNejsem blb!
Jenže vítr fouká vždycky.
Bezvětří může nastat jen za mlhy nebo tmy.
Ancistrus01 píše:
Samozřejmě nebudu létat za povětříNejsem blb!
Drondys píše:Pánové zanechme zbytečného dohadování. To co si kdo myslí o tom co by se mohlo či nemohlo stát je věc jedna a to co mohou deklarovat předpisy může být něco zcela jiného. Takže dokud zde nebude známo oficiální stanovisko z ÚCL co se týče uplatnění příslušných přepisů ve vztahu ke vzducholodím bez pilota na palubě tak je to pouze planá diskuse o ničem.
OrDa píše:A jenom helium na jeden let bude stát jako průměrný mnohovrtulník.
OrDa píše:Jenže vítr fouká vždycky.
Bezvětří může nastat jen za mlhy nebo tmy.
Ancistrus01 píše:Samozřejmě že fouká vždycky, ale do slabšího větru vzducholoď bezpečně může! Něco jsem si o tom hledal!
dt píše:Vzducholoď může do jakéhokoliv větru, liší se to jenom v tom, kdy a jak daleko ji potom najdeš.
Ancistrus01 píše:Jenže hélium má ze vzducholodi únik cca. 0,5% na den, tak si spočítej, za jak dlouho se vzducholoď vypustí a neplácej tady tyhle kraviny!
Ancistrus01 píše:... každopádně vzducholoď je lehčí než vzduch, tudíš si myslím, že by neměl být problém s létáním nad lidmi...
JosefSvejk píše:Proč se teda vůbec ptáš tady a nejdeš se zeptat na ten úřad? Tady je totiž diskuzní fórum a musíš tedy počítat s tím, že se bude diskutovat
OrDa píše:Takže bude parkovat nafouknutá ve stodole? A na místo startu s ní půjdeš pěšky? Nebo se hélium po přistání kompresorem vrátí do flašky? A ta vzducholoď bude nevyztužená - jen pytel na plyn?
Ancistrus01 píše:Ptal jsem se, jestli někdo neví jak to je... Neví, tak to laskavě dál neřešte.
JosefSvejk píše:Proč se teda vůbec ptáš tady a nejdeš se zeptat na ten úřad?...
JosefSvejk píše:Jenže potom nastartoval diskuzi tím "Já si myslím, že...".
A ostatní si zkrátka taky něco myslí...