tazeni kabelu pod kridlem
tazeni kabelu pod kridlem
Ahoj. Muzou vadit plastove trubicky o prumeru cca 3,5mm prilepene paskou ke spodni strane rovneho profilu? Vedou tam kabely k servum.... Model je potazen folii a je to hornoploch 1400 mm elektra.... Nejak divne to klouze:-( dik za vysvetleni. ondra
Díky za toto fórum.
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Re: tazeni kabelu pod kridlem
Myslím, že můžou a to asi dost. Proč je nevedeš křídlem? Konstrukční modely tam na to mívají prostor...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
No jasne..uplne se tim zmeni profil kridla. Dokonce to muze fungovat jako brzdici klapky. Je to uplna amaterska prace. Budes muset sundat potah...dat kabely do kridla a znova potahnout.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Ja jsem to tak koupil na MB. Prave potah se mi skubat nechce .... Chjo. Snad ti vynyslim nejak abych nemusel... Dirka a drat bude muj kanarad. Takze to bude asi pricina vzpinani a vecneho zaludneho chovani v mot. Letu ,neni liz pravda
Díky za toto fórum.
Nešlo by použít nalepovací ploché vodiče - jako LED pásky ale bez LEDek, jen ty Cu proužky? Někde jsem to viděl, ale nevzpomenu si kde, ani jak se tomu říká.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
To křídlo je v celku, nebo je půlené? Jakou to má vůbec konstrukci? Dej sem nějaké fotky, nebo odkaz, aby bylo jasné jak to vypadá. Možná by stačilo udělat díru do potahu jen v místě přidělání na trup a kabel protáhnout pomocným drátem.
Doporučuji toto http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... 09&alt=web - mám tyhle pásky na rotorových listech vrtulníku pro noční osvětlení. Jsou velmi tenké, výborně drží a lze je dobře pájet.
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
Pokud žebra mají rozumné vylehčovací otvory, pak funguje finta:
Díru do potahu v cenroplánu; díra u serva už je. Přivázat kousek polyše nebo EPP na nit, vsunout do díry a ke druhé přiložit hadici zapnutého vysavače.... Proudící vzduch už tomu polyši cestu najde
Díru do potahu v cenroplánu; díra u serva už je. Přivázat kousek polyše nebo EPP na nit, vsunout do díry a ke druhé přiložit hadici zapnutého vysavače.... Proudící vzduch už tomu polyši cestu najde
jyrry.webnode.cz
Občas i s několika špatně přilepenými žebryjyrry píše:Pokud žebra mají rozumné vylehčovací otvory, pak funguje finta:
Kridlo je klasicke konstrukce. Mam eero doma ale nejakou fotku najdu mozna v mobilu. Diky za odkaz. Mrknu na to ale myslim ze budee lepsi strhnout potah... Stejne to je jako z matejsky pouti:-)
Díky za toto fórum.
jyrry píše:Pokud žebra mají rozumné vylehčovací otvory, pak funguje finta:
Yees. Tak to zkusim... Doufam se to nezborti:-)
Díky za toto fórum.
Pokud vylehcovaci otvory nemaji tak vzit hlinikovou trubicku maleho prumeru (klidne z bauxx), na konci udelat pilnikem/pilkou na zelezo zuby. Dat do vrtacky a project tim pomalu zebra.
Pak jsou dve moznosti :
- hlinikova trubicka je dost siroka (a zebra vysoka) takze staci vyrazit nejakou strunou atd... bordel v trubicce (vypadne ven dirou pro servo), do trubicky strcit draty k servu (pokud se dava prodluzovak tak je dobre sundat plast z konektor, nemusi se pak delat tak velka dira), vytahnout je otvorem pro servo, podrzet a vytahnout trubku
Pokud chci udelat diru jen ciste pro draty tak to chce hlinikovku cca stejneho prumeru jako nasledna plastova (klidne by se dala pouzit ta co je pod kridlem) , provrtat, do hlinikovky dat strunu, sundat hlnikovku, nasadit plastovou, vyndat strunu a prostrcit drat. Duvod je ten ze plastova ma tenci stenu takze se do ni dostanou i draty co hlinikovkou neprojdou.
Pokud je kridlo v kuse ale ma rozumne vylehcovaci otvory tak se me osvedcila struna kterou jsem na konci ohnul az do zadu a dal na ni kousek smrstovacky. Smrstovacka zajisti ze to neudela diru do potahu, ohnuti zajisti ze konec muze projit do otvoru v zebru a nejede to jen po potahu. Struna je torzne dost pevna aby se dala za druhy, ohnuty konec tocit jako pero co se cpe do odpadu.
Ale ta finta s vysavacem je dobra, akorat by to chtelo plynule regulovatelny vysavac. Treba centralni co tu mam ma na plny tah takovej cuc ze by to kridlo nemohlo vydejchat.
Pak jsou dve moznosti :
- hlinikova trubicka je dost siroka (a zebra vysoka) takze staci vyrazit nejakou strunou atd... bordel v trubicce (vypadne ven dirou pro servo), do trubicky strcit draty k servu (pokud se dava prodluzovak tak je dobre sundat plast z konektor, nemusi se pak delat tak velka dira), vytahnout je otvorem pro servo, podrzet a vytahnout trubku
Pokud chci udelat diru jen ciste pro draty tak to chce hlinikovku cca stejneho prumeru jako nasledna plastova (klidne by se dala pouzit ta co je pod kridlem) , provrtat, do hlinikovky dat strunu, sundat hlnikovku, nasadit plastovou, vyndat strunu a prostrcit drat. Duvod je ten ze plastova ma tenci stenu takze se do ni dostanou i draty co hlinikovkou neprojdou.
Pokud je kridlo v kuse ale ma rozumne vylehcovaci otvory tak se me osvedcila struna kterou jsem na konci ohnul az do zadu a dal na ni kousek smrstovacky. Smrstovacka zajisti ze to neudela diru do potahu, ohnuti zajisti ze konec muze projit do otvoru v zebru a nejede to jen po potahu. Struna je torzne dost pevna aby se dala za druhy, ohnuty konec tocit jako pero co se cpe do odpadu.
Ale ta finta s vysavacem je dobra, akorat by to chtelo plynule regulovatelny vysavac. Treba centralni co tu mam ma na plny tah takovej cuc ze by to kridlo nemohlo vydejchat.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Vypadá to, že je křídlo v celku, tak bych vyříz potah jen v místě trupu a podíval se jestli jsou v žebrech vylehčovací otvory. Pokud ano, použil bych ten drát se smyškou na konci. Od středu křídla bych ho prostrčil žebrama (bude to trochu čarování, ale dá se to zvládnout) až k servu. Izolepou přivázal kabel tak, aby při tažení zpátky nemoh zadrhávat o žebra a protáhnul. Trhání potahu si myslím je až to poslední.
No zkusim to s tim vysavacem, mam doma stary regulator na 240v tak snad to pomalu pujde... Chtel jsem puvodne zmenit barvu... Tak jeste uvidim. Ty nalepovaci pasky jsem v CR nenasel...
Díky za toto fórum.
- JosefSvejk
Maverick píše: Ty nalepovaci pasky jsem v CR nenasel...
Možná by to šlo udělat z nějakých vitrážních pásek. Ale nevím, nevím...