Thunder Tiger SST

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vaillante

Thunder Tiger SST

#1 Příspěvek od Vaillante »

Zdravím všechny modeláře,
minulý týden jsem dostal nabídku ke koupi autíčka na žhavík s dvoustupňovou převodovkou doslova za pár facek,ale je v dezolátnim stavu.Motor se netočil,šoupátko v karbeci taky ne,tahovej starter rozbitej,chybí nějaké kardany,vzduchový filtr,kola polámaný a gumy sjetý do hladka.Pokouším se ho dát dohromady.Motor jsem rozebral a vyčistil(vyběhanej neni,tak předpokládám,že bude funkční i když pod ním byla loužička oleje na šasi),svíčku dal novou,rozhodil karbec a i ten čekal stejný postup,jako u motoru.teď motor jde krásně zlehka a šoupátko se točí jak panna.Celé šasi i s náboji a poloosami jsem rozebral do šroubu,vyčistil a dal dohromady.Našel jsem pár problémů,některé se mi povedlo odstranit,některé ne a potřebuju s nimi poradit,protože jsem zatím měl auto jen elektro a jinak lítám a taky elektra,takže se žhavíkem 0 zkušeností.

Potřeboval bych poradit s elektronikou.Serva tam jsou namontována,ale co všechno jiného budu potřebovat?určitě tu věc na svíčku,která mi ji rozžhaví pro nastartování,nějakou baterii (jakou ale) a nějakou TX RX k tomu(to bych objednal z HK,třeba turnigy s displejem asi 3CH,třeba http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ystem.html).Ale je tam i nějakej regl?nebo napájení serv je přímo z přijímače?
A mechanika?na jednom náboji kola je namontovanej kloubek velikosti,jako je u 500heli a potřeboval bych větší,resp.jako je na spodním rameni cca6mm?

předem díky za reakce,nápady a rady,protože těmahle to ještě nekončí. :D pak nastane realita a pokus o start,nastavení karburace a nastavení geo.Nebráním se ani naštudování nějakých stránek. :D
radekjack1

Re: Thunder Tiger SST

#2 Příspěvek od radekjack1 »

Ahoj
Já mám Thunder Tiger ST-1.Byl to kdysi spalovák ,ale po nekonečném ladění a prasklých dvou ojnicích jsem byl donucen provést elektro konverzi.Jinak když v tom byl spalovák ,tak tam byla schránka na 4 kusy tužkových baterií.Z toho to šlo rovnou přes vypínač do příjímače. V přijímači byly píchnuty 2 serva(1. brzda,plyn 2. natáčení kol).Toť vše :wink:
Colibri V4,V4.5,SPARROWHAWK XB,ST-1,F1
Vaillante

#3 Příspěvek od Vaillante »

proč nekonečném ladění?karburace?
šlo by to třeba honit přes BECmísto4 monočlánků?
radekjack1

#4 Příspěvek od radekjack1 »

Vaillante píše:proč nekonečném ladění?karburace?
šlo by to třeba honit přes BECmísto4 monočlánků?

Jj,karburace.Nějak mi to nepřirostlo k srdci (celkově spalováky).A co se týče toho napájení,tak přes BEC by to mělo normálně šlapat.
Vaillante

#5 Příspěvek od Vaillante »

tak alespoň využiju ty 2S baterie,které mám ladem doma.

Hele a co ta vysílačka?chtěl bych nějakou levnou,ale zároveň slušnou.poohlížím se po již výše zmíněné turnigyTGX3,ale nebráním se diskutovat,nebo možná 3XS.jenže která by byla lepší?
radekjack1

#6 Příspěvek od radekjack1 »

Já jsem měl vysílačku origo setovku,nebyla špatná.

http://www.hobbymedia.it/22930/monster- ... nder-tiger
Měla slušný dosah.Ale jak se auta kupila ,tak jsem si pořídil FS-GT3B Flysky

http://www.ebay.com/itm/Flysky-FS-GT3B- ... 1072238517
Zatím spokojenost,mám v tom tuhle li-po:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html
A příjímač na to koupíš za 120Kč,což je přijatelné..... :wink:
S ostatními rádii nemám zkušenost,tak nemohu poradit...
Radek
Odpovědět

Zpět na „Auta“